Bıçak Sanatı - Forum

Ck 67 Hamon..

tarpoon

• 4739
Ck 67 Hamon..
« : 06 Mart 2011, 21:40:49 »
bu profıl ve  Hamon  tamamen  Sefa ustamızın   eserıdır. ben elıme göre profilde bıraz oynama yaptım . hamonu belırgınlestırmeye çalıştım. kabzesını monteledım..
aslında bu bıçağın öyküsü şöyle ; bendekıck67 plaka sanırım 3,4 mm olacaktı  ıkl başlarken bu hobıye aldığım ılk çelık levha
profıllerı yapıyorum su vermede çatlıyor yamuluyor.  abartısız kaba ıslemlerı bıtmıs namlu zımparalanmıs 10/12  profılı çöpe attım aynı çelıkten yapılmıs olan..
ve artık gına gelmısken Sefa ustaya danıştım. numune gönder bırde ben bakayım dedı. 
profıle suyunu vermış ve hatta çıkan hamondan memnun değildin ustam ;)
bana yolladı tabı bende hatalarımı anlamıs oldum ve aynı çelıkle çalışarak  bır ıkı ekmek daha yedim. :)

malzeme Ck 67 3,4 mm ,4mm paslanmaz pim,8 lik sarı boru ,epoxy , ahşap ceviz 

bugun monteledım  . hatta abısınınde hamonunu  yerıne yerleştırdım  :2up  yakında onunda resımlerını yayınlarım

daha tam olarak bıtmedı sapı siyonakrılat kaplayacaktım çok ışıl ışıl gözülmesi hoşuma gıtmyor. bu şekılde bırakıcam.
namluda bıraz daha oynayabılırım hamon için..  aliminyum oksit tozum bıttı malesef, alınca devam  ;D
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
Ynt: Ck 67 Hamon..
« Yanıtla #1 : 06 Mart 2011, 23:11:44 »
Taner abi seninde Sefa abiminde eline sağlık.

Sormak istediğim bişey var şimdi Ck 67 yi aldık bıçağı çıkarrtık geldik su verme aşamasına abi eskiden yaptığın bıçakların çatlıyodu o yöntem neydi şimdi ki yöntem ne? C:-)

« Yanıtla #2 : 06 Mart 2011, 23:57:31 »
Taner bu bıçağın benden giden profille bir ilgisi kalmamış, asıl emek senindir. Valla sap filan ne güzel duruyor, ellerine sağlık :2up

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #3 : 07 Mart 2011, 00:18:53 »
teşekkür ederim Uğurcan.  :)  bol normalızasyon +parçalı su verme +bol forumu okuyup hangi konu ıle ılgılenıyorsam
onda yoğunlaşıyorum.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #4 : 07 Mart 2011, 00:23:38 »
teşekkür ederim Sefa usta.   :)      ben azcık profılle uğraştım sapı elıme oturmuyordu.  hamon bır tarafında çok net dığer tarafında o kadar değil. bırazdaha zımpara  yapılması lazım. dayanamadım kabzeyı yaptım.

asıl önemlısı ck 67 lerle aram ıyı şimdi  :2up  çok sağol ustam..

« Yanıtla #5 : 07 Mart 2011, 00:27:31 »
Sende sağol Usta, bu arada söylemeyi unutmuşum, sapın kesici kısımla birleştiği yerdeki sap eğimine bayıldım doğrusu, çok estetik olmuş :2up

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #6 : 07 Mart 2011, 00:31:32 »
 :) teşekkür ederim.

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #7 : 07 Mart 2011, 08:38:19 »
Taner usta eline sağlık çok güzel duruyor çok kullanışlı bir bıçak olmuş,Sefa ustamada teşekkürler homon çok güzel olmuş  :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #8 : 07 Mart 2011, 09:03:41 »
İyiki dayanamayıp kabzayı yapmışınız . Bu hali gayet güzel. İkinizinde elinize sağlık.
« Son Düzenleme: 07 Mart 2011, 15:47:56 Gönderen: Ş.Kaan Eren »
Cehalet Mutluluktur...

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #9 : 07 Mart 2011, 09:24:55 »
hamon hatları oldukça hoş ve formu da gayet oturaklı bir bıçak olmuş. çok güzel, ellerinize sağlık :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Berke Boyacı

« Yanıtla #10 : 07 Mart 2011, 15:43:25 »
Hamona gel hamona  ^-^. Harika bıçak ellerine sağlık Taner abi...

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #11 : 07 Mart 2011, 15:48:17 »
senden korkulur taner,  ;)

bundan sonra sen yapıcam dediğinde, sanırım o işin eninde sonunda olacağını anlamalıyız...

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #12 : 07 Mart 2011, 16:43:29 »
Ellerine sağlık Taner abi. Bıçağın formu çok güzel olmuş. Adı ne bu Bushcrafter'ın.

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
  • Meslek: Geleneksel Japon savaş sanatları eğitmeni
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #13 : 07 Mart 2011, 16:54:52 »
Çok güzel olmuş emeğinize sağlık  :2up
Ölümü gülerek karşıla!

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #14 : 07 Mart 2011, 17:48:06 »
cumartesi 1 adet 1095 ile geliyorum allah izin verise bakalım hamonlar nasıl olacak.
elerine sağlık azmine hayranım.
bıcak cok güzel olmuş fakat sap dahada bir güzel duruyor.
bende birkaç kere parlatayım dedim ama önce stabilisazyon ardındanda ahşap yağı en iyi cözüm olduğunun kanatına vardım.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #15 : 08 Mart 2011, 00:05:22 »
Taner usta eline sağlık çok güzel duruyor çok kullanışlı bir bıçak olmuş,Sefa ustamada teşekkürler homon çok güzel olmuş  :)
teşekkür ederim Sinan..

İyiki dayanamayıp kabzayı yapmışınız . Bu hali gayet güzel. İkinizinde elinize sağlık.

beğenmenize sevindim.  :)

hamon hatları oldukça hoş ve formu da gayet oturaklı bir bıçak olmuş. çok güzel, ellerinize sağlık :2up

teşekkürler Emin   :)

Hamona gel hamona  ^-^. Harika bıçak ellerine sağlık Taner abi...

sağol Berke..

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #16 : 08 Mart 2011, 00:08:04 »
" senden korkulur taner,  ;)

bundan sonra sen yapıcam dediğinde, sanırım o işin eninde sonunda olacağını anlamalıyız...  "

keçi resmini orara boşuna koymadım Gökhan usta   :D :D   

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #17 : 08 Mart 2011, 00:36:07 »
teşekkür ederim  Hayri. bıçakların ne adı var ne logosu bunun içinde bırseyler bulmam lazım..

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #18 : 08 Mart 2011, 00:37:24 »
beğenmenize sevindim Ercan bey.. :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #19 : 08 Mart 2011, 00:41:41 »
cumartesi 1 adet 1095 ile geliyorum allah izin verise bakalım hamonlar nasıl olacak.
elerine sağlık azmine hayranım.
bıcak cok güzel olmuş fakat sap dahada bir güzel duruyor.
bende birkaç kere parlatayım dedim ama önce stabilisazyon ardındanda ahşap yağı en iyi cözüm olduğunun kanatına vardım.

sağol özgür :)   bencede bıçak çok ışıl ışıl olmamalı ,  demek hafta sonu 1095,in suda nasıl patlayıp çatlayacağını göreceğiz..    :)).    ısıl ıslem yağım var ancak  Emre ustanın son denemesınden sonra hanı oldu olacak gıbı bır durumda kaldı. yanı malzemenın ısıl ıslemını suda yapacağız..