Bıçak Sanatı - Forum

İMDAAAT, BIÇAK YAPIYORUM !.....

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: İMDAAAT, BIÇAK YAPIYORUM !.....
« Yanıtla #40 : 04 Nisan 2011, 08:15:08 »

Çeliğin cinsine göre değişiyor (.5-1mm) bırakacağın ağzın kalınlığı. Çelik türünü bilmiyorsan 1mm bırak.

Kydex için de "Kılıf Yapımı" bölümünde güncel bir konu var, biz siyah Perwoll kutusuna hallendikti en son :D.

Çok güzel iş çıkmış bu arada :2up.

Sağol Ferhat, teşekkürler...

Çelik cinsini ck67 diye hatırlıyorum... Şu anki ağız kalınlığını emin olmadığım için 1,2mm'de bıraktım, tavsiyelerinize göre ilerleyeceğim.. Bu arada kabza konusunda senin tavsiyeni tutamayacağım çünkü o zaman elime sığmıyor, dolayısıyla daha önce çizimini gönderdiğim turuncu renkli eskize uyacağım, aklıma başka bir şekil gelmiyor :(

Kydex konusu canımı sıktı, Perwoll kutusu o kadar sağlam birşey miymiş? ::) Ben de bir halleneyim bakalım :)

illa kydex kılıf gerekiyorsa yurtdışı sitelerden sipariş vermek durumundasınız 5 ila 10 dolar arası değişmekte
onun yanında bir kaç parçada micarta şiparişi ve spacer kırmızısından 1 haftada elinizde amerikadaki sitelerde daha ucuz arada %20 oynuyor. ama adamlar bildiğin bufalo :).avrupalılar bu konuda biraz pahallı ama anlayışlı ne dersen yapıyorlar.
amerikadan bir kargo gelmişti gümrükçü arkadaşlar gümrüğe kadar davet ettiler 350 dolar gümrük vergin var dediler bende doğal olarak mal mal baktım neden 350 diyince elemanlar bana faturayı gösterdiler 1250 dolar
benim malzeme 86 dolar dedim kutuyu actık fatura cıktı 86 dolar gümrükçüye sordum nerden buldunuz diye
sağ olsunlar amerikalı bufalo arkadaş kimin faturasıysa 1250 dolarlık bir faturayıda benim kargonun dışına iliştirmi bende bulun bu adamı ondan alın dedim malzemeyi aldım cıktım :) olan 25 günde bir kargo gelmesi .
bu arada gümrükçü ile muhabbet ettik 150 euro ya kadar olan mallar gümrüğe tabi değilmiş eğer özele kulanılacak mal ise.hamm madde diye gecenlerde gümrük uygulaması yapıyorlarmış
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #41 : 04 Nisan 2011, 09:34:22 »
abi nerelerdesin sen ya >:D

eline sağlık çok güzel ilerliyor profil, çok orjinal ve sana fayda sağlayacak işler ile zamanını değerlendirdiğini düşünüyorum.  ^-^  kydex değil de deri kılıf bence de daha iyi olur. en azından malzeme tanıman açısından iyi olur. ama dur bakalım, daha bıçağının bitiş zamanına biraz daha var, o süreçte bakalım malzeme bulunabilecek mi...

tekrar tebrik ediyorum. :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #42 : 06 Nisan 2011, 22:26:23 »
Eline sağlık. Biraz fazla deneysel olmuş ama böylece bir çok şeyi bir çırpıda öğrenme şansını yakalıyorsun. Bu bıçağı inşallah biterse kullanmanı da tavsiye ederim. Böylece "Ne yapınca ne oluyormuş." konusunu yalayıp yutmuş olacaksın.

Aslında bir denemende Victorinox'un alttaki resimde de görülen benzerini yapmayı deneyebilirsin. - Tabi uygun tipte bir eğe ile. Tip konusunda yuvarlak konuşuyorum çünkü yeniden bakmam lazım victorinox'un testeresine...

Bkz.: http://www.flickr.com/photos/rescuedog/2594030372/in/photostream/

Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #43 : 06 Nisan 2011, 23:32:19 »
Victorinox un testeresini elde yapana şapka çıkarırım ???

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #44 : 06 Nisan 2011, 23:39:13 »
Sefa Abi yakında şapka çıkaracakmışsın gibi bir his var içimde. Ustalardan korkulur, hele buradakilerden.  Tabi ısıl işlem nasıl olur bilemem.

« Yanıtla #45 : 06 Nisan 2011, 23:49:37 »
ısıl işlemi olur o dert değil, Hayri haklısın valla burada epeyce takıntılı adam var, biri çıkıp üç sırasını da yapar olur mu olur ;)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #46 : 07 Nisan 2011, 00:15:15 »

Bu gün temizlik bile yaptım atölyede. Testere yapmak ne ki?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #47 : 07 Nisan 2011, 00:55:05 »

Bu gün temizlik bile yaptım atölyede. Testere yapmak ne ki?
oooo ???

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #48 : 28 Nisan 2011, 11:32:05 »
Bir Münir vardı, adama zehiri vermiştik, tam böyle kana karışmış ilerlerken zehir, nooldu ki böyle birden bire... :(
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #49 : 28 Nisan 2011, 11:36:03 »
Bir Münir vardı, adama zehiri vermiştik, tam böyle kana karışmış ilerlerken zehir, nooldu ki böyle birden bire... :(

sanırım zehir fazla geldi dayanamadı veya pes etti ama santiye işleri adamı bayağı yorar iyi bilirim mutlaka vakti yoktur.
 ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Münir

• 176
  • Münir OKMAN
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #50 : 13 Mayıs 2011, 13:01:18 »
Arkadaşlar zehir tüm hızıyla damarlarımda akmaya devam ediyor ama etrafımda dolaşıp duran 12 Norveçli, 3 Fransız ve Enerji Nakil Hattı, Trafo merkezleri, TEİAŞ, TEDAŞ, Kabul Komisyonları derken ne vaktim kalıyor ne de dermanım... Fakat 15-20 gün içerisinde işlerin büyük bir bölümü bitmiş olacağından ufak ufak uğraşabildiğim bıçağıma da tekrar hız verebileceğim.. Tabii ki bu arada cevap yazamasam da bizim forumu takip ediyorum, herşeyden haberim var onagöre :) ..... Herkese selamlar..   
If you light a lamp for somebody, it will also brighten your own path.