Önce ellerine , kollarına sağlık. Bu tip japonik işleri neredeyse kusursuz hale getirdin. Ben hamonu da bayağı beğendim valla. Forumda uzun zamandır kaçırdığım bir sürü şey olmuş, onları okurken senin bir yazına denk geldim. Herkes sadece "süper olmuş" yazarsa kimse hatasını görmez yazmışsın. İlla da birşey söylenecekse habaki - ağız geçişindeki basamak kaba olmuş derim. Ama habaki sırtı ve bıçak sırtı geçişi süper.
Benim en takdir ettiğim şey tsuba işçiliği. Tsuba kenarlarını nasıl bu kadar muntazam şişiriyorsun?
Hem hamaguriba taşlama yapıp hem shinogiyi nasıl koruyorsun? Herhalde bıçak tamamen eğe işi. Hem de bu sefer bayağı şişko bir niku yapmışşın.
Ömerin ne dediğini çok anlamadım ama shinogi zukuri tanto diye bir şey var daha çok aikuchi formunda olur. Sanırım burada senin yaptığın giydirme tarzı shirasaya ile karışmış. Ağacı boyamadığın için. Bunun aynısı hem de eski koto sınıfı bir tanto hatırlıyorum ama gugılladım bulamadım.
Haklısın, tüm iş eğe ile başladı ve taşla bitti. Beni uğraştırdı epeyce. Niku epeyce şişman oldu ama performansı bence iyi. Habaki konusunda haklısın, bir mazeretim var aslında ama söylemeyeyim de kıvırtmışım gibi olmasın
Ağzı biraz kalın bırakınca Hamaguriba taşlamada Shinogi böyle çıkıyor kolayca, sorun olmuyor yani.
Tsubayı elde çekiçle şişiriyorum, pirinci önce tavlayıp suya soktum yumuşattım. Ardından bir elime Tsuba, bir elime çekiç ve küçük tıklamalarla bu hale geliyor. Dışının tesviyesini de Girit taşı parçalarıyla yaptım.
Yorumun için gerçekten çok sağol, çok işe yarıyor bilesin