Bıçak Sanatı - Forum

Bant zımparaya motor

FERDİ

• **
  • 59
  • Meslek: Memur
  • Yer: ANKARA
Ynt: Bant zımparaya motor
« Yanıtla #40 : 26 Nisan 2016, 01:11:55 »
Her gece nobete gidip sabaha kadar bunu dusunup eve gelip bisey yapamayinca zoruma gidiyordu. Bugün ostime gittim. Alttekericin alüminyum ust tekere de polyamid aldim. Motoru da urfadan ikinci el siparis verdim. Bobinajci sifir sarip gonderecek haftaya. Seni aradim ulasilamiyodu

FERDİ

• **
  • 59
« Yanıtla #41 : 26 Nisan 2016, 01:13:58 »
15 gune ben bunu bitiririm. Ona da gider bakariz. O daha hosuma gider uygun olursa bi de ondan yapariz :D

adem42

• 647
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #42 : 26 Nisan 2016, 09:08:40 »
Murat lazerci problem cikarirsa jet tasinin tanesi 3 4 lira. Ben ona yalvaracagima o bana yalvarsin de mi. Ben kafaya koydum ya o sacı karsiya koyar baka baka yine keserim. 8)

Adanada da bi ustayla gorustum ama bilmiyorum sizin soylediginiz usta miydi o da 1250 olur demisti. Ok yaydan cikti artik. Benim icin tek sorun zaman. Bu saatten sonra bi hamster alip bant zimparada kosturacagimi bilsem bu isin pesini birakmam. Ha ne olur mukemmel olmaz da isimizi görüyor olur. Tipsiz olur ama islevsel olur. Yine de teşekkürler.

Makinayi yapmaktan cok siz degerli dostlarin bana ya da bi ise girismis birine ellerinden geldigince yardim etmeye çalışması bana daha cok zevk veriyor. Varolun.
hamster güzel fikir.

Azim Zımpara

• 255
  • Fatih Abar
    • www.azim-zimpara.com
  • Meslek: Zımparacı
  • Yer: Gaziantep
« Yanıtla #43 : 26 Nisan 2016, 09:33:48 »
Murat lazerci problem cikarirsa jet tasinin tanesi 3 4 lira. Ben ona yalvaracagima o bana yalvarsin de mi. Ben kafaya koydum ya o sacı karsiya koyar baka baka yine keserim. 8)

Adanada da bi ustayla gorustum ama bilmiyorum sizin soylediginiz usta miydi o da 1250 olur demisti. Ok yaydan cikti artik. Benim icin tek sorun zaman. Bu saatten sonra bi hamster alip bant zimparada kosturacagimi bilsem bu isin pesini birakmam. Ha ne olur mukemmel olmaz da isimizi görüyor olur. Tipsiz olur ama islevsel olur. Yine de teşekkürler.

Makinayi yapmaktan cok siz degerli dostlarin bana ya da bi ise girismis birine ellerinden geldigince yardim etmeye çalışması bana daha cok zevk veriyor. Varolun.

hamster olayını gerçekleştirirsen zımparanın üzerinde koşturma bari. Yazık hayvana ayakları erir  ??? :D
Endüstriyel Zımpara Çözümleri                www.azim-zimpara.com

Tuncaykucuk

• 82
  • Meslek: Makina teknikeri (lazer kesim)
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #44 : 10 Mayıs 2016, 05:16:22 »
Aynı 0.37 kw ama 1400 devir bir motorla iki teker bir makine yapmak için çalışmalara başladım. Evde küçük bir makine olsun istedim. Azim zımpara ile görüştüm ve 1250 x 50 veya daha küçük 762x25 ölçülerinde bant zımparaları her daim rahatlıkla bulabileceğimi belirtti kendisi. Bende 762 x 20 ölçülerinin yeteceğini düşünerek çizimleri yaptım ama hız sadece 7 m/s olarak çıktı bende. Motor hızı azdı çünki. Tahrik tekerini büyütsen bu sefer bant zımpara boyu yetersiz geliyordu. Tahrik tekerini 150 çapa çıkardım hız 11.1 m /s oldu hesabım yanlış değilse. Makineyi buna göre projelendirdim. 1250 x 50 mm bant zımpara kullanılacak. Tuncay Beye çizimleri gönderdim oda outocad çizimini yapıyor şu anda. Gerekli her parçayı lazer kesimi ile elde etmeyi planlıyoruz. Geriye sadece kaynak ve civata işleri kalacak. Bu arada Yusuf Bey de üst teker için gerekli aparatları gönderdi.  Buradan Tuncay Beye, Azim Zımparaya ve Yusuf Beye teşekkür ediyorum.
Sizin motorun devri yüksek bant hızını yakalamak için tahrik tekerininin çapını 150 mm yapmanıza gerek kalmaya bilir ve küçük boyutta bant kullanabilirsiniz ama bu makineler bir defa yapılıyor. 15 gündür bu işle ugraşıyorum ve İş yapacak bir makine için en az 1250 x 50 bir makine düşünün derim ben

Adem bey ben teşekkür ederim. Her zaman
Cevap icin sagolasin. Haklısın. Ben de 1250 ye 50 dusunuyorum. Ama bu teker bant motor uclusunu bi set olarak bulabilsek keske.  :(  illa ki planlı programlı calismak iyidir. Ben de onbes gundur düşünüyorum ama iş nedeniyle dusunceden öteye gecemedim. Gece çalışıyorum,sabaha kadar proneyi düşünüyorum sabah olunca yat kalk tekrar işe. İnşallah buldugum ilk firsatta ( ki 1 gun yeterli ) insallah halledecem.

1250x50 ölçüsü mantıklı 2 teker verimli olacaktır. Hırdavatçılarda transpalet tekeri var çok pahalı değil. iskeletinide 40x40  profilden yapabilirsiniz.
lazerde kestirecegim ve  Tuncay bey kesecek . Tuncay bey ile iltisime gecerseniz yardimci olacaktir diye dusunuyorum.

lazer kesim hakkında elimden geleni  yaparım bende kendi makinemi yapmak istiyorum ama bir türlü karar vermiş değilim ::) imkan var ama tercih yapmakta zorlanıyorum buda acemilikden olsa gerek yavaş yavaş burda ustalarımızla ve değerli arkadaşlarımızla birlikte bilgi, tecrübe alış verişimizi kuvvetlendirerek güzel şeyler ortaya koyacağımıza inanıyorum.
   Burdaki forumdaki arkadaşlarımıza yardımcı olmak için bir pul dahi olsa hiç üşenden keser yollarım öyle seri adetli işlere felan gerek yok.
Makina İşler El Övünür.

FERDİ

• **
  • 59
« Yanıtla #45 : 10 Mayıs 2016, 05:38:39 »
Tuncay bey bu ince dusunceniz icin tesekkur ederim. Simdilik lazer kesim isinden vazgectim sayilir. Bugun bi aksilik olmazsa kendi kafama gore bi ölçü alıp dortkose profil alacagim. İnşallah bu bafta ici tamamlarim. Lazer kesimde makine daha guzel ve estetik olurdu ama bu sekilde de islevinden birsey kaybetmeyecegini düşünüyorum. Varsin bu da estetik olmayiversin. Tabi bu plan benim kafamdaki plan evdeki hesap carsiya uyacak mi yani yapinca makine verimli calisacak mi o zaman bakacagiz. Olmazsa yine tek caremsiniz.  :2up

adem42

• 647
« Yanıtla #46 : 10 Mayıs 2016, 09:13:03 »
Ferdi Bey bende aynı fikirdeydim. Profilden yapayım dedim ama daha sonra iki defa iş, emek, para harcamaktansa diyip lazer kesim ile yapmaya karar verdi. Tuncay bey sağolsun çok ama çok yardımcı oldu. Şimdi düşündüğümden daha kolay oldu. Son 3 paraça kesim için bekliyorum. Her şeyim hazır. 1 saatlik bir toplama işinden sonra makine hazır olacak inşallah. Son karar tabiiki sizin ama şiddetle lazer kesimi tavsiye ediyorum. :2up

FERDİ

• **
  • 59
« Yanıtla #47 : 10 Mayıs 2016, 10:34:02 »
Adem bey derler ya 'ahdettim' diye. Ben de öyle bu makineyi yapacam öyle ama boyle. Buseferlik boyle bi deneyelim bakalim. ;) Hem bu menteselerin yerine vida kullanmayi düşünüyorum.  Bakalım olacak mi.

adem42

• 647
« Yanıtla #48 : 10 Mayıs 2016, 10:38:39 »
Kolay gelsin size. Merakla bekliyorum makineyi. Tahrik tekerini tornada yaptırdınız mı? Ben Alüminyumu aldım tornaya götürecegim.

FERDİ

• **
  • 59
« Yanıtla #49 : 10 Mayıs 2016, 10:47:41 »
Aynen ben de. Bugün belki hallederim. Bi kaportaci ustamin tornacisi varmis ona goturecem bakalim. Bir yandan da soyle dusunuyorum. Eger benim yaptigim makine is gorecek duzeyde calisirsa cok basit cok ulasilabilir malzemelerle yapilacagi icin baskalarinada bi ornek olabilir. O yuzden biraz da.

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
« Yanıtla #50 : 10 Mayıs 2016, 15:18:23 »
0,37kw 1400d/d bir motorla 0,37 kw 2800d/d bir motor kıyaslandığında zımparaya aktarılan güç yarı yarıya farketmiyor mu? sonuçta aynı hızı elde etmek için kasnak çapı yarı yarıya küçülüyor. buda aktarılan gücün ters orantıda artması demek. yanlış mı düşünüyorum.
Yani 0,37kw 2800 devir bi motoru 0,75kw 1400 devir motor gibi düşünebiliriz.
Buda iki teker bant zımpara için yeterli bir güç benim fikrimce.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #51 : 10 Mayıs 2016, 15:22:41 »
Devir artınca tork düşüyor bu seferde biraz baskıda motor duruyor.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

FERDİ

• **
  • 59
« Yanıtla #52 : 12 Mayıs 2016, 00:00:20 »
Ve sonunda makinanın kabasini bitirdim. Aksam ise gidecegim icin on tabla ve arka dayamasi kaldi. Yalniz soyle bir sorun var. Benim motorun milinde diger motorlar gibi kama dedikleri milin üzerinde bir cikinti yoktu. Yani mil direk yuvarlak. Tornaci alt tekere bir delik acip icine vida sıktı. Bu vida tek oldugu icin alt tekerde biraz yalpa var. Yarin veya obur gun onu da halledecem insallah. Yalniz deneme icin birkac dakikalığına calisyirdigimda bile arkadaşların dedigi gibi ustteki plastik tekerin rulmanlari isinmisti. Dedikleri gibi biraz fazla calisinca erimesinden korkuyorum. O da basit. Hic olmadi metalini alir takarim. Inşallah tam anlamiyla bitince videosunu da eklerim.

adem42

• 647
« Yanıtla #53 : 12 Mayıs 2016, 09:02:28 »
Güle güle kullanın Ferdi Bey. Elinize emeginize sağlık.  :2up
Tekeri nerede hangi tornada yaptırdınız?

FERDİ

• **
  • 59
« Yanıtla #54 : 12 Mayıs 2016, 09:55:46 »
Teşekküer. Valla ostimde biyer. Yerini biliyorum da adini hatirlamiyorum. O yalpa isini duzeltmek icin gittigimde ogrenir haber veririm.

Tuncaykucuk

• 82
« Yanıtla #55 : 12 Mayıs 2016, 22:29:51 »
Hayran kaldım çok güzzel duruyor estetik olmasada iş görecektir eminim güle güle kullanın Allah kazadan beladan uzak tutsun  :2up :2up
Makina İşler El Övünür.

Tuncaykucuk

• 82
« Yanıtla #56 : 12 Mayıs 2016, 22:39:47 »
Tuncay bey bu ince dusunceniz icin tesekkur ederim. Simdilik lazer kesim isinden vazgectim sayilir. Bugun bi aksilik olmazsa kendi kafama gore bi ölçü alıp dortkose profil alacagim. İnşallah bu bafta ici tamamlarim. Lazer kesimde makine daha guzel ve estetik olurdu ama bu sekilde de islevinden birsey kaybetmeyecegini düşünüyorum. Varsin bu da estetik olmayiversin. Tabi bu plan benim kafamdaki plan evdeki hesap carsiya uyacak mi yani yapinca makine verimli calisacak mi o zaman bakacagiz. Olmazsa yine tek caremsiniz.  :2up

ben teşekkür ederim >:(
Makina İşler El Övünür.

Tuncaykucuk

• 82
« Yanıtla #57 : 12 Mayıs 2016, 22:47:08 »
Ferdi Bey bende aynı fikirdeydim. Profilden yapayım dedim ama daha sonra iki defa iş, emek, para harcamaktansa diyip lazer kesim ile yapmaya karar verdi. Tuncay bey sağolsun çok ama çok yardımcı oldu. Şimdi düşündüğümden daha kolay oldu. Son 3 paraça kesim için bekliyorum. Her şeyim hazır. 1 saatlik bir toplama işinden sonra makine hazır olacak inşallah. Son karar tabiiki sizin ama şiddetle lazer kesimi tavsiye ediyorum. :2up

adem abi ben sadece elimdeki imkanları kullandım sen de olsan benim yerimde belki daha iyisini yapardın. İnşallah çalıştıgınıda görür yararımızın meyvesini alırız. Tasarımda mükemmel olmuş senin hakkını yememek lazım gerçekten çok uğraşmış emek vermişsin kim bilir ne günlerce uğraştın.
Makina İşler El Övünür.

FERDİ

• **
  • 59
« Yanıtla #58 : 14 Mayıs 2016, 20:54:50 »
Sonunda hallettim. Boyası da bitti. Makine guzel gayet randumanli calisiyor fakat balkon icin biraz gürültülü olduğunu itiraf etmem gerek. Şimdi Azim Zımpara Fatih bey de zimparalari gonderdiginde uretime Bismillah diyebiliriz. (komsularla kavga edene kadar. :D

R

R

Azim Zımpara

• 255
  • Fatih Abar
    • www.azim-zimpara.com
  • Meslek: Zımparacı
  • Yer: Gaziantep
« Yanıtla #59 : 14 Mayıs 2016, 20:56:31 »
Hayırlı olsun abi güle güle kullanın.

Endüstriyel Zımpara Çözümleri                www.azim-zimpara.com