Bıçak Sanatı - Forum

Makas çeliği ile bıçak yapmak istiyorum

Yuk5el

• *
  • 4
  • Meslek: Makina Mühendisliği adayı
  • Yer: Kastamonu
Makas çeliği ile bıçak yapmak istiyorum
« : 13 Nisan 2016, 00:03:49 »
Öncelikle SELAMÜN ALEYKÜM kardeşlerim abilerim ben makas çeliği aldım bununla güzel bi av bıçağı yapmak istiyorum ama elimde elimde fazla bi malzemem yok ama hepsini temin edebilirm sorun değil güzel bi av bıçağı için neler yapmalıyım bana yardımcı olabilecek abilerim veya kardeşlerim yorum yaparsa sevinirim

erdoğankükrer

• 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
Ynt: Makas çeliği ile bıçak yapmak istiyorum
« Yanıtla #1 : 13 Nisan 2016, 01:02:24 »
Öncelikle SELAMÜN ALEYKÜM kardeşlerim abilerim ben makas çeliği aldım bununla güzel bi av bıçağı yapmak istiyorum ama elimde elimde fazla bi malzemem yok ama hepsini temin edebilirm sorun değil güzel bi av bıçağı için neler yapmalıyım bana yardımcı olabilecek abilerim veya kardeşlerim yorum yaparsa sevinirim

Bu forumda makas celiginin piri Soytürk usta var ondan yardım isteyebilirsin.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #2 : 13 Nisan 2016, 01:05:43 »

Aleykümselam ... Burada söz konusu olan makas çeliği değilde çelik . Çelik ile ne yapılacağını bilirseniz makas çeliği ile de istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Size tavsiyem forumda kırmızı başlıklı yazılan ana konuları iyice okumanız gerekli tüm bilgiler mevcut, selamlar.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #3 : 13 Nisan 2016, 09:56:35 »
Ayrıca makas çeliği derken direk gidip hurdacıdan kamyon makasından bir parça aldıysanız muhtemelen malzeme kalın ve sulu malzeme olacaktır sulu çeliği eğe ile işleyemezsiniz ve kalınlığı fazla ise dövme yapma şansınız da yok ise bu durum imkanları kısıtlı birini çıkmaza sokabilir.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Yuk5el

• *
  • 4
  • Meslek: Makina Mühendisliği adayı
  • Yer: Kastamonu
« Yanıtla #4 : 14 Nisan 2016, 00:47:53 »
Evet hocam direk hurdacıdan 6 mm kalınlığında arac makası diye aldım ama tam bi bilgi.topkayamadım yaza kadar bilgi toplayıp ramazanda yapacam ama tam olarak hangi malzemeler gerekli neler işeme yarar bütün parçalarımı temin edip ramazanda falan baslamam gerekiyor diye düşünüyorum

halit

• **
  • 90
  • Meslek: p.v.c kapı pencere sistemleri
  • Yer: K.maraş / Elbistan
« Yanıtla #5 : 14 Nisan 2016, 08:19:56 »
şimdiden form konularını okumaya başla ilk başlarda sıkıcı gelir ama ögrenipte bir şeyler yapmaya başlarsan

hele hele yaparken takıldıgın yerdeler de soru sorarsan formumuzun güzelliğini ozaman daha iyi anlarsın..

Maşallah formumuz kardeşlik.. birlik beraberlik.. yardımlaşma hediyeleşme.. misafirleşme ..yok yok yani

Saygılar.....

osmanlibrahim1453

• *
  • 44
  • İbrahim ÖZER
  • Meslek: TEKNİSYEN MEMUR
  • Yer: TOKAT MERKEZ
« Yanıtla #6 : 14 Nisan 2016, 10:24:37 »
Aleykümselam Yüksel bey. Bende sizin gibi ilk çalışmalarım kamyon makasından olsun istedim dövme işlemi yapmadan makası işlemek neredeyse imkansız. Kömür ocağı örs vb. Birçok malzemeye ihtiyacınız olacak buna rağmen makastan bıçak yapmak istiyorsanız forumda hiç biyerde bulamayacağınız kadar çok bilgi mevcut. İyi çalışmalar dilerim.
Paylaştıkça çoğalan tek şey bilgidir.