Bıçak Sanatı - Forum

İkinci kuska denemem


omer.efe

  • ***
  • 398
  • Meslek: dreamer
  • Yer: Mersin
Ynt: İkinci kuska denemem
« Yanıtla #1 : 13 Nisan 2016, 00:01:48 »
çok yakışıklı olmuş.. elinize sağlık..

setnogrom

  • ***
  • 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
Ynt: İkinci kuska denemem
« Yanıtla #2 : 13 Nisan 2016, 10:14:44 »
Elinize sağlık,maşallah gayet güzel olmuş.Bence ip deliği yapmalısınız.
Birde kaynattığınız su içinde neler var?
Teşekkürler.

xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

murattarla

  • ***
  • 226
  • M T
  • Meslek: TCDD
  • Yer: İZMİR KARŞİYAKA
Ynt: İkinci kuska denemem
« Yanıtla #3 : 14 Nisan 2016, 00:38:28 »
çok yakışıklı olmuş.. elinize sağlık..
Teşekkür ederim Ömer ustam :)

tamahagane

  • ***
  • 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
Ynt: İkinci kuska denemem
« Yanıtla #4 : 14 Nisan 2016, 00:41:57 »
Dut ağacı bu kuksaya çok yakışmış. Bu modelde bir kuksa yapabilmek için, kabaca hangi ölçülerde ahşaba ihtiyaç var?

mehmet_

  • ***
  • 1011
Ynt: İkinci kuska denemem
« Yanıtla #5 : 14 Nisan 2016, 01:03:24 »
Çok güzel bir kuksa olmuş, elinize sağlık. Kuruma aşamasını kazasız atlatmıştır umarım.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

omer.efe

  • ***
  • 398
  • Meslek: dreamer
  • Yer: Mersin
Ynt: İkinci kuska denemem
« Yanıtla #6 : 14 Nisan 2016, 01:53:47 »
Dut ağacı bu kuksaya çok yakışmış. Bu modelde bir kuksa yapabilmek için, kabaca hangi ölçülerde ahşaba ihtiyaç var?

6-7cm derinliğe ve yaklaşık 8-9cm ağız çapına sahip bir kuksa neredeyse 200ml sıvı alıyor..
1 su bardağı ölçüsünde..
8-9cm yükseklik.. 10-11cm genişlik.. ve sap tasarımınızın boyu + 11cm uzunluk yeterli olacaktır..

murattarla

  • ***
  • 226
  • M T
  • Meslek: TCDD
  • Yer: İZMİR KARŞİYAKA
Ynt: İkinci kuksa denemem
« Yanıtla #7 : 14 Nisan 2016, 14:19:28 »
Elinize sağlık,maşallah gayet güzel olmuş.Bence ip deliği yapmalısınız.
Birde kaynattığınız su içinde neler var?
Teşekkürler.

xx
Teşekkür ederim.
İp deliği benimde aklımda Engin ustam en kısa zamanda açacağım.Tuzlu su, ilk yaptığım çatlamıştı Sefa usta da sağ olsun tuzlu suyu önermişti

murattarla

  • ***
  • 226
  • M T
  • Meslek: TCDD
  • Yer: İZMİR KARŞİYAKA
Ynt: İkinci kuksa denemem
« Yanıtla #8 : 14 Nisan 2016, 14:27:13 »
Dut ağacı bu kuksaya çok yakışmış. Bu modelde bir kuksa yapabilmek için, kabaca hangi ölçülerde ahşaba ihtiyaç var?
Dut ağacını bende beğendim . Ben hiç ölçmeden girişmiştim işe ama bitmiş halini ölçer yazarım

Çok güzel bir kuksa olmuş, elinize sağlık. Kuruma aşamasını kazasız atlatmıştır umarım.
Teşekkür ederim Mehmet ustam .Bir sıkıntı olmadı, kaynatırken korktum ama açıkçası 

burakergin

  • ***
  • 290
  • Meslek: kamu
  • Yer: Eskişehir,Kocaeli
Ynt: İkinci kuska denemem
« Yanıtla #9 : 26 Nisan 2016, 20:23:16 »
Çok başarılı olmuş hocam ellerinize sağlık...

10ur

  • *
  • 42
  • Onur
  • Yer: İSTANBUL
Ynt: İkinci kuska denemem
« Yanıtla #10 : 27 Nisan 2016, 01:09:37 »
elinize sağlık,baya iyi olmuş.

freenautilus

  • ***
  • 391
  • Meslek: Fizyoterapist
  • Yer: Ankara
Ynt: İkinci kuska denemem
« Yanıtla #11 : 28 Nisan 2016, 01:17:28 »
Elinize sağlık, görmekte sıkılmayacağım şeylerden kuksa. Kaynatma olayını da öğrenmiş olduk :)
Emrah
Instagram : EDEKO.DESIGN
www.ankaradafizyoterapist.com

Aydın Karakişi

  • ***
  • 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
Ynt: İkinci kuska denemem
« Yanıtla #12 : 28 Nisan 2016, 10:39:53 »
ellerinize  sağlık
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

karemisola

  • ***
  • 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
Ynt: İkinci kuska denemem
« Yanıtla #13 : 28 Nisan 2016, 21:13:02 »
Elinize sağlık çok yakışıklı olmuş
Elimde dut vardı benim eğer zamanım olursa bende deniycem.

Bu soru saçma gelebilir ama merak ediyorum bu kuksada kahve içmek mümkün mü? Yani tadını değiştirir mi

Ersin Özdemir

  • ***
  • 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Ynt: İkinci kuska denemem
« Yanıtla #14 : 29 Nisan 2016, 16:03:54 »
Çok beğendim çok  güzel olmus
Çok begendim ancak dut agaci catçatlama yapiyo diye biliyorum .. Sizde catlama yapımı ?

Azim Zımpara

  • ***
  • 255
  • Fatih Abar
    • www.azim-zimpara.com
  • Meslek: Zımparacı
  • Yer: Gaziantep
Ynt: İkinci kuska denemem
« Yanıtla #15 : 29 Nisan 2016, 16:40:27 »
Elinize sağlık. Bu sefer fazladan kaşıkta var heralde  :2up
Endüstriyel Zımpara Çözümleri                www.azim-zimpara.com

Ersin Özdemir

  • ***
  • 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Ynt: İkinci kuska denemem
« Yanıtla #16 : 29 Nisan 2016, 17:46:33 »
Bide kaynatirken tuz oranı nasıl ne kadar katiyorsunuz

murattarla

  • ***
  • 226
  • M T
  • Meslek: TCDD
  • Yer: İZMİR KARŞİYAKA
Ynt: İkinci kuska denemem
« Yanıtla #17 : 02 Mayıs 2016, 23:45:52 »
Beğenmenize sevindim çok sağ olun arkadaşlar  :)

murattarla

  • ***
  • 226
  • M T
  • Meslek: TCDD
  • Yer: İZMİR KARŞİYAKA
Ynt: İkinci kuska denemem
« Yanıtla #18 : 02 Mayıs 2016, 23:48:59 »
Elinize sağlık çok yakışıklı olmuş
Elimde dut vardı benim eğer zamanım olursa bende deniycem.

Bu soru saçma gelebilir ama merak ediyorum bu kuksada kahve içmek mümkün mü? Yani tadını değiştirir mi
Bence içilir tadının da değişeceğini sanmıyorum tabi yaptığın ağaca göre de değişebilir.

murattarla

  • ***
  • 226
  • M T
  • Meslek: TCDD
  • Yer: İZMİR KARŞİYAKA
Ynt: İkinci kuska denemem
« Yanıtla #19 : 02 Mayıs 2016, 23:55:08 »
Çok beğendim çok  güzel olmus
Çok begendim ancak dut agaci catçatlama yapiyo diye biliyorum .. Sizde catlama yapımı ?
ilk yaptığım kayın ağacındandı o çay içerken çatladı . Bu dut ağacından yaptığımı tuzlu suda kaynattım ama buna sıcak içecek koymadım koyunca çatlar mı bilmiyorum.