Bıçak Sanatı - Forum

Acılıyız

Mehmet DOĞAN

• 337
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Hatay /DÖRTYOL (Birecik)
Ynt: Acılıyız
« Yanıtla #20 : 13 Mart 2014, 20:51:56 »
Sevgili Arkadaşlar bu ve benzeri konuların Forum'da tartışılması bizi ayrıştır ve kurmuş oldugumuz arkadaşık, dostluk, ve ortak paydamız olan sanata zarar verir diye endişeliyim :(
İki dost arasına bir kez güvensizlik girerse, birine ya sürgün ya da ölüm düşer.

« Yanıtla #21 : 13 Mart 2014, 21:49:13 »
Bana kalırsa Emre Hocam Ve Serkan Hocam durumu çok güzel izah etmişler.. Dahasına gerek yok diye düşünüyorum. Saygılarımı sunar bu konuya gösterilen hassasiyetten ötürü  herkese teşekkür ederim.
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #22 : 13 Mart 2014, 22:24:10 »
Ya uzun zamandır bu formu takip ederim bu olayada yazsam mı yazmasammı diye çok düşündüm antalyada yasıyorum bu olaylarla ilgili veya gezi olaylarında görev yaptım yazık degilmi milletin oturacağı banklara esnafın dükkanlarına ben Antalya için gördüklerimi söylüyorum çallıda, cumhuriyet meydanında kapallı yolda ney bunların derdi ülkeyi karıştırmak yok ağaç kesiliyormuş geçsinler kardeşim şu üç günde 6 tane şehit var kimse agtzını açmıyor elinde sapan sokaklarda yok ekmek almaya çıkmış yapma ya. ha kendi adıma bu çocuk ve başka çocuklara keşke de bi şey olmasaydı cenabı allah ailesine sabır versin ama yine gezi olayları gibi büyütmenin bi anlamı yok. ŞEHİTLERİMİZİN AİLESİNE CENABI ALLAHTAN SABIR DİLİYORUM

Koyu olarak belirttiğim cümle bence her şeyi açıklıyor.
Göreceğiniz fotoğrafı ben yapmadım.Ancak yapan kişinin çok uğraşmadığını biliyorum.
Fotoğraf sorun olacaksa kaldırılabilir ancak 15 yaşında ki birinin ölümünden sorumlu olan bi insanı başkan olduğu için yüceltmenin çok saçma olduğunu düşünüyorum.

« Son Düzenleme: 13 Mart 2014, 23:28:33 Gönderen: sefaçabuk »
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #23 : 13 Mart 2014, 22:45:12 »
Ben de yazmayım dedim ama malesef yazılanları görünce kendimi tutamadım. Allah rahmet etsin sonuç da bir can göçtü bu dünyadan. Ama olay cenaze töreninden çok siyasi amaca döndü. Buram buram Provokasyon kokuyor. Herkes kendi cenazesine kendi inandığı gibi üzülüyor yas tutuyor ya da olay çıkartıyor durumun özeti sadece bu.Biz ülke olarak son derece zıt kutuplara doğru sürüklendik...

Bazı arkadaşların dediği gibi konun yeri burası değil. Bence bu konu kapanmalı...

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #24 : 13 Mart 2014, 23:10:08 »
Ya uzun zamandır bu formu takip ederim bu olayada yazsam mı yazmasammı diye çok düşündüm antalyada yasıyorum bu olaylarla ilgili veya gezi olaylarında görev yaptım yazık degilmi milletin oturacağı banklara esnafın dükkanlarına ben Antalya için gördüklerimi söylüyorum çallıda, cumhuriyet meydanında kapallı yolda ney bunların derdi ülkeyi karıştırmak yok ağaç kesiliyormuş geçsinler kardeşim şu üç günde 6 tane şehit var kimse agtzını açmıyor elinde sapan sokaklarda yok ekmek almaya çıkmış yapma ya. ha kendi adıma bu çocuk ve başka çocuklara keşke de bi şey olmasaydı cenabı allah ailesine sabır versin ama yine gezi olayları gibi büyütmenin bi anlamı yok. ŞEHİTLERİMİZİN AİLESİNE CENABI ALLAHTAN SABIR DİLİYORUM

Koyu olarak belirttiğim cümle bence her şeyi açıklıyor.
Göreceğiniz fotoğrafı ben yapmadım.Ancak yapan kişinin çok uğraşmadığını biliyorum.
Fotoğraf sorun olacaksa kaldırılabilir ancak 15 yaşında ki birinin ölümünden sorumlu olan bi insanı başkan olduğu için yüceltmenin çok saçma olduğunu düşünüyorum.

''Çölde ölen devenin sorumluluğu benimdir''
Hz. Ömer
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #25 : 13 Mart 2014, 23:10:24 »
Ülkenin yarısının uzun süredir diğer yarısına diş bilediği bir ortamda, forumun formatı dışıdaki bu tip siyasi konuları gündeme getirmek, forum içinde kavga çıkartmaktan,  gazını boşaltıp kendini tatmin etmekten başka bir işe yaramaz. Çok kısa süre içinde tartışmanın geldiği nokta ortada.

Siyasi tartışma forumu değil burası. Moderatorler bu konuyu silebilirse sevinirim.
« Son Düzenleme: 13 Mart 2014, 23:15:12 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

yukselenturk

• 144
  • YÜKSEL
  • Meslek: polis
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #26 : 14 Mart 2014, 08:48:48 »
Ben de o cocuga ve ailesine uzuldum cenabi allah dayanma gucu versin ama şu bir haftada 6 sehit var ve okadar şehit oluyor ACILIYIZ diye bir konu acilmiyor tv lerde müzikler kesilmiyor gezi olaylarinda ve cenaze olaylarında esnaflara parklara nekadar zarar  verildigini ve ülkeye verilen zarari göremiyorsak esas göremiyenler İNSANLIGINDAN UTANSIN

birde panzere zehirli su felan konmaz sadece gözaltina alinacak kisilerin belirlenmesi icin boyali su atilir yukarda bir arkas biliyor gibi anlatmis insanlari yanlis yonlendirme olmasin diye
çırak arayan varmı

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #27 : 14 Mart 2014, 11:26:46 »
Ben de o cocuga ve ailesine uzuldum cenabi allah dayanma gucu versin ama şu bir haftada 6 sehit var ve okadar şehit oluyor ACILIYIZ diye bir konu acilmiyor tv lerde müzikler kesilmiyor gezi olaylarinda ve cenaze olaylarında esnaflara parklara nekadar zarar  verildigini ve ülkeye verilen zarari göremiyorsak esas göremiyenler İNSANLIGINDAN UTANSIN

birde panzere zehirli su felan konmaz sadece gözaltina alinacak kisilerin belirlenmesi icin boyali su atilir yukarda bir arkas biliyor gibi anlatmis insanlari yanlis yonlendirme olmasin diye

Düşüncelerime tercüman olmuşsun ağzına sağlık...

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #28 : 14 Mart 2014, 11:40:14 »
sanırım emre abi yukarda gerekenlerı yazmıs bu tamamen taziye ve bas saglıgı amaçlı acılmıs bi konudur  dolayısıyla boyalı su mevzusunada cevap yazmıycam ayrıca tamamen icerıgı bas saglı olan bi konuya polısti gazdı suydu vs karstırdıgım icinde kendi sahsıma emre abiden ozur dilerım

Teoman.

• 565
  • Meslek: elektrik
  • Yer: üsküdar
« Yanıtla #29 : 14 Mart 2014, 16:59:15 »
Hepimizin farklı düşünceleri de olsa, en azından bir tane ortak noktamız olduğunu düşünüyorum. Kendi vatanımızda özgürce ve huzurlu yaşamak…

Forum içerisinde de bu böyle, tüm farklılıklara rağmen ortak paydamızda birleşiyoruz. Farklılıklarımıza baksak kargaşanın çıkacağı aşikar.

Lütfen bu konuyu farklılıklarımıza doğru götürmeyelim, bu son olaylar karşısında herkes aynı tepkiyi vermese de, benim gibi hepimizin canı sıkılmıştır biliyorum. Söylenecek çok şey var ama bunun yeri burası değil bunu biliyorsunuz. ;)

* Hüseyin bey, forum kuralları gereği resminizi silmek zorundayım. lütfen kurallar çerçevesinde paylaşım yapalım...

Aynen katılıyorum.

İlaveten;

Bu vatanın evlatları ister istemez birçok sınıfa ayrılmış. Ana dil, soy sop, inançlar, yaşam tarzı, eğitim durumu, ekonomik seviye, coğrafi bölge, farklılıkları...

Bu saydıklarım yüzünden acı çekmeyen bir tek zümre bile yoktur. Hiçbirinin çektiği acı da ötekinden az değildir. Acılarımızı yarıştırmaya kalkarsak, acının sebebini unutur kavgaya tutuşuruz. Çözümün tek çaresi olan muhabbetin yerini nefret alır.

Bir çocuğun ölümüne üzülmeyen insan mı olur! Elbette olmaz. Bazılarımız tabiki daha çok üzülmüştür. En çok da yakınları. Herkes benim kadar üzülmüyor diye öfkeye kapılmak nefret doğurur. Bu nefret, çocuğun tertemiz bedeni üzerine çöreklenmiş didikleyen leş yiyicileri görmemizi engelleyen bir körlüğe dönüşür.Çocuğun öldürülmesinin kasıtlı (cinayet) olduğu önyargısını yaymak ise, asıl ciğeri yananların ateşini söndürmediği gibi , leş yiyicilerin ekmeğine yağ sürer.

Son olarak;  çocuğun ölümününden sorumlu olanların cezasını çekmesini arzu eden bizler, evvela kendimizi bir sigaya çekelim bakalım.  Bakalım bu işten hangimiz  beraat edeceğiz kendi vicdanımızda...

Selamlar...

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #30 : 14 Mart 2014, 17:19:51 »
Hepimizin farklı düşünceleri de olsa, en azından bir tane ortak noktamız olduğunu düşünüyorum. Kendi vatanımızda özgürce ve huzurlu yaşamak…

Forum içerisinde de bu böyle, tüm farklılıklara rağmen ortak paydamızda birleşiyoruz. Farklılıklarımıza baksak kargaşanın çıkacağı aşikar.

Lütfen bu konuyu farklılıklarımıza doğru götürmeyelim, bu son olaylar karşısında herkes aynı tepkiyi vermese de, benim gibi hepimizin canı sıkılmıştır biliyorum. Söylenecek çok şey var ama bunun yeri burası değil bunu biliyorsunuz. ;)

* Hüseyin bey, forum kuralları gereği resminizi silmek zorundayım. lütfen kurallar çerçevesinde paylaşım yapalım...

Aynen katılıyorum.

İlaveten;

Bu vatanın evlatları ister istemez birçok sınıfa ayrılmış. Ana dil, soy sop, inançlar, yaşam tarzı, eğitim durumu, ekonomik seviye, coğrafi bölge, farklılıkları...

Bu saydıklarım yüzünden acı çekmeyen bir tek zümre bile yoktur. Hiçbirinin çektiği acı da ötekinden az değildir. Acılarımızı yarıştırmaya kalkarsak, acının sebebini unutur kavgaya tutuşuruz. Çözümün tek çaresi olan muhabbetin yerini nefret alır.

Bir çocuğun ölümüne üzülmeyen insan mı olur! Elbette olmaz. Bazılarımız tabiki daha çok üzülmüştür. En çok da yakınları. Herkes benim kadar üzülmüyor diye öfkeye kapılmak nefret doğurur. Bu nefret, çocuğun tertemiz bedeni üzerine çöreklenmiş didikleyen leş yiyicileri görmemizi engelleyen bir körlüğe dönüşür.Çocuğun öldürülmesinin kasıtlı (cinayet) olduğu önyargısını yaymak ise, asıl ciğeri yananların ateşini söndürmediği gibi , leş yiyicilerin ekmeğine yağ sürer.

Son olarak;  çocuğun ölümününden sorumlu olanların cezasını çekmesini arzu eden bizler, evvela kendimizi bir sigaya çekelim bakalım.  Bakalım bu işten hangimiz  beraat edeceğiz kendi vicdanımızda...

Selamlar...
  +++1000

SERDAR

• 259
  • Meslek: Özel Sektör Çalışanı (Orman Ürünleri)
  • Yer: ANTALYA
« Yanıtla #31 : 14 Mart 2014, 18:15:09 »

Selamlar...

Bu son ve bana göre evrensel mesajın üstüne dahada kimse yazmasın lütfen.
Ağzına yüreğine sağlık Sn. Teoman