Bıçak Sanatı - Forum

Bant zımparaya motor

FERDİ

• **
  • 59
  • Meslek: Memur
  • Yer: ANKARA
Bant zımparaya motor
« : 24 Nisan 2016, 16:20:59 »
Arkadaşlar merhaba.
Ben de sonunda kendi iki tekerimi yapmaya karar verdim. Elimde hurdacidan aldığım bir motor var. Teknik konulardan pek anlamadığım için siz değerli ustalarımın görüşünü almak istedim.

Bu motor iki teker bant zimpara icin uygun mu?
Kullanacağım zimpara boyutu ne olmali?
Teker ölçülerim ne olmalı?
Bu motor olmaz derseniz tavsiyeniz nedir?

Kardesinizin sorularını cevapsız birakmazsaniz memnum olurum.

Simdiden teşekkür ederim.

Dogan27

• 92
  • Doğan
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Gaziantep
Ynt: Bant zımparaya motor
« Yanıtla #1 : 24 Nisan 2016, 16:40:28 »
Devir iyimişte Kw 0,37 çok düşük kalır bence. 1.1kw olmalı en az. Bende yapacam hatta 0,75 kw motor için sürücü dahi buldum ama ben 1.1 veya 1.5kw motor kullanmayı düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2016, 16:44:46 Gönderen: Dogan27 »

Azim Zımpara

• 255
  • Fatih Abar
    • www.azim-zimpara.com
  • Meslek: Zımparacı
« Yanıtla #2 : 24 Nisan 2016, 16:42:19 »
Devir yeterlidir. Gücüne birşey diyemiyeceğim.
Endüstriyel Zımpara Çözümleri                www.azim-zimpara.com

FERDİ

• **
  • 59
« Yanıtla #3 : 24 Nisan 2016, 16:42:46 »
Su an bu sekilde disk zimpara olarak kullaniyorum. Ama acayip zimpara yiyor.

Azim Zımpara

• 255
  • Fatih Abar
    • www.azim-zimpara.com
« Yanıtla #4 : 24 Nisan 2016, 16:46:09 »
Bantla disk farklıdır. Güç yeterli gelirmi bilemiyorum ama kısa bantlar olabilir. Çok güçlü baskilarda durabilir

adem42

• 647
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #5 : 24 Nisan 2016, 17:18:44 »
Aynı 0.37 kw ama 1400 devir bir motorla iki teker bir makine yapmak için çalışmalara başladım. Evde küçük bir makine olsun istedim. Azim zımpara ile görüştüm ve 1250 x 50 veya daha küçük 762x25 ölçülerinde bant zımparaları her daim rahatlıkla bulabileceğimi belirtti kendisi. Bende 762 x 20 ölçülerinin yeteceğini düşünerek çizimleri yaptım ama hız sadece 7 m/s olarak çıktı bende. Motor hızı azdı çünki. Tahrik tekerini büyütsen bu sefer bant zımpara boyu yetersiz geliyordu. Tahrik tekerini 150 çapa çıkardım hız 11.1 m /s oldu hesabım yanlış değilse. Makineyi buna göre projelendirdim. 1250 x 50 mm bant zımpara kullanılacak. Tuncay Beye çizimleri gönderdim oda outocad çizimini yapıyor şu anda. Gerekli her parçayı lazer kesimi ile elde etmeyi planlıyoruz. Geriye sadece kaynak ve civata işleri kalacak. Bu arada Yusuf Bey de üst teker için gerekli aparatları gönderdi.  Buradan Tuncay Beye, Azim Zımparaya ve Yusuf Beye teşekkür ediyorum.
Sizin motorun devri yüksek bant hızını yakalamak için tahrik tekerininin çapını 150 mm yapmanıza gerek kalmaya bilir ve küçük boyutta bant kullanabilirsiniz ama bu makineler bir defa yapılıyor. 15 gündür bu işle ugraşıyorum ve İş yapacak bir makine için en az 1250 x 50 bir makine düşünün derim ben

FERDİ

• **
  • 59
« Yanıtla #6 : 24 Nisan 2016, 18:33:45 »
Cevap icin sagolasin. Haklısın. Ben de 1250 ye 50 dusunuyorum. Ama bu teker bant motor uclusunu bi set olarak bulabilsek keske.  :(  illa ki planlı programlı calismak iyidir. Ben de onbes gundur düşünüyorum ama iş nedeniyle dusunceden öteye gecemedim. Gece çalışıyorum,sabaha kadar proneyi düşünüyorum sabah olunca yat kalk tekrar işe. İnşallah buldugum ilk firsatta ( ki 1 gun yeterli ) insallah halledecem.

Azim Zımpara

• 255
  • Fatih Abar
    • www.azim-zimpara.com
« Yanıtla #7 : 24 Nisan 2016, 18:51:56 »
Aynı 0.37 kw ama 1400 devir bir motorla iki teker bir makine yapmak için çalışmalara başladım. Evde küçük bir makine olsun istedim. Azim zımpara ile görüştüm ve 1250 x 50 veya daha küçük 762x25 ölçülerinde bant zımparaları her daim rahatlıkla bulabileceğimi belirtti kendisi. Bende 762 x 20 ölçülerinin yeteceğini düşünerek çizimleri yaptım ama hız sadece 7 m/s olarak çıktı bende. Motor hızı azdı çünki. Tahrik tekerini büyütsen bu sefer bant zımpara boyu yetersiz geliyordu. Tahrik tekerini 150 çapa çıkardım hız 11.1 m /s oldu hesabım yanlış değilse. Makineyi buna göre projelendirdim. 1250 x 50 mm bant zımpara kullanılacak. Tuncay Beye çizimleri gönderdim oda outocad çizimini yapıyor şu anda. Gerekli her parçayı lazer kesimi ile elde etmeyi planlıyoruz. Geriye sadece kaynak ve civata işleri kalacak. Bu arada Yusuf Bey de üst teker için gerekli aparatları gönderdi.  Buradan Tuncay Beye, Azim Zımparaya ve Yusuf Beye teşekkür ediyorum.
Sizin motorun devri yüksek bant hızını yakalamak için tahrik tekerininin çapını 150 mm yapmanıza gerek kalmaya bilir ve küçük boyutta bant kullanabilirsiniz ama bu makineler bir defa yapılıyor. 15 gündür bu işle ugraşıyorum ve İş yapacak bir makine için en az 1250 x 50 bir makine düşünün derim ben

Adem bey ben teşekkür ederim. Her zaman
Cevap icin sagolasin. Haklısın. Ben de 1250 ye 50 dusunuyorum. Ama bu teker bant motor uclusunu bi set olarak bulabilsek keske.  :(  illa ki planlı programlı calismak iyidir. Ben de onbes gundur düşünüyorum ama iş nedeniyle dusunceden öteye gecemedim. Gece çalışıyorum,sabaha kadar proneyi düşünüyorum sabah olunca yat kalk tekrar işe. İnşallah buldugum ilk firsatta ( ki 1 gun yeterli ) insallah halledecem.

1250x50 ölçüsü mantıklı 2 teker verimli olacaktır. Hırdavatçılarda transpalet tekeri var çok pahalı değil. iskeletinide 40x40  profilden yapabilirsiniz.

adem42

• 647
« Yanıtla #8 : 24 Nisan 2016, 19:43:52 »

Adem bey ben teşekkür ederim. Her zaman

1250x50 ölçüsü mantıklı 2 teker verimli olacaktır. Hırdavatçılarda transpalet tekeri var çok pahalı değil. iskeletinide 40x40  profilden yapabilirsiniz.
lazerde kestirecegim ve  Tuncay bey kesecek . Tuncay bey ile iltisime gecerseniz yardimci olacaktir diye dusunuyorum.

bobinajcı

• 301
  • Meslek: bobinaj
  • Yer: Aksaray
« Yanıtla #9 : 24 Nisan 2016, 19:45:30 »
motor gücü düşük en azından 0.75 kw bulsan iyi olur
az bir baskıda motor bayılır canını sıkar
“Körler çarşısında ayna satma, sağırlar çarşısında gazel atma.” HZ. Mevlana

adem42

• 647
« Yanıtla #10 : 24 Nisan 2016, 19:47:28 »
polimiet rulmanli yalpa tekeri 70 x 60 mm 10 tl . ici dokum olan 35 tl Ostimde

FERDİ

• **
  • 59
« Yanıtla #11 : 24 Nisan 2016, 20:44:20 »
Ostimde derken? Arastirayim mi yoksa bildiginiz bi yer var mi?

adem42

• 647
« Yanıtla #12 : 24 Nisan 2016, 20:53:02 »
yarin yerini yazarim

FERDİ

• **
  • 59
« Yanıtla #13 : 24 Nisan 2016, 20:54:25 »
Teşekkür ederim. Sağolun.

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #14 : 24 Nisan 2016, 22:16:11 »
Adem bey tekerin resimlerini paylaşabilirmisiniz  ^-^
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

adem42

• 647
« Yanıtla #15 : 24 Nisan 2016, 22:18:52 »
Üstteki yalpa tekeri. Polyamit transpalet tekeri. İçi Döküm olanlar da var döküm olmayanlarda.

adem42

• 647
« Yanıtla #16 : 24 Nisan 2016, 22:20:30 »
Ankara aldığımyer Yetiş teker.

FERDİ

• **
  • 59
« Yanıtla #17 : 24 Nisan 2016, 22:22:34 »
Alttaki tekeri de burdan bulabiliriz sanirim.

adem42

• 647
« Yanıtla #18 : 24 Nisan 2016, 22:46:34 »
Ben bulamadım.

FERDİ

• **
  • 59
« Yanıtla #19 : 24 Nisan 2016, 22:49:02 »
Ona da Allah kerim o zaman. Herkes gibi bi ostim turu da beni bekliyor demek ki. :D