Kastettiğim tutuşlar aşağıda. Konu mankeni bir Bora ve sol elim

. Sol elle tam hakkını verememiş olabilirim, sağ elde fotoğraf makinesi, sol elde bıçak, tek başıma zor oldu (sağ elde bıçak sol elde makine hiç olmuyor, deklanşör sağda nitekim

).
Normalde keserken elimizi kesilen materyale vurmak ya da sıkıştırmaktan kaçınmak için işaret parmağı çıkıntının gerisinde olur.
Yumuşak materyalde ince detay kesim (örneğin dala çentik atmak) için işaret parmağı çıkıntının önüne geçer.
Sağlam uç kontrolü gerektiren kesimlerde (örneğin deri yüzme) sapı komple bırakır, namluyu sırttan kavrarız.
İyi görüş ve güç gerektiren materyalin detaylı kesiminde (örneğin dalı sivriltmek, sazı kırıksız çatlaksız tek hamlede kesmek) göğsümüzde keseriz, o zaman bıçağı yan tutmak ve yatay doğrultusunu korumak için başparmağı yanağa koymak gerekir. Kabza uzun olursa başparmağı namluya oturtamayız, oturtabilirsek rahat edemeyiz. Kabza uzun tutulup namluya doğru iyice inceltilebilir (inceyken kolay kırılacak bir malzemeden değilse).
Konu mankeninde olduğu gibi, olması gereken yerde biten ancak 7mm yükseklikte balçak da başparmağı rahat ettirmiyor bu arada

.