Bıçak Sanatı - Forum

Shinogi-Zukuri Tanto

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
Ynt: Shinogi-Zukuri Tanto
« Yanıtla #20 : 09 Aralık 2014, 21:17:22 »
Hocam yine mest ettiniz.. elleriniz kollarınız dert görmesin..  :2up
Lakin;  baklavaya, dönere yunanlıların sahip çıktığı gibi, korkarım Japonlarda size sahip çıkacak bu gidişle.. "o aslında bir Japaon" diyecekler :)
"Maksatların anası sabırdır"

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #21 : 09 Aralık 2014, 21:24:35 »
Hocam yine mest ettiniz.. elleriniz kollarınız dert görmesin..  :2up
Lakin;  baklavaya, dönere yunanlıların sahip çıktığı gibi, korkarım Japonlarda size sahip çıkacak bu gidişle.. "o aslında bir Japaon" diyecekler :)

:2up

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #22 : 09 Aralık 2014, 21:50:11 »
hocam yaptınız gene yapacagınızı  öyle agzı acık ayran budalası gibi bakakaldık ??? ??? ???
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

« Yanıtla #23 : 09 Aralık 2014, 22:06:18 »
Arkadaşlar, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, beğenmenize gerçekten çok sevindim, sağolun.

Emrah, o dokuların hepsi izleme kalemleriyle yapıldı.

Volkan ERDEM

• 115
  • Meslek: Eczacı
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #24 : 09 Aralık 2014, 22:06:48 »
hocam yaptınız gene yapacagınızı  öyle agzı acık ayran budalası gibi bakakaldık ??? ??? ???
:2up

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #25 : 09 Aralık 2014, 22:09:45 »
vay vay vay sefa Hocam bu ne böyle ayin ondördü gibi bukadar güzel bir iscilik
hocam yuvarlak bakir yüzükleri lehimden sonra lehim yerini nasil yok ettin ayni zamanda neden siyah gözüktü sonra bakirin kendi rengi gözüktü sasirdim
ellerine gözlerine saglik hocam  :2up :2up :2up :2up :2up
Saygilarimla

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #26 : 09 Aralık 2014, 22:21:11 »
Sefa ustam ellerinize sağlık,çok iyi olmuş.Banada shinogi tarzı tanto önermiştiniz.Hocam bunlar 2 çeşit mi oluyor.Çünkü yaptığınız bu modelde kashira,menuki v.b bulunmuyor.Kissakiyi de katanaların ucu gibi sanıyordum.araştırmalarımda  söylediklerim orjinal olanlarda yok,sadece çin üretimi olanlarda var.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #27 : 09 Aralık 2014, 22:43:39 »
Sefa abi yapacağımı yaptı,ancak bakıp görsel şölen yapıyoruz :)

Her detayıyla ciddi emek verilmiş bir iş olmuş..

Eline,yüreğine sağlık Sefa abi,

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #28 : 09 Aralık 2014, 23:00:34 »
Çok güzeloolmuş elina saglik Sefa abi
Gururumuzsun :2up

« Yanıtla #29 : 09 Aralık 2014, 23:11:09 »
Güzel sözleriniz için teşekkürler, sağolun.

hocam yuvarlak bakir yüzükleri lehimden sonra lehim yerini nasil yok ettin ayni zamanda neden siyah gözüktü sonra bakirin kendi rengi gözüktü sasirdim

Yılmaz, yüzükler aslında üst üste biniyor, lehimleme işleminden sonra güzelce çekiçledim, ardından tesviye. Bakır renklendirme patinasyonları kullanıyorum, renklerin nedeni o, aslında son renk bakırın kendi rengi değil o da patina.

bu modelde kashira,menuki v.b bulunmuyor.Kissakiyi de katanaların ucu gibi sanıyordum.araştırmalarımda  söylediklerim orjinal olanlarda yok,sadece çin üretimi olanlarda var.
Ömer, bir çok farklı sitilde Tanto veya Katana var. Koshirae olan da var olmayan da veya sadece Habaki var, veya habaki Tsuba var... Bir çok seçenek var. En doğru bilgiyi, Burak konuyu incelerse alabiliriz.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #30 : 09 Aralık 2014, 23:17:51 »
Peki hocam teşekkür ederim.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #31 : 09 Aralık 2014, 23:23:39 »
Hocam bakana sakinlik ve huzur veren bir işçilik ,aceleye ve abartıya getirilmeden dengeli bir çalışma olmuş .hoş ayrıntılar dikkat çekici her şeyden önemlisi çok öğretici bir sonuç ortaya çıkmış .Güzel bir film gibi bakmaya doyulmuyor..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #32 : 10 Aralık 2014, 00:29:57 »

Ellerine emeğine sağlık Sefa ustam , harika görünüyor  :2up  :2up  :2up

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #33 : 10 Aralık 2014, 00:49:04 »
Önce ellerine , kollarına sağlık. Bu tip japonik işleri neredeyse kusursuz hale getirdin. Ben hamonu da bayağı beğendim valla. Forumda uzun zamandır kaçırdığım bir sürü şey olmuş, onları okurken senin bir yazına denk geldim. Herkes sadece "süper olmuş" yazarsa kimse hatasını görmez yazmışsın. İlla da birşey söylenecekse habaki - ağız geçişindeki basamak kaba olmuş derim. Ama habaki sırtı ve bıçak sırtı geçişi süper.

Benim en takdir ettiğim şey tsuba işçiliği. Tsuba kenarlarını nasıl bu kadar muntazam şişiriyorsun?

Hem hamaguriba taşlama yapıp hem shinogiyi nasıl koruyorsun? Herhalde bıçak tamamen eğe işi. Hem de bu sefer bayağı şişko bir niku yapmışşın.

Ömerin ne dediğini çok anlamadım ama shinogi zukuri tanto diye bir şey var daha çok aikuchi formunda olur. Sanırım burada senin yaptığın giydirme tarzı shirasaya ile karışmış. Ağacı boyamadığın için. Bunun aynısı hem de eski koto sınıfı bir tanto hatırlıyorum ama gugılladım bulamadım.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

« Yanıtla #34 : 10 Aralık 2014, 00:50:17 »
Arkadaşlar çok teşekkürler, sağolun varolun.

Taner Usta, standart bir çizimi yok aslında, bire bir bunu mu soruyorsun?
hocam çok güel eline sağlık ,bunun bi sıtandar çizimi varmı.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #35 : 10 Aralık 2014, 00:50:41 »
Hocam elinize saglık uzun uzun yıllar yaşayaıp bu kocaman ömre bu güzelliklerden yuzlercesini yeşertmenizi diliyorum

« Yanıtla #36 : 10 Aralık 2014, 01:01:07 »
Önce ellerine , kollarına sağlık. Bu tip japonik işleri neredeyse kusursuz hale getirdin. Ben hamonu da bayağı beğendim valla. Forumda uzun zamandır kaçırdığım bir sürü şey olmuş, onları okurken senin bir yazına denk geldim. Herkes sadece "süper olmuş" yazarsa kimse hatasını görmez yazmışsın. İlla da birşey söylenecekse habaki - ağız geçişindeki basamak kaba olmuş derim. Ama habaki sırtı ve bıçak sırtı geçişi süper.

Benim en takdir ettiğim şey tsuba işçiliği. Tsuba kenarlarını nasıl bu kadar muntazam şişiriyorsun?

Hem hamaguriba taşlama yapıp hem shinogiyi nasıl koruyorsun? Herhalde bıçak tamamen eğe işi. Hem de bu sefer bayağı şişko bir niku yapmışşın.

Ömerin ne dediğini çok anlamadım ama shinogi zukuri tanto diye bir şey var daha çok aikuchi formunda olur. Sanırım burada senin yaptığın giydirme tarzı shirasaya ile karışmış. Ağacı boyamadığın için. Bunun aynısı hem de eski koto sınıfı bir tanto hatırlıyorum ama gugılladım bulamadım.
Haklısın, tüm iş eğe ile başladı ve taşla bitti. Beni uğraştırdı epeyce. Niku epeyce şişman oldu ama performansı bence iyi. Habaki konusunda haklısın, bir mazeretim var aslında ama söylemeyeyim de kıvırtmışım gibi olmasın  ;)
Ağzı biraz kalın bırakınca Hamaguriba taşlamada Shinogi böyle çıkıyor kolayca, sorun olmuyor yani.
Tsubayı elde çekiçle şişiriyorum, pirinci önce tavlayıp suya soktum yumuşattım. Ardından bir elime Tsuba, bir elime çekiç ve küçük tıklamalarla bu hale geliyor. Dışının tesviyesini de Girit taşı parçalarıyla yaptım.
Yorumun için gerçekten çok sağol, çok işe yarıyor bilesin  :2up

« Yanıtla #37 : 10 Aralık 2014, 01:06:52 »
Hocam elinize saglık uzun uzun yıllar yaşayaıp bu kocaman ömre bu güzelliklerden yuzlercesini yeşertmenizi diliyorum
Taner' in mengenesiyle gelişen duygusal bağ Seni çok etkilemiş bak söyleyeyim, çok lirik cümleler kurmana neden oluyor  ^-^
Sağolasın.
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2014, 00:27:45 Gönderen: sefaçabuk »

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #38 : 10 Aralık 2014, 01:33:09 »
Ben ahşap işçiliğini daha çok beğendim doğrusu...

Uzmanlık alanı metal işçiliği olan ve bunu öğreterek hayatını kazanan birinden, muazzam metal işçiliği görmek şaşırtıcı değil o kadar.

Ama aynı ustalığı ahşapta sergilemesi şaşırtıcı.  :2up

Teşekkürler...

HALİL İBRAHİM

• 264
  • Meslek: Metalurji Malzeme
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #39 : 10 Aralık 2014, 01:53:15 »
ellerine sağlık Sefa Ustam, bence hamon da güzel olmuş, her bir parçaya ayrı ayrı takdir isteyen bir ustalık olmuş..