Bıçak Sanatı - Forum

İMDAAAT, BIÇAK YAPIYORUM !.....

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
Ynt: İMDAAAT, BIÇAK YAPIYORUM !.....
« Yanıtla #20 : 21 Mart 2011, 19:55:41 »
Dört kare fotoğraf açık etmedik bir haltımı bırakmadı :(. Hayri hocam, kollarda kıl fazla, ben daha bacaklara inmedim ama gözü dikmedim desem yalan olur :D...
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #21 : 21 Mart 2011, 20:06:46 »
Dört kare fotoğraf açık etmedik bir haltımı bırakmadı :(. Hayri hocam, kollarda kıl fazla, ben daha bacaklara inmedim ama gözü dikmedim desem yalan olur :D...
:)) :)) :))

C:-) C:-) C:-)

O:-) O:-)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #22 : 21 Mart 2011, 20:24:27 »

herkes elindeki imkanlar dahilinde traş oluyor demek ki:)

Minür Ustam sanıyorum ups olması lazım, hep karıştırıyorum şirketin anlaşmalı kargosu hangisi diye. yarın sorar, nerede olduğunu bildiririm sana kargonun ^-^
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #23 : 21 Mart 2011, 21:57:31 »
Teşekkürler Ferhat bey, öneriniz fena görünmüyor ama aslında deliklerin açık olup olmadığını ben de daha bilmiyorum, çünkü profil elime ulaşmadı henüz :(   İş icabı Yozgat'ın Kazankaya denilen bir beldesindeyim ve kargoların buraya dağıtımı bile 3-4 günü alıyor, ben de bu arada beklerken kafamdakileri kağıda dökmeye çalışıyorum.
....

Münir Abi ben Yozgat merkezde yaşıyorum.
Size yardımım dokunacaksa ne mutlu bana.Alet-edevat çok profesyonel olmasada derme çatma bir atölyem var.
Bu arada pimlerde benden olsun. Bende 3 cins pim var. Paslanmaz,pirinç ve alüminyum.
Kalınlıklarıda 3-5-6 mm gibi.
Şimdiden kolay gelsin size...
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

Münir

• 176
  • Münir OKMAN
« Yanıtla #24 : 22 Mart 2011, 08:13:39 »
Ben daha kollara geçmedim dizle ayak arasını kuruttuktan sonra geçerim  :D :D

Demek ki ben daha ayak başparmağındayım ...  :)) 

İşte bu yaaaa... süpersinizzz...
If you light a lamp for somebody, it will also brighten your own path.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #25 : 22 Mart 2011, 10:46:47 »
hocam mal ups ile gelmiş. yozgat merkezde.

tel: 0354 212 7454

takip no: u34d545040071a1

testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ogün-sinan

• 113
  • Meslek: makine mühendisi
  • Yer: izmir
« Yanıtla #26 : 22 Mart 2011, 14:21:10 »
Şimdiden kolay gelsin.
Arkadaşların kabza konusundaki önerilerine katılıyorum ben de.

Münir

• 176
  • Münir OKMAN
« Yanıtla #27 : 03 Nisan 2011, 13:37:11 »
Arkadaşlar seyahatlerim dolayısıyla bıçağımın yapımına bir türlü başlayamamıştım.. Fakat son iki gündür akşamları birkaç saat çalışma fırsatım oldu ve başlangıcı yaptım. Son derece keyifli bir uğraş olduğunu zaten tahmin ediyordum ama bu işin o kadar da kolay olmadığını böylece görmüş oldum. Beni bıçak yapımına başlamak için yüreklendiren tüm arkadaşlara çok teşekkürler; akşam olsun da biraz daha bıçak üzerinde çalışayım diye çocuk gibi heyecanlanıyor ve saatleri sayıyorum :)

Birkaç resim ekledim, öneri ve yönlendirmeleriniz benim için çok faydalı olacak...

Birkaç sorum olacak;
- Bıçağın keskin kenarını ısıl işlem öncesi kaç mm. kalınlıkta bırakmalı ? Sanırım ısıl işlemden sonra ağız açılacak değil mi?
- Mikarta denemesi yaptım ama kullandığım kumaşlardaki renkler polyesterlenince iğrenç ıslak görünümlü bir hal aldı, kumaş seçimim mi yanlış yoksa sonradan herhangi bir işlemle kumaşlar orjinal rengine gelebiliyor mu?  :(

- Bıçağı siyah veya koyu başka bir renk yapmak istiyorum bu nasıl olur ki ?  ::)

- Kydex plaka birtürlü bulamadım, nerden bulabilirim acaba ?
« Son Düzenleme: 03 Nisan 2011, 13:41:40 Gönderen: Münir »

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #28 : 03 Nisan 2011, 13:43:39 »
Kolay gelsin  :)

Bıçağın keskin tarafı 1 mm kadar bırakılmalı.

Kalın deriden yapın bence kydexi biraz zor bulursunuz.

Birde bıçağın ağız tarafına neden çentik attınız  :)

Saygılar...

Münir

• 176
  • Münir OKMAN
« Yanıtla #29 : 03 Nisan 2011, 14:08:37 »
Sağol Uğurcan :)

Bu bıçak benim ilk denemem olduğu için yapabileceğim herşeyi bu profil üzerinde denemek istiyorum o yüzden hertarafına çentik attım :)  Bir de profil hazır olarak geldiği ve ikinci bir profili hazırlayana kadar boş boş beklemeyeyim diye denemeler yapıyorum... Aslında buna acemilik ve deneme, el alıştırma bıçağı olarak bakabilirsin, kullanım ve ergonomiyi pek düşünmedim...

Münir

• 176
  • Münir OKMAN
« Yanıtla #30 : 03 Nisan 2011, 14:19:49 »
Teşekkürler Ferhat bey, öneriniz fena görünmüyor ama aslında deliklerin açık olup olmadığını ben de daha bilmiyorum, çünkü profil elime ulaşmadı henüz :(   İş icabı Yozgat'ın Kazankaya denilen bir beldesindeyim ve kargoların buraya dağıtımı bile 3-4 günü alıyor, ben de bu arada beklerken kafamdakileri kağıda dökmeye çalışıyorum.
....

Size yardımım dokunacaksa ne mutlu bana.Alet-edevat çok profesyonel olmasada derme çatma bir atölyem var.
Bu arada pimlerde benden olsun. Bende 3 cins pim var. Paslanmaz,pirinç ve alüminyum.

Merhaba Serhat,

Kusura bakma yanıtım biraz geç oldu ama yurtdışındaydım ve hiç cevap yazacak durum ve ortam olmadı... Teklifin için çok teşekkür ederim mutlaka yanına uğramak ve tanışmak isterim... Özelden telefon ve sana ulaşabileceğim adresi verebilirsen çok memnun olurum, görüşürüz....

mehmetseyhan

• 91
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #31 : 03 Nisan 2011, 14:58:44 »
Kılıf için deri de iyi olur üstelik daha kolay tedarik edilebilir.

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #32 : 03 Nisan 2011, 17:28:02 »
Arkadaşlar seyahatlerim dolayısıyla bıçağımın yapımına bir türlü başlayamamıştım.. Fakat son iki gündür akşamları birkaç saat çalışma fırsatım oldu ve başlangıcı yaptım. Son derece keyifli bir uğraş olduğunu zaten tahmin ediyordum ama bu işin o kadar da kolay olmadığını böylece görmüş oldum. Beni bıçak yapımına başlamak için yüreklendiren tüm arkadaşlara çok teşekkürler; akşam olsun da biraz daha bıçak üzerinde çalışayım diye çocuk gibi heyecanlanıyor ve saatleri sayıyorum :)

Birkaç resim ekledim, öneri ve yönlendirmeleriniz benim için çok faydalı olacak...

Birkaç sorum olacak;
- Bıçağın keskin kenarını ısıl işlem öncesi kaç mm. kalınlıkta bırakmalı ? Sanırım ısıl işlemden sonra ağız açılacak değil mi?
- Mikarta denemesi yaptım ama kullandığım kumaşlardaki renkler polyesterlenince iğrenç ıslak görünümlü bir hal aldı, kumaş seçimim mi yanlış yoksa sonradan herhangi bir işlemle kumaşlar orjinal rengine gelebiliyor mu?  :(

- Bıçağı siyah veya koyu başka bir renk yapmak istiyorum bu nasıl olur ki ?  ::)

- Kydex plaka birtürlü bulamadım, nerden bulabilirim acaba ?

Çeliğin cinsine göre değişiyor (.5-1mm) bırakacağın ağzın kalınlığı. Çelik türünü bilmiyorsan 1mm bırak.

Kydex için de "Kılıf Yapımı" bölümünde güncel bir konu var, biz siyah Perwoll kutusuna hallendikti en son :D.

Çok güzel iş çıkmış bu arada :2up.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

Münir

• 176
  • Münir OKMAN
« Yanıtla #33 : 03 Nisan 2011, 17:53:44 »

Çeliğin cinsine göre değişiyor (.5-1mm) bırakacağın ağzın kalınlığı. Çelik türünü bilmiyorsan 1mm bırak.

Kydex için de "Kılıf Yapımı" bölümünde güncel bir konu var, biz siyah Perwoll kutusuna hallendikti en son :D.

Çok güzel iş çıkmış bu arada :2up.

Sağol Ferhat, teşekkürler...

Çelik cinsini ck67 diye hatırlıyorum... Şu anki ağız kalınlığını emin olmadığım için 1,2mm'de bıraktım, tavsiyelerinize göre ilerleyeceğim.. Bu arada kabza konusunda senin tavsiyeni tutamayacağım çünkü o zaman elime sığmıyor, dolayısıyla daha önce çizimini gönderdiğim turuncu renkli eskize uyacağım, aklıma başka bir şekil gelmiyor :(

Kydex konusu canımı sıktı, Perwoll kutusu o kadar sağlam birşey miymiş? ::) Ben de bir halleneyim bakalım :)

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #34 : 03 Nisan 2011, 18:48:23 »
Çelik cinsini ck67 diye hatırlıyorum... Şu anki ağız kalınlığını emin olmadığım için 1,2mm'de bıraktım, tavsiyelerinize göre ilerleyeceğim..

Münir hocam, elini korkak alıştırma, fazla inceltmenin ilacı var: ağız yukarıda bıçağı sabitle, yatay eğeleyerek körelt ;D. Tabii, her seferinde namlu yüksekliğinden .1-.2mm indiriyor bu yöntem, çok fazla başvurmamak lazım.

CK67 hiç kullanmadım, ama herkes onu kullanıyor gibi, birisi şimdi hayrına söyler gerekli ağız kalınlığını.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #35 : 03 Nisan 2011, 20:46:12 »
CK67 eğer yağda sertleştirilecekse 0.8-1 mm arası iyidir ağız kalınlığı için. Suda sertleştirmeyin derim ama illa ki suyu deneyecekseniz 1mm'den biraz daha kalın olmalı 1.2 gibi mesela. 
Ağız kalınlığını çok da kalın bırakmayın, bazı arkadaşlar ısıl işlemde başına bişey gelir korkusuyla çok kalın 1.5-2 mm kadar kalın ağız bırakıyorlar, Bunu sertken inceltmek eğer iyi bir bant zımparanız yoksa çok zor olur...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #36 : 03 Nisan 2011, 20:46:35 »
Münir gayet iyi gidiyorsun devam, ağız kalınlığı 1.2 mm demişsin anladığım kadarıyla. Bu kalınlık su verme öncesi yeterli daha fazla düşürmemeye çalış, su verme işleminden sonra daha bir alay zımpara işi var, ancak kurtarır. Eline sağlık şimdiden.

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #37 : 03 Nisan 2011, 22:47:07 »
....

Merhaba Serhat,

Kusura bakma yanıtım biraz geç oldu ama yurtdışındaydım ve hiç cevap yazacak durum ve ortam olmadı... Teklifin için çok teşekkür ederim mutlaka yanına uğramak ve tanışmak isterim... Özelden telefon ve sana ulaşabileceğim adresi verebilirsen çok memnun olurum, görüşürüz....
Abi kusurluk bi durum yok.Malum bizlerde işten vakit kaldıkça bu hobiyi devam ettiriyoruz.
İletişim bilgilerimi göndereceğim.Yozgat merkez'e geldiğinizde muhakkak beklerim.
iyi çalışmalar.
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

« Yanıtla #38 : 03 Nisan 2011, 23:11:14 »
Su verme konusunda Emre ustaya katılıyorum, bu malzemeyi bencede yağda sertleştir.

Akın Özcan

• 203
  • Meslek: metalurji ve malzeme mühendisi
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #39 : 04 Nisan 2011, 00:03:24 »
münir abi şimdiden kolay gelsin, çektiler seni de tuzaklarına  :D

mikartada renk seçerken sanırım kumaşın ıslanmış haldeki rengini referans almak yardımcı olur. polyesteri yiyince yaklaşık olarak o renkte oluyor. gerçi piyasada el yatırma olarak satılan çok fazla çeşit polyester var. sertleşme sonrası kimisi sarı pembe arası renk alıyor, kimisi yeşeriyor.