Bıçak Sanatı - Forum

Beşinci de bitti.

FERDİ

• **
  • 59
  • Meslek: Memur
  • Yer: ANKARA
Beşinci de bitti.
« : 11 Nisan 2016, 22:49:08 »
Her ne kadar sizlere yetişemesem de eldeki imkanlar, mevcut vakit ve olmayan sabırla bir bıçağı daha bitirdim. Mozaik pim, liner ve kılıfı da kendim yaptım. Perdahı daha iyi yapsam çok daha güzel olacaktı ama dedim ya olmayan sabırla anca bu kadar.  ;)

Çelik 440 C
Kabza venge
Pirinç pim ve balçak
Liner kağıt mikarta
Yazı anodik dağlama
Kılıf vaketa

Keskin25

• **
  • 76
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Konya
Ynt: Beşinci de bitti.
« Yanıtla #1 : 11 Nisan 2016, 23:01:16 »
Ellerinize sağlık hayran kaldım çok güzel olmuş.

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
« Yanıtla #2 : 11 Nisan 2016, 23:03:41 »
elinize sağlık çok güzel olmuş. dediğiniz gibi namlu perdahına da biraz daha vakit ayrılsaymış, çok daha güzel olabilirmiş. bu arada logoyu bıçağın üzerine nasıl aktardığınızı öğrenebilir miyim? çok net olmuş. bu aralar tam da buna ihtiyacım var :)

Azim Zımpara

• 255
  • Fatih Abar
    • www.azim-zimpara.com
  • Meslek: Zımparacı
  • Yer: Gaziantep
« Yanıtla #3 : 11 Nisan 2016, 23:11:04 »
Altıncısı da gelir inş. elinize sağlık
Endüstriyel Zımpara Çözümleri                www.azim-zimpara.com

şerif gürcan

• 281
  • Meslek: tornacı
  • Yer: (Eses26) / Bandırma
« Yanıtla #4 : 11 Nisan 2016, 23:40:21 »
sırt deseni çok yakışmış.ele avuca gelen güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık...

FERDİ

• **
  • 59
« Yanıtla #5 : 11 Nisan 2016, 23:46:27 »
elinize sağlık çok güzel olmuş. dediğiniz gibi namlu perdahına da biraz daha vakit ayrılsaymış, çok daha güzel olabilirmiş. bu arada logoyu bıçağın üzerine nasıl aktardığınızı öğrenebilir miyim? çok net olmuş. bu aralar tam da buna ihtiyacım var :)4

Once reklamcıda veya oto aksesuarcida yazimizi yapiskan folyoya cikariyoruz. Renk farketmez.
Daha sonra bir AC ve bir DC adaptor ediniyoruz. Bir cay bardagina biraz sirke bir cay kasigi tuzu karıştırıyoruz. Folyoyu bicagin istedigimiz yerine yapistirip yazi kısmını cikariyoruz. Ince DC adaptorun + ucunu bicagin uc kismina tutturuyoruz. Eksi ucuna da tuzlu sirkeye batirdigimiz kulak copunu tutturuyoruz. Yazinin uzerinden bu kulak copuyle yavas yavas geciyoruz. Bu islem yazinin oldugu yeri oyuyor. Daha sonra ayni islemi AC adaptorle yapiyoruz.AC adaptor de yazimizi karartiyor. Karartma islemini biraz daha uzun yaparsaniz daha iyi oluyor.

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
« Yanıtla #6 : 11 Nisan 2016, 23:50:49 »
Teşekkuür ederim. Yapışkan folyonun başka bir adı var mı yoksa yapışkan folyo deyince reklamcılar anlar mı?

FERDİ

• **
  • 59
« Yanıtla #7 : 11 Nisan 2016, 23:55:14 »
Onlar anlar. Hani arabalarin uzerine yapistirilan cikartmalar var ya onlar gibi. Amac sirkenin sadece bu yazi olan yere degmesi. Folyonun baska bi espirisi yok. Internette anodik daglama diye biraz arastirirsaniz bircok kaynak var. Benim kullandığım bana gore en basit ve ulasilabilir olani. Ayrica sonuc guzel oluyor

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
« Yanıtla #8 : 12 Nisan 2016, 00:20:24 »
ben logo için tuz ruhu ve perhidrol kullanmayı denedim. logoyu çeliğe aktarmak için de kuşe kağıda çıktı aldırdım. her şey iyi güzel ama yazının yanında mürekkepli kısımdan da kısmen aşınmalar oluyor. bu sebeple istediğim temizlikte bir baskı alamadım. belki de çözeltiyi fazla agrasif yapıyorumdur. göz kararı kullanıyorum çünkü. asit gayet güzel aşındırıyor ama dediğim gibi benim sorunum çeliği aşındırmakten ziyade temiz aşındırabilmek. o sebeple ilk aşama olan logoyu bıçağa aktarma aşaması hakkında sıkıntılarım var. bir de dediğiniz yöntemi deneyeyim. fotodaki folyo, dağlama yapmadan önceki hali mi? yani reklamcıya baskı aldırdığımda aynen böyle mi görünecek? yoksa bu dağlamadan sonraki halimi? eğer dağlamadan sonraki haliyse, ilk basıldığındaki halini gösteren fotosunu da mümkünse atabilir misiniz? muhtemelen bizim buradaki reklamcılar bunu bilmeyeceği için fotoya bakarak belki yönlendirme yapabilirim  :)
« Son Düzenleme: 12 Nisan 2016, 00:23:47 Gönderen: Ahmet Arıkan »

FERDİ

• **
  • 59
« Yanıtla #9 : 12 Nisan 2016, 00:22:45 »
ben logo için tuz ruhu ve perhidrol kullanmayı denedim. logoyu çeliğe aktarmak için de kuşe kağıda çıktı aldırdım. her şey iyi güzel ama yazının yanında mürekkepli kısımdan da kısmen aşınmalar oluyor. bu sebeple istediğim temizlikte bir baskı alamadım. belki de çözeltiyi fazla agrasif yapıyorumdur. göz kararı kullanıyorum çünkü. asit gayet güzel aşındırıyor ama dediğim gibi benim sorunum çeliği aşındırmakten ziyade temiz aşındırabilmek. o sebeple ilk aşama olan logoyu bıçağa aktarma aşaması hakkında sıkıntılarım var. bir de dediğiniz yöntemi deneyeyim. acaba fotoğraf varsa baskı alınmış halde folyoyu görebilir miyim. muhtemelen bizim buradaki reklamcılar bunu bilmeyeceği için fotoya bakarak belki yönlendirme yapabilirim  :)
Yukarıda resim atmıştım

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
« Yanıtla #10 : 12 Nisan 2016, 00:24:29 »
evet geç fark ettim. düzenlerken siz önce davranmışsınız. teşekkür ederim :)

sagirbilal

• **
  • 220
  • Meslek: değirmenci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #11 : 12 Nisan 2016, 04:58:32 »
elinize sağlık çok güzel olmuş

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #12 : 12 Nisan 2016, 09:24:22 »
taşlama hattının kaybolmuş olmasını göz ardı edersek, form ve işçilik ve tasarım olarak bence çok çok başarılı bir bıçak olmuş, ellerinize sağlık.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #13 : 12 Nisan 2016, 09:30:17 »
Ferdi bey çok güzel olmuş.
Eline sağlık bende şu logo yazımı denemek istiyorum ama cçıkıyor diyorlar

FERDİ

• **
  • 59
« Yanıtla #14 : 12 Nisan 2016, 09:34:18 »
Ben evdeki bicaklar dahil belki on tanesine yaptim hicbiri cikmadi. Kulak çöpünü ikiser saniye bastirmadan tuta tuta tum yaziyi iki uc kez gectinizmi hicbisey olmuyor. En azindan ben hicbir sorun yasmadim.

emreyanpar

• *
  • 7
  • Meslek: narenciye üreticisi
  • Yer: mersin
« Yanıtla #15 : 12 Nisan 2016, 10:04:23 »
güzel çalışma tebrikler..

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #16 : 12 Nisan 2016, 14:39:32 »
Ellerine sağlık ustam.
Okinawian

Levent Bulut

• 112
  • Meslek: Akademisyen
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #17 : 12 Nisan 2016, 15:03:27 »
Elinize sağlık harika bir çalışma. Altıncıyı merakla bekliyoruz.

FERDİ

• **
  • 59
« Yanıtla #18 : 12 Nisan 2016, 20:27:00 »
Teşekkür ederim. Hedefim sizlere yetismek.

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
  • Meslek: Emekli
  • Yer: izmir / Buca
« Yanıtla #19 : 12 Nisan 2016, 21:28:11 »
Emeklerinize sağlık,güzel çalışma,benim 5.performans ile benzerlikler gösteriyor, daha iyi fotoğraflar  ile sunmayı halletmemiz gerekiyor.