Herkese iyi günler, baltalara karşı çok fazla ilgim olduğu gibi bi o kadar da sorum var. Bikaçını bugün sorucam biraz uzun bi konu olacak umarım konu kirliliği yapmam.
Öncelikle arka bahçede kesilen ağacı gördükten bi 10 gün sonra felan gidip bi dal kesmeye karar verdim fakat ağacın ne ağacı olduğunu bilmiyorum, sap yapılabilir mi yapılamaz mı onu da bilmiyorum.

Şu boyutta bi dal kestim ve kabuğunu soyduktan sonra 1 hafta kurumaya bıraktım. Sonra da törpü ve bıcak ile yonta yonta bu hale getirdim.

Ayrıca bilmediğim ağaçtan böyle bi sap ile uğraşmamın nedeni balta yapmaya uygun bi ağaç aldığımda onu heba etmemek, pratik yapmak ve becerebiliyor muyum diye öğrenmek içindi.
Sorularıma gelecek olursak balta sapı yapmak için ağaç dalı uygun mudur yoksa illa ağaç gövdesinden kesilen bi parça ile mi yapmak zorundayım? Ağacın türünü bilmediğimden eğer sap yapmaya uygun değilse ve ben yine de sap yapıp kullanmışsam başıma neler gelebilir? Sap yapmaya uygun ağaçları marangozlarda bulabilir miyim? Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi?
Son saçma esprim için affınızı diliyorum kendimi tutamadım. Balta başı kısmına gelecek olursak, Eminönü'nü altına üstüne getirdim fakat aradığım türde balta başı bulamadım. Klasik bushcraft baltası türünde arıyorum. Forumdan bikaç ustamıza sordum fakat haliyle el yapımı olduğundan fiyatları bi öğrencinin bütçesinin çok üzerinde geldi. Bu tür balta başlarını çok pahalı olmayacak şekilde nerden bulabilirim?
Ayrıca benim baltam biraz ağır olduğu için bir süre sonra bilekte ağrı yapıyor. Sakal kısmını spiralle kesersem baltaya zarar verir miyim/kesilir mi?
Çok baş şişirecek bi konu olduğunn farkındayım bunun için özür diliyorum. Fakat kafamdaki soru işaretlerini atabilirsem çok mutlu olucam. Çok teşekkürler şimdiden herkese