Bıçak Sanatı - Forum

Ürün Tavsiyesi, Scheppach

higicir

• **
  • 109
  • Meslek: Finans
  • Yer: İstanbul
Ürün Tavsiyesi, Scheppach
« : 09 Nisan 2016, 19:51:49 »
Merhaba,

Bileme işleri için aşağıdaki ürünler hakkında tavsiyeye ihtiyacım var.  Muadil ürün tavsiyesi de olur. Boyutunun küçük olması benim için önemli. Evde masa üstünde kullanacağım. İşim bitince alet dolabına koyacağım.  Yardımlarınız için teşekkürler.

http://urun.n11.com/tas-motoru/scheppach-bgs700-zimpara-bileme-ve-tas-motoru-P97245468
http://urun.n11.com/zimpara/scheppach-bd7500-bant-zimpara-P63198383
http://urun.n11.com/cok-amacli-setler/scheppach-bts900x-zimpara-tas-motoru-P99291807
« Son Düzenleme: 09 Nisan 2016, 20:15:12 Gönderen: higicir »
Halil İbrahim
Instagram bıçak.ahşap.epoksi.hobi

sagirbilal

• **
  • 220
  • Meslek: değirmenci
  • Yer: izmir
Ynt: Ürün Tavsiyesi, Scheppach
« Yanıtla #1 : 09 Nisan 2016, 20:23:16 »
bd 7500 kullanmaya çalışıyorum.biraz şerite yüklenince motor duruveriyor ama iyi kötü iş görüyor.

taner çiçek ustadan yeni bi bant zımpara makinası aldım yakında emekli edicem.eğer bütçeniz uyarsa boşuna 2 kere masraf etmeyip doğrudan güzel bi makina almanızı tavsiye ediyorum.

taner ustanın satışı devam ediyor bildiğim kadarı ile.

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #2 : 09 Nisan 2016, 20:35:34 »
Bd7500 bende de var. Kesinlikle profesyonel bir makinenin yerini tutmaz. Küçük, nispeten gürültüsüz.
Daha sonra Tarık ustanın 2 teker zımparasını aldım ama bd7500'ü de özellikle kabze şekillendirmede ve diğer ahşap işlerinde kullanıyorum. 2-3 mm susuz çeliklerde yavaş ilerlese de kullanılabilir bd7500. Daha kalın lamalarda biraz daha zorlanacağı muhakkak. Ama ayda yılda bşr bıçak yapan bir hobicinin işini görebilir.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

halit

• **
  • 90
  • Meslek: p.v.c kapı pencere sistemleri
  • Yer: K.maraş / Elbistan
« Yanıtla #3 : 09 Nisan 2016, 20:43:18 »
Konu edilen makinalar hakkinda formda bilgiler var hem mehmet arkadasin
dedigi gibi dediler ustalar ayda yilda bicak yapan icin uygun.
ben almadim almayida dusunmuyorum.. testere celigi var elimde birden fazla
o sebeb gerek duymuyorum.. egelemeye devam :2up

« Yanıtla #4 : 09 Nisan 2016, 21:00:55 »
"Eğe" diyorum ve ısrar ediyorum, gerisi size kalmış ^-^

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #5 : 09 Nisan 2016, 21:15:01 »
Sadece bileme işi içinse rahatlıkla yeter arkadaşlar diğer metal ve ahşap işlerinide yapacacağızı düşündüler herhalde. :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

higicir

• **
  • 109
  • Meslek: Finans
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #6 : 09 Nisan 2016, 23:39:50 »
Yorumlar için teşekkürler. Haznedar lakablı arkadaşmızın yaptığı makinayı çok beğendim fakat benim için biraz büyük. Atölyem olsa onu alırdım kesin. Amacım sadece sert çelikli kör bıçakları taşa sürtmeden önce kabasını almak olduğu için yorumlara göre Scheppach bana yetecek sanırım.

Peki sizce bir bant zımparası bir taşı olan 700 modelimi yoksa bir bant bir de disk zımparası olan 7500 modeli mi? Sadece kör bıçakları ince taşlara hazırlamak için.

Bu arada eğe alternatifini de düşünmeye başladım. İyi bir eğe setine ve mengeneye ihtiyaç var sanırım bunun için.
Halil İbrahim
Instagram bıçak.ahşap.epoksi.hobi

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #7 : 10 Nisan 2016, 08:39:44 »
Yol yakınken kac git :)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #8 : 10 Nisan 2016, 08:58:03 »
Taşlı olandan uzak durun :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

sagirbilal

• **
  • 220
  • Meslek: değirmenci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #9 : 10 Nisan 2016, 12:35:17 »
Taşlı olandan uzak durun :)
aynen şerit zımpara ile tanıştıktan sonra taşın hiç iş görmediğini gördüm.

freenautilus

• 391
  • Meslek: Fizyoterapist
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #10 : 10 Nisan 2016, 21:31:53 »
Bd7500 sahibiyim. Ağız açarken kullanmıyorum. Bıçağın düzgün tutulup hareket ettirilmesi bant dar olduğundan zor geldi bana. Yasladığın açıyı da göremiyorsun. Eğeleme rampası çok daha kontrollü. Ama ahşap işlerinde,kaba metal işlerinde,hobilerimde çok şey kattı bana. Son derece memnunum kendisinden. Kalın kumlu disk zımpara ile gayet güzel aşındırma yapıyor. Banda göre malzemeyi daha geç yakıyor.
Tabii bu yorumlarım fiyatına göre, yoksa ustalarımızın sunduğu makinelerin yanından geçemez. Yeri sar olan, bütçesi sınırlı olan hobiciler için gayet uygun bence.
Bu arada ciddi tozutuyor,ev içinde çalıştırmayın derim :D
Emrah
Instagram : EDEKO.DESIGN
www.ankaradafizyoterapist.com

Ert.ozk

• *
  • 13
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #11 : 19 Temmuz 2016, 01:54:16 »
Arkadaşlar 762x25mm zımpara amazonda bulunuyor, tek yapmanız gereken birimleri inch olarak yazmak :D
1x30 sanding belt diye aratırsanız amazonda, 60 gritten 600 grite kadar seçenekelr var. Türkiyeye gönderiyorlar, 60, 120 ve 300 küsür olandan sipsriş ettim. Herbiri 10 dolar, içinde 10 adet var, toplam 30 bant kargoyla 36 dolar tuttu, 108 liraya geldi.

Gümrükte sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum ama yinede elime ulaşınca yazacağım. Boşuna karbosandan 3 adedi 45 lira gibi saçma bir fiyata almayın benim ürünler gelirse.

İhsan24

• 195
  • ihsan
« Yanıtla #12 : 19 Temmuz 2016, 23:34:50 »
Bende bd7500 kullanıyorum azim zımpara ile iletişime geçersen hem ucuza hemde kaliteli zımpara alabilirsin istediğin kalınlıkta istediğin kadar telafi edersin ağız açma için amatörce bi çalışma için yeterli bence