Bıçak Sanatı - Forum

Hobi amaçlı bıçak yapımı için çelik nereden temin edebilirim ?

76Türk

• *
  • 16
  • Meslek: Öğrenci
Dersler bitti, ramazan geldi ve iftara kadar hep bilgisayar başındayım uğraşacak bir şey arıyorum. Kamp,avcılık vb. uğraştığım şeyler var bu yüzden bıçak her zaman lazım olan bir şey onuda geçtim ben kullanmasam da bıçaklara bakmayı da seviyorum :) yani diyeceğim mengene ve gerekli aletleri alacağım, taşlama makinesi alacaktım vazgeçtim bunun yerine demir testeresi işimi görür hemde uğraştırır zaman geçer iyi olur. Çok araştırdım 2-3 gündür bakıyorum konulara az çok çelikler hakkında bilgi sahibi oldum. CK 75 su verilmemiş çelik bulamadım bunun yerine 440C (N695) 3mmx4cmx25cm ebatlarında çelik buldum mehmetmarangoz sitesinden umarım satıcı söylemek yasak değildir. Hevesim kursağımda kalmamasını istiyorum devam etmeli miyim söylediğim çeliği alayım mı yoksa başka bir çelikle mi yapmalıyım konu hakkında bilgi sahibi olan herkesten tavsiye bekliyorum ::)
"Tas Kırılır, Tunç Erir, Ama Türklük Ebedidir" Mustafa Kemal Atatürk.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
N695 güzel çeliktir yapacağınız modele göre uygun kalınlıkta olanını edinebilirsiniz mehmetmarangoz sitesi güvenilirdir sahibi Özgür beyde forum üyelerimizdendir.

Kendinizi "Merhaba" bölümünde tanıtmayı unutmayın.
« Son Düzenleme: 15 Haziran 2016, 19:05:58 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

sezerss

• *
  • 33
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: bursa
Kardeşim kaç yaşındasın bilmiyorum ama muhtemelen yaşıtız. Tam beni tarif etmişsin saki    :) iftara kadar ben de aynı durumdayım. Ben bir tane bıçak yaptım bile  ;D inşallah ikinciyi yapacağım. Bence devam et bu işin sonunu bırakma.

76Türk

• *
  • 16
Osman Kurt kardeşim verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

76Türk

• *
  • 16
Kardeşim kaç yaşındasın bilmiyorum ama muhtemelen yaşıtız. Tam beni tarif etmişsin saki    :) iftara kadar ben de aynı durumdayım. Ben bir tane bıçak yaptım bile  ;D inşallah ikinciyi yapacağım. Bence devam et bu işin sonunu bırakma.

Yaş 21 kardeşim inşallah bende yapacağım kafaya koydum bakalım ne olacak :) bıçağı yapmadan kabza bile sipariş veriyorum neyim güveniyorsam artık, umarım ortaya kalemtraş çıkmaz güzel bir bıçak çıkar :) daha mengene falan bir sürü şey alacağım yarın nalburun yolunu tutayım ben  :D
« Son Düzenleme: 15 Haziran 2016, 19:41:19 Gönderen: 76Türk »

76Türk

• *
  • 16
Bıçağı çizdim gelecek olan çelik tabakaya göre ayarladım aklımda şekilli bir bıçak yok klasik gerçek bir bıçak var  ;D zaten colombia,gerber gibi bıçakları aldım hiç cazibesi yok daha çok klasik bir şey olsun el emeği göz nuru diyelim bakalım artık hayırlısı :)

76Türk

• *
  • 16
Bir sürü ıvır zıvır çıktı bunlara vereceğim paraya yazık 150 gram plakaya 30 tl fiyat veriyorlar ufak ağaç parçasına 30 tl bizim milleten bir cacık olmaz herkes parasını kovalıyor colombia bıçağım bana yeter :)) yönetici; hocam bu konuyu da silersen sevinirim rezillik.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
"İyi bir bıçağa o kadar para verilir mi? Ne kadar zor olabilir ki? Bari kendim gideyim en süperini yapıvereyim, hem de ucuza gelsin."

İçinden bu geçtiyse eğer sen de uğraşma bizi de meşgul etme Bauhaus'tan bir Mora alıver olsun bitsin.

Yok eğer bir şeyler yapmayı, öğrenmeyi seviyorum; alınteri dökerek beceri kazanmak iyidir, üşengeç değilim diyorsan o zaman adım adım, öğrene öğrene gideceksin. Süper çeliği buldum, süper ahşabı buldum bunları yanyana koyayım da çiftleşsinler bıçak olsunlar diye bir şey yok.

Daha "Merhaba altında konu açıp kendini tanıtmamışsın, bu konuyu da yanlış yere, "Nasıl Yapılır (Adım Adım)" altına açmışsın. Bir şeyler öğrenmek için biraz daha fazla emek gerekir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

EnesCan

• 70
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: istanbul-bayrampaşa
Ustalarımız bu kadar soruya sabırla cevap verirken cidden şaşırıyorum bazen.
Okullardaki hocalar bu kadar anlatmıyo konuları.
Bu kadar makale,not,çizelge paylaşılmış okumak lazım.
Eğer ogrenmek istemeyen varsa gitsin cidden mora falan alsin kurtarsin kendini çünkü bu is sabır ister.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
...
150 gram plakaya 30 tl fiyat veriyorlar ufak ağaç parçasına 30 tl bizim milleten bir cacık olmaz herkes parasını kovalıyor
...

Kimsenin malını zorla satmadığının farkındasın umarım. Forumu kurduğumuz günlerde bugünkü imkanların hiç biri yoktu. Her şeyi araya araya, deneye yanıla keşfettik. Artık kimi insanlar öyle bir beklentiye girdi ki bir şey forumda yada bir iki popüler satıcıda bir iki tıklamayla bulamayınca "Bulamıyorum, yok!" diye yakınmaya başlıyorlar. Araştırmadan, keşfetmeden, denemeden olmaz bu işler.

Namık Kemal
Instagram'da ben

76Türk

• *
  • 16
Hocam güzel fırça atmışsın eyvallah diğer abimizde okul falan iyi söylemiş onada neyse ama şunu söyleyeyim kol kadar tabaka 60 TL para yapıyor sen diyorsun ki bu hiçbir şey ama çok şey siz belki satıcısınız anlarım, ama şunu söyleyeyim bu iş böyle çok zor okul dönemi 5 sınav atlatmış birisi olarak üşengeç falanda değilim okul ile ilgili yazan abimiz bunuda söyleyeyim atalarımız çok doğru demiş ben demeyeceğim herkese kolay gelsin.

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
Bıçağı çizdim gelecek olan çelik tabakaya göre ayarladım aklımda şekilli bir bıçak yok klasik gerçek bir bıçak var  ;D zaten colombia,gerber gibi bıçakları aldım hiç cazibesi yok daha çok klasik bir şey olsun el emeği göz nuru diyelim bakalım artık hayırlısı :)

Sonunda döndün colombia ya demek  acele  etmeseydin
« Son Düzenleme: 16 Haziran 2016, 15:06:18 Gönderen: Aydın Karakişi »
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bu iş gerçekten birkaç bıçak yapar bırakırım düşüncesinde olanlar için pahalı bir iş, kesinlikle hiç başlamadan sevdikleri ustalardan beğendikleri bıçakları alıp önlerine bakmalılar.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

76Türk

• *
  • 16

Sonunda döndün colombia ya demek  acele  etmeseydin

Abi dönmedim sadece 25 cm plakaya 60 tl fiyat çektikleri için o kafayla biraz öyle sinirle yazmışım :)
« Son Düzenleme: 16 Haziran 2016, 15:21:04 Gönderen: 76Türk »

76Türk

• *
  • 16
Bu iş gerçekten birkaç bıçak yapar bırakırım düşüncesinde olanlar için pahalı bir iş, kesinlikle hiç başlamadan sevdikleri ustalardan beğendikleri bıçakları alıp önlerine bakmalılar.

Ben hangi malzemeler lazım diye soracaktım sadece 1 cevap yazmışım oda 25 cm plakaya 60 TL fiyat çeken bir ustayla konuştuktan sonra o kafayla yazmışım yani herkes sanki dolmuş birisi bir şey desin hemen onu ezelim diye adam arıyor. Benim demek istediğim taşlama makinesi,zımpara makinesi olmadan bu işin elle yapılması ne kadar sağlıklı olur ? yani diyeceğim sorulara cevap alamıyorum  ???

76Türk

• *
  • 16
Şimdi şunuda söyleyeyim benim baba mesleği demir doğrama yani paslanmaz çelik falan bilmem ama sağlam çelikten az çok anlarım 60 bu iş için çok fazla sen 25+25 2 plaka alsam 120 TL yapar + kabza için malzeme alsan ++ bu iş çok masraf olur hobiler sadece fazla gideri olmayan emekliler için değil herkes için var.

76Türk

• *
  • 16
Bu profilimle çok yanlış anlaşıldım en iyisi moderatörlerden ricam bu konunun silinmesi kalabalık yapmaması daha iyi herkes yinede sağolsun :)

mehmet_

• 1011
Dur daha yeni başlıyoruz  >:D
Şaka bir yana, üslup önemli kardeşim. Ne düşündüğünü bilemeyiz, ne yazdıysan onu okuyoruz. Sen de bizim hangi kafayla, hangi düşünceyle okuduğumuzu bilemezsin. O yüzden meramını düzgün anlatmak önemli. Noktalama işaretlerinin bunda katkısı oluyor. Kullanmaya başladığında bana hak vereceksin.
Tavşana küsüp dağ yakılmaz. 25 cm plakaya 60 tl demiş diye almak zorunda değilsin. Biraz daha araştır. Forumda ve diğer birçok sitede çelik alabileceğin insan/firma/usta var. Bütçene göre, istediğin özelliklere göre, çeşit çeşit. 5 liraya eski bir eğe de alıp bıçak yapabilirsin. Kabze malzemesini de ben hediye edeyim. Yapmak istedikten sonra hal yol bulunur.
Ama sen bir karar ver, üzüm mü yiyeceksin bağcıyla dalaş mı edeceksin :)
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Benim demek istediğim taşlama makinesi,zımpara makinesi olmadan bu işin elle yapılması ne kadar sağlıklı olur ? yani diyeceğim sorulara cevap alamıyorum  ???
Siz yapmak istedikten ve başladıktan sonra hiç endişe etmeyin gayet sağlıklı olur. Hatta o makinelere hiç ihtiyacınız olmadığını da anlarsınız. Bıçak yapmak size sadece bıçak kazandırmaz, eğer severseniz yaşam boyu bir keyif alacağınız bir uğraş kazandırır. Denemeden başlamadan ne yazık ki bilemezsiniz.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
Azmedip yapacağım, amacım öğrenmek, ter dökeceğim diyorsan ad, adres, telefon ve kargon şube teslimi mi ev mi olsun bilgisini bana özel mesajla gönder. Eldeki bir Ck67 plakadan bir parça kesip göndereceğim. Bir iki de başka şey eklerim pakete, şimdi neler katarım bilemiyorum, atölyede işine yarar ne bulacağıma bağlı. Hemen göndermemi bekleme, atölyeye düzenli olarak gidemiyorum. Bir bıçağı yaptıktan sonra aynı dili konuşmaya çok daha yaklaşacağız, o nedenle seni böyle yönlendirme gereği duyuyorum.

Bu arada çeliklerin fiyatları arasında kalitesine göre, uygun boyuta getirmenin maliyetine göre çok ciddi farklar oluyor. En azından çeliklerin plaka fiyatlarını araştırıp öğrenmeni öneririm. Forumdaki önceki satışların fiyatları da var. Bunlardaki fiyatlara da bir bak istersen. Kimi çeliğin bir lamasına ötekinin plakasını bile alabildiğini göreceksin. Hele bir de basit bir kutu profilin kg fiyatıyla bu çelikleri karşılaştırma bile.

Konuyu kaldırmıyorum çünkü herkesin başına gelecek yanılgılar ve herkesin sormak isteyeceği sorular ve buna gelen yanıtlar var. Bu konu başka yeni başlayanlar için de faydalı olabilir.
Namık Kemal
Instagram'da ben