Bıçak Sanatı - Forum

Acemilik

Ynt: Acemilik
« Yanıtla #60 : 28 Ekim 2012, 01:31:29 »
Gerçekten güzel yazı olmuş, övünmek gibi olmasın  ;D, unutmuşum yazdığımı sağol hatırlatma için. Kendi yazdıklarımı elimden geldiğince sabit konu yapmamaya çalışıyorum, çünkü kendi yazdıklarımı önemli bulsam da yanılıyor olabilirim, bu tür bir yazıyı bir başka moderatör değerli görürse sabit konu haline getirebiliyor. Bu arada acaba konuyu bölüp bi kısmını metalurji bölümüne mi taşımak doğru olur bilemedim...
Özellikle o yazıyı kesip, Metalurjiye sabitledim.

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #61 : 28 Ekim 2012, 01:45:50 »
Gerçekten güzel yazı olmuş, övünmek gibi olmasın  ;D, unutmuşum yazdığımı sağol hatırlatma için. Kendi yazdıklarımı elimden geldiğince sabit konu yapmamaya çalışıyorum, çünkü kendi yazdıklarımı önemli bulsam da yanılıyor olabilirim, bu tür bir yazıyı bir başka moderatör değerli görürse sabit konu haline getirebiliyor. Bu arada acaba konuyu bölüp bi kısmını metalurji bölümüne mi taşımak doğru olur bilemedim...
:2up
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

« Yanıtla #62 : 28 Ekim 2012, 02:10:24 »
« Son Düzenleme: 28 Ekim 2012, 02:13:45 Gönderen: sefaçabuk »

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
« Yanıtla #63 : 28 Ekim 2012, 03:08:21 »
İçerik o kadar zengin, konu o kadar büyük, zaman o kadar azki. Hızlı kavrayabiliyorum ama önce bulmam, alt yapıyı oluşturmam ve okumam gerekiyor. Az önce iki yazı okudum burada birçok şeyi netleştirdi okuduklarım. sonra yorumlara bakarken ilk başladığımda okuduğumu fark ettim. Farkındalık oluşmayınca bilgiyi damardan da alsam fark etmez. Anlamadığım bir şeyi de mümkün değil aklımda tutamam (arızalı bir durum ama makine böyle  :) ). Tasarım okuyana kadar tüm okul hayatımı kabusa çevirdi bu arıza. Özetle, tüm forumu başatan taramam lazım. Biraz adam olunca da kapılarınızı çalacağım, inşallah.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #64 : 28 Ekim 2012, 16:13:52 »
:2up
Anlayamadığım şu ki, benzer konular "hepsi bir arada" olmasa da zamanında bir başka formatta da olsa yazılmıştı
http://www.bicaksanati.com/forum/metalurji/su-verme-sertlestirme/
http://www.bicaksanati.com/forum/metalurji/demir-karbon-denge-diyagrami/
http://www.bicaksanati.com/forum/metalurji/menevisleme-gerginlik-giderme-temperleme/
http://www.bicaksanati.com/forum/metalurji/metalurjik-terimler/
http://www.bicaksanati.com/forum/metalurji/tavlama-cesitleri/
Şimdi yazılanlardan şüphe ettim, çok mu anlaşılmazlardı diye !
[/quote]

Ustam benim açımdan bu bahsettiğin konular, zamanında benim yazdıklarımdan çok daha doyurucu, şüphesiz. Ancak ben bu işin fazla akademik yönüne vakıf olmadığımdan kişisel algımı yansıttığım ve daha gündelik konuşma dilini kullanarak yazdığımdan konuya uzak insanlar tarafından daha okunabilir bulunuyor bu tür "çakırkeyf" yazılmış yazılar. Olaya ısıtma ve alıştırma anlamında yeni başlayanlara bu tarz materyali sunmak önemli olabilir. Ancak işin içine girdiğinde benim yazdığım gibi çerez yazılar değil, bahsi geçenler gibi daha nitelikli yazılar doyurmaya başlayacaktır tabii. Yani ustam aman şüphe etmeyesin kendinden lütfen, işin biraz içine giren insan için linkteki yazılar su gibi berrak  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
« Yanıtla #65 : 30 Ekim 2012, 01:36:06 »
Murat Bey,  Sanırım "Neden bıçak?" sorunuzun cevabı sayesine var bu forum...
Üstadım, cevabınız mesaj trafiğinde kaynamış, atlamışım, kusura bakmayın. Az önce sizin "İNZİVA" başlığınızı inceliyordum. Ayırabildiğim tüm zaman, enerji ve her tür kaynağımı "bıçak sanatı yolu"na ayırıyorum. Bugün artık inşaat malzemecileri açılmıştır diye gaz beton blok almak üzere yola çıktım, oğlumla (8 yaşında). "Baba sen ne hazırlığı yapıyorsun böyle hergün birşeyler alıyorsun" dedi. utandım, kendimden. Malzeme ve takım toparlamaya ayırdığım zamanın bıçak yapmaya ayırdığıma yakın olduğunu fark ettim. Tıpkı müziğin zevkine varacağına setin özellikleri, sesin şiddetine ve hoparlörlerin büyüklüklerine takılan insanlar gibi hissettim (kimse alınmasın bana uymaz, seven sever...).
Şu an ne yaptığınızı veya yapmadığınızı toparlayacak kadar hafızam mevcut değil ne yazıkki ama sürekli katkınızı görüyorum, avatar fotonuzu çok seviyorum ve ne yapar/yapmazsanız yapın, buradaki katılımınızın değer kattığını düşünüyorum. Eğer beğeneceğiniz (hatta başkalarının da beğeneceği) bir iş yapmak istiyorsanız, naçizane tavsiyem (ki genç tasarımcılara da aynını söylerim) birilerinin "güzel" dediğini yapmaya çalışmak yerine kendi sıkıntınızı çözecek "başka" birşey yapın. Bıçak değil sizin ihtiyacınıza özel kesebilen bir "şey" hatta sıfırdan değil varolan bir nesneyi bozup yapın. Mutlaka sizinle aynı ihtiyacı duyan birileri vardır ve onlar sizi anlayacaktır. Anlamasalarda bu "onların" sorunu, siz eylendikten sonra....

Bu arada gaz betonu ve çok ucuz bir ince testereyi aldım bugün :D

Bu arada şimdi yaşınızı farkettim, benden yaklaşık bir 10yıl öndesiniz. YAAAAA
« Son Düzenleme: 30 Ekim 2012, 01:39:23 Gönderen: BAM_35 »