Bıçak Sanatı - Forum

Bıçağın keskinliğinde çeliğin türü ne kadar önemli ?

ErtuğrulÖzk

• 48
  • Meslek: öğrenci-mühendis
  • Yer: Kayseri
Ynt: Bıçağın keskinliğinde çeliğin türü ne kadar önemli ?
« Yanıtla #20 : 10 Kasım 2015, 21:17:16 »
VG-10 (N690) güzel çeliktir performansı eldeki kalitesizlerden sonra çok iyi gelir. ;D
VG-10 (N690) güzel çeliktir performansı eldeki kalitesizlerden sonra çok iyi gelir. ;D
hocam iç açılı bıçakları neyle biliyorsunuz ?
smiths'in açılı bileyicisini aldım, bugün biledim. başka bir bıçakla basitçe çapakları temizledim. Şu anda traş olunmasada kılları alır hale geldi. Daha iyi bir yolu varmı böyle bıçakları bilemenin ?

çok amatör geldi taştan sonra ama beklediğimden ve bıçağın ilk halinden çok daha iyi oldu.
https://www.youtube.com/watch?v=OeB8xu-v4Yc

bundan sonra böyle şekil şükül şeyler almıycam :( bi adam edemedim iç kısmını arada fazla aldı carbid kısmı, gerçi çok uğraştım ağzı tamamen almak için, fabrikadan çıkış hali berbattı. 30 girit falan kullanmışlar heralde.

« Son Düzenleme: 10 Kasım 2015, 21:24:20 Gönderen: ErtuğrulÖzk »

ErtuğrulÖzk

• 48
« Yanıtla #21 : 10 Kasım 2015, 21:18:25 »
http://www.bushcraftuk.com/downloads/pdf/knifeshexps.pdf
genel olarak seviye seviye açıyı küçültmekten ve yüksek girit kullanmaktan bahsediyor galiba.
İngilizcem bu kadarına yetti  :D

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #22 : 10 Kasım 2015, 21:25:00 »
Zımpara sarılmış çubukla sırttan ağza doğru bileme yapabilirsin.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ErtuğrulÖzk

• 48
« Yanıtla #23 : 10 Kasım 2015, 21:32:42 »
Zımpara sarılmış çubukla sırttan ağza doğru bileme yapabilirsin.
peki şu anki hali iyimi sizce fotoğrafa bakarak

ErtuğrulÖzk

• 48
« Yanıtla #24 : 12 Kasım 2015, 19:06:10 »
hocam iç açılı bıçakları neyle biliyorsunuz ?
smiths'in açılı bileyicisini aldım, bugün biledim. başka bir bıçakla basitçe çapakları temizledim. Şu anda traş olunmasada kılları alır hale geldi. Daha iyi bir yolu varmı böyle bıçakları bilemenin ?

çok amatör geldi taştan sonra ama beklediğimden ve bıçağın ilk halinden çok daha iyi oldu.
https://www.youtube.com/watch?v=OeB8xu-v4Yc

bundan sonra böyle şekil şükül şeyler almıycam :( bi adam edemedim iç kısmını arada fazla aldı carbid kısmı, gerçi çok uğraştım ağzı tamamen almak için, fabrikadan çıkış hali berbattı. 30 girit falan kullanmışlar heralde.

bıçak pahalı olunca elimle bilemeye kıyamamıştım. bugün eğimli bir yüzeyde bastım zımpara kağıdını.
320-800-1200 girit kağıtları sırasıyla kullandım. 320 iyi agresifmiş, smiths'in bıraktığı eğimleri anında düzelttim. en sonundada eski bir deri kemere makine yağı sürüp 10 dakika da orada biledim. birkaç güne poliş macununu da deneyeceğim.
şu anda kılları çok rahat kesiyor.
bunun sayesinde bir işi bizzat insanın yapmasının bir aletin yapmasından her halükarda daha iyi olduğunu öğrenmiş oldum. boşu boşuna gitti 150 lira :'( 20 liralık kağıtla kat kat daha iyi iş yaptım.