Alıntı yapılan: Volkan - 16 Nisan 2016, 22:21:02Bu konu beni çok heyecanlandırdı. Paslanmaz folyo yerine kullanabileğimiz başka bir öatetyal olabili mi? Diye bir soru belirdi aklımda?Dert etmeee 20 merte
Bu konu beni çok heyecanlandırdı. Paslanmaz folyo yerine kullanabileğimiz başka bir öatetyal olabili mi? Diye bir soru belirdi aklımda?
Hamon için elimde bir malzeme var. Acaba bu yönlü olarak kullanabilir miyim diye merka etmiştim abi.
En rahat bulunan çelik olduğundan çok yararlı oldu. Yinede folyo ile temiz çıkması iyi oluyor. Önceden bir kere folyosuz denemiştim ama tufal tabakasını bile kaldırmak başlıbaşına bir iş. Asıl şu çarpılmaları bir engelleyebilsek. Düzeltmeye uğraşırken birkaç bıçak kırmışlığım var.
Alıntı yapılan: vedatgizlenci - 17 Nisan 2016, 03:21:45En rahat bulunan çelik olduğundan çok yararlı oldu. Yinede folyo ile temiz çıkması iyi oluyor. Önceden bir kere folyosuz denemiştim ama tufal tabakasını bile kaldırmak başlıbaşına bir iş. Asıl şu çarpılmaları bir engelleyebilsek. Düzeltmeye uğraşırken birkaç bıçak kırmışlığım var. Ben profesyonel ısıl.işlemcide yaptiriyorum hiç tufal olmuyor sadece uzerinde.meneviş rengi oluyor onuda polisaj kecede tutunca bir guzel cikiyor ayna gibi parliyor.,
Bu videoda da D2'yi ne olduğunu anlamadığım bir boya benzeri madde ile kaplayıp çıplak halde fırına atıp ısıl işlem yapıyor:https://www.youtube.com/watch?v=sQlGTPfOjzo
Orkun hocam aynı videoyu ilk izlediğimde boya çok hoşuma gitmişti. Hemen araştırmaya başlamıştım. Adı 'anti scaling compound' olarak geçiyor. Yurt içinde aradım ama bulamadım. Forum içinde ustalarıma da sordum hatta. Ürün çok güzel umarım bizim için de tedarik edebileceğimiz günler gelir