Bıçak Sanatı - Forum

Shinogi-Zukuri Tanto

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
  • Meslek: Pas bizim işimiz.KTL
  • Yer: istanbul
Ynt: Shinogi-Zukuri Tanto
« Yanıtla #60 : 13 Aralık 2014, 16:06:56 »

Merhaba Üstadım.
Elinize sağlık gerçekten de hoş bir çalışma olmuş. Benim yani yapacağım bıçağa pirinç balçak yapmayı düşünüyorum ve sizin bu çalışmanızı görünce içini boşaltsam iyi olur dedim kendi kendime. Bu pirincin içini nasıl boşalttınız acaba anlatması zor değilse bende yapmak isterim.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #61 : 13 Aralık 2014, 17:59:43 »
İncelerken kal geliyor, mesaj unutuyorum. Hemen şimdi durup yazayım da bakmaya devam edeyim dedim.

Eline sağlık ustam. bakmaya devam ediyorum, o yüzden kısa kestim.  8)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #62 : 13 Aralık 2014, 18:04:14 »
İncelerken kal geliyor, mesaj unutuyorum. Hemen şimdi durup yazayım da bakmaya devam edeyim dedim.

Eline sağlık ustam. bakmaya devam ediyorum, o yüzden kısa kestim.  8)
Anlatması da yapması da kolay, içini boşaltmakla uğraşmıyorsun zaten  ;) kenarları şişiriyorsun. Burada dikkat edilmesi gereken tek şey bu işi elde yapman, yani balçağı bir yere dayayıp kenarları şişirmeye uğraştığında yamuk yumuk bir şey çıkarabilirsin. Daha iyisi, daha yeni eklediğim videoda var. Eklediğim videonun 2.18 de başlayan işlemi yapıyorsun. Hepsi bu.
http://www.youtube.com/watch?v=K8ibRhcEevc

« Yanıtla #63 : 13 Aralık 2014, 18:04:40 »
Sağol Ustam...

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #64 : 13 Aralık 2014, 18:11:41 »
Tuhaf bir şekilde 80 li yıllarda TRT de yayınlanan Shogun dizisi ve oradaki harakiri sahneleri aklıma geldi bu eseri görünce. İyidir kötğdür deyecek kadar Japon kılıçlarından anlamıyorum ama bence gayet güzel olmuş, elinize sağlık.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #65 : 13 Aralık 2014, 19:04:22 »
Sefa Hocam ikinci bıçağım için 8 mm'lik bakır balçakta benzer bir işlem yapmak istiyorum. Yumuşatma, tavlama gerekiyor mu? Doğrudan çekiçlemek mi gerekiyor? Bakırda karartma patinasyonu için amonyak buharı mı önerirsiniz?

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
  • Meslek: Pas bizim işimiz.KTL
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #66 : 13 Aralık 2014, 19:35:33 »
Anlatması da yapması da kolay, içini boşaltmakla uğraşmıyorsun zaten  ;) kenarları şişiriyorsun. Burada dikkat edilmesi gereken tek şey bu işi elde yapman, yani balçağı bir yere dayayıp kenarları şişirmeye uğraştığında yamuk yumuk bir şey çıkarabilirsin. Daha iyisi, daha yeni eklediğim videoda var. Eklediğim videonun 2.18 de başlayan işlemi yapıyorsun. Hepsi bu.
http://www.youtube.com/watch?v=K8ibRhcEevc
Merhaba,
Eyvallah üstadım gayet net anladım . Teşekkür ederim.

« Yanıtla #67 : 13 Aralık 2014, 20:13:34 »
Sefa Hocam ikinci bıçağım için 8 mm'lik bakır balçakta benzer bir işlem yapmak istiyorum. Yumuşatma, tavlama gerekiyor mu? Doğrudan çekiçlemek mi gerekiyor? Bakırda karartma patinasyonu için amonyak buharı mı önerirsiniz?
Metin, genel olarak söylemek gerekirse; bakır döverek sertleşir tavlanıp suya sokulduğu zaman da yumuşar. Bakırla çalışırken sürekli dövmekten kaçınılması gerekir, sürekli dövme durumunda bakır gevrekleşir ve sonuçta çatlar. Bu nedenle ara ara tavlamak ve suya sokmak gerekir. Amonyak buharı simsiyah bir patinasyon yapmaz, daha çok griye çalan renklerde bir patinasyon rengi verir. Paylaştığım fotoğraflarda, yaptığım bakır bileziklerin ham hali ( kına ilk geçirildiği fotoğraf) amonyak buharıyla patinasyondur.

vedatgizlenci

• 309
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Bursa Mudanya
« Yanıtla #68 : 22 Aralık 2014, 11:42:11 »
Hocam ellerinize sağlık anlatımlarınız için teşekkürler. Teknik ve estetik çıtamızı her işte biraz daha yükseltiyorsunuz

tolga

• *
  • 10
  • Meslek: TEKNİKER
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #69 : 09 Mayıs 2015, 23:17:19 »
süper olmuş çok ilham verici bir çalışma usta
Milli sınırlar içinde bulunan yurt parçaları bir bütündür; birbirinden ayrılamaz.

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
« Yanıtla #70 : 10 Mayıs 2015, 00:12:21 »
Çok çok çok güzel olmuş. Elleriniz dert görmesin Sefa ustam....
Mahir Selim KESKİN

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #71 : 02 Haziran 2015, 12:06:32 »
elinize sağlık Sefa hocam harika olmuş  :2up

alperuzel

• *
  • 515
  • Meslek: Bıçağa Dair
  • Yer: TOKAT
« Yanıtla #72 : 02 Haziran 2015, 13:33:27 »
Araban Toyotamı Hondamı Mazdamı abi :) Aramızda en japon sever sensin :) Eline emeğine sağlık

« Yanıtla #73 : 03 Haziran 2015, 23:20:14 »
Çok teşekkürler arkadaşlar, sağolun.

Araban Toyotamı Hondamı Mazdamı abi :) Aramızda en japon sever sensin :) Eline emeğine sağlık
Alper sonradan gördüm soruyu  ;) arabaların ikisi de Toyota  ^-^