Bıçak Sanatı - Forum

İKİNCİ BIÇAĞIM

Erdal ATASOY

• 164
  • Meslek: imalat/ ERDAL ATASOY D.T:1973
  • Yer: GÜDÜL/ANKARA
İKİNCİ BIÇAĞIM
« : 22 Mart 2011, 02:39:40 »
Değerli arkadaşlar ikinci bıçağımı yaptım sanıyorum birazcık bıçağa benzedi galiba ama daha çok işi var.. önerilerinize ihtiyacım var. Geyik boynuzu sap takmayı düşündüm ama tereddütlerim var acaba ahşap mı kullansam diye  ??? Bıçağın çeliği yay çeliği.

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
Ynt: İKİNCİ BIÇAĞIM
« Yanıtla #3 : 22 Mart 2011, 07:27:48 »
2. Bıcaga gore gayet basarılı elıne saglık
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #4 : 22 Mart 2011, 07:33:09 »
2. çalışma için gayet güzel bir çalışma. elinize sağlık. Profili çıkartırken ve son şeklini verirkende fotograflasaydınız keşke. En azından kabza aşamalarını fotograflayın.
Cehalet Mutluluktur...

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #5 : 22 Mart 2011, 08:52:14 »
kolay gelsin Erdal, çok güzel bir bıçak olacağa benziyor..

boynuz kolay bulunuz bir malzeme değil, ilk çalışmalarda ahşabı tavsiye ederim ama karar senin kararın,

çelik olarak yay çeliği kullandığına göre (ahşap yada boynuz) sapa perçinlemeden önce epoxi yapıştırıcı ile yapıştırmanı tavsiye ederim. rutubet veya herhangi bir suyun kabzanın arasına kaçmaması için, ;)
paslanmaz olmayan bir çeliğin en kötü düşmanı pastır...

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #6 : 22 Mart 2011, 09:12:25 »
Çok güzel olmuş bıçağınız. Elinize sağlık, bence o şekilde bir sapa ahşaptan ve sap bitimine doğru hafif yuvarlaklaşan ( üstten bakıldığında ) bir sap daha hoş olur gibi. :-[

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #7 : 22 Mart 2011, 10:42:21 »
güzel bir profil ve özenli bir çalışma tebrik ederim :2up eğer elinizdeki son boynuz değilse, ve kılıf ile de sapın uyumunu sağlayabilecekseniz bence boynuzu deneyin. benim düşünceme göre ilk bıçaklarda ne kadar farklı malzeme ile ünsiyet kurulabilirse o kadar çok tecrübe kazanılmış olur. ki bu profile de boynuz yakışır gibi. tabi eğer başka boynuzunuz yoksa ve eğer ne zaman tedarike edebileceğiniz de belli değilse, kolay bulunabilen bir malzemeden sap yapmanız daha doğru olur.  ;)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Erdal ATASOY

• 164
« Yanıtla #8 : 22 Mart 2011, 18:24:19 »
İYİ DİLEKLERİNİZ İÇİN VE BEĞENDİĞİNİZ İÇİN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. SAPINI TAKARKEN EPOXİ KESİNLİKLE KULLANMAK İSTİYORUM. BU MADDE Bİ KARIŞIMMI YOKSA HAZIR OLARAK SATILIRMI İÇİNE BİŞEYLER KARIŞTIRACAKMIYIM BU KONUDA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. KAAN BEYİNDE DEDİĞİ GİBİ BUNDAN SONRA Kİ AŞAMALARI KAMERAYA ALACAĞIM. BİRDE KAMERAYA ALMAK İSTEDİĞİM Bİ KONU DAHA VAR BAZEN ANSIZIN DEYİŞİK KUMDA BANT ZIMPARA LAZIM OLABİLİYOR O ANDA ALMA ŞANSINIZ YOK. İŞTE BÖYLE DURUMLARDA KENDİ ŞERİT ZIMPARAMI KENDİM YAPIYORUM NASİPSE ARKADAŞLARADA FİKİR VERMESİ AÇISINDAN KAMERAYA ALIP YAYINLAMAK İSTİYORUM

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #9 : 22 Mart 2011, 18:29:41 »
direk nalbura gidip 404 epoxi yapıştırıcı var mı? dersen sana aradığın malzemeyi verecektir.

içinde iki farklı tüp bulunan ve buları birebir olarak karıştırarak kullanılan yapıştırıcıdır, illa 404 olmasına gerek yok muadilleride iş görecektir, en kolay bulunanı ve bilineni olduğu için örnek verdim.. ;).

« Yanıtla #10 : 22 Mart 2011, 19:13:35 »
Bencede çok güzel bir bıçak olmuş, ben olsam geyik boynuzunu bir başka işe saklardım.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #11 : 22 Mart 2011, 19:38:09 »
Bıçak çok güzel görünüyor. Bir de boynuzdan sonra görmek lazım. Ayrıca Emin hocama  katılıyorum

"eğer elinizdeki son boynuz değilse, ve kılıf ile de sapın uyumunu sağlayabilecekseniz bence boynuzu deneyin."

Kolay Gelsin.

Erdal ATASOY

• 164
« Yanıtla #12 : 23 Mart 2011, 01:28:19 »
Geyik boynuzundan biraz daha var elimde tereddütüm şu yönde idi becerimi iyice geliştirdikten sonra geyik boynuzlarını kullanmayı düşünüyordum sanırım kullanacak gibiyim. Bu akşam bir tane daha bıçak denemem oldu onuda aşama aşama resimledim çeliği bana 4140 diye geldi bilmiyorum artık.

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #13 : 23 Mart 2011, 01:39:20 »
Gerçekten çok güzel bıçaklar elinize emeğinize sağlık  :)

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #14 : 23 Mart 2011, 07:20:44 »
Güzel çalışma. Gerekli alet edevat ve birazda dikkat ile işe girişince oluyor dimi. Tabiki unutmamak lazım, forumda tüm bilgisini detaylarıyla paylaşan ustalar olmasaydı bu hale gelemezdik. Hepsine teşekkürler.
Tekrar tebrikler hoş bir bıçak olmuş.
Cehalet Mutluluktur...

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #15 : 23 Mart 2011, 09:49:06 »
hocam senin bu iş olmuş :2up alet kullanımındaki tecrübe ve makina parkuru demek ki işi bayaa hızlandırıyor. tebrik ediyorum. sakın bu işi bırakma, "netekim" gayet güzel bir ilerleme var 8)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #16 : 23 Mart 2011, 10:11:17 »
elinize sağlık,  ;)

4140 genelde alet edevat yapımı için kullanılan bir çelik, yanlış hatırlamıyorsam benim çekiçlerden biride 4140 olmalı.

aslında karbon oranı da biraz düşük,!!! 

Erdal ATASOY

• 164
« Yanıtla #17 : 23 Mart 2011, 17:54:58 »
Beni cesaretlendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Kaan beyin de söylediklerini kesinlikle göz ardı edemem. Forumda engin bilgilerini paylaşıp bizim gibi acemi bıçak tutkunlarına ışık oldukları için ayrıca teşekkür ederim. üstadları ayrıca taktir ettiğim bi konuda genelde bilgilerini tecrübelerini insanlarla paylaşmazlar çünkü insan doğasında birazcık BEN vardır. Başka konularda olsun bu konuda olsun ben ustalara bişey sorduğumda ağız ucuyla cevap verdiklerini gördüm ve bu konuyada ayrıca çok içim burulur. benim ustalık alanım silah bana kim ne sormuşsa yada öğrenmek istemişse hiç tereddüt etmeden yardımcı olmuşumdur.. Bu sebebledirki değerli ustalara bilgilerini paylaştıkları için çok minnettarım.Ustalarım saygıyla önunüzde eğiliyorum sizlerden feyiz alıyoruz.

« Yanıtla #18 : 23 Mart 2011, 19:01:07 »
Valla şaşırtıcı bir işçilik, diyecek hiçbir şey yok, ellerine sağlık, bitmişini merakla bekliyoruz.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #19 : 23 Mart 2011, 19:38:54 »
Gerçekten çok güzel gidiyor.

4140, levha yada lama halinde var mı ki?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben