Bıçak Sanatı - Forum

HNS30 DALGIÇ

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
HNS30 DALGIÇ
« : 05 Nisan 2016, 23:30:15 »
Arkadaşlar merhabalar.Uzun sayılabilecek bir aradan sonra aranıza dönmenin sevincini yaşıyorum.İşim dolayısıyla yılbaşından bu yana şehir dışı görevli çalışıyorum,hal böyle olunca evden de uzaklardayım ve bıçak çalışması yapamıyorum.Vardiyalı çalıştığımdan çok zaman foruma bile giremiyorum.Uzatmıyayım,bu bıçağa kurban bayramında başlamıştım ama hala çok işi var.Forumdan ayrılan bir arkadaşımıza hediye edilecek.Çelik hns30(nitrojen)Bıçağın tasarımını Salim usta bir çakıdan esinlenerek yapmıştı,ayrıca forumda paylaşmıştı.Sanırım yapımına başlamak bana nasip oldu  :)  Bıçağın kullanımı çok amaçlı,Dalgıç-av-yüzme bıçağı diyebiliriz.Çift taşlamaya sahip ve yapımı uğraştırıcı bir model diyebilirim.Profili demir testeresiyle bütün bir levhadan demir testeresiyle keserek 2 günde çıkardım,ağız eğeleme rampasında açıldı.Buyrun Resimler..
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

• 1805
Ynt: HNS30 DALGIÇ
« Yanıtla #1 : 05 Nisan 2016, 23:32:11 »
Resimlere devam..
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

suhamizrak

• 142
  • Meslek: Uzm.
  • Yer: izmir
« Yanıtla #2 : 05 Nisan 2016, 23:40:06 »
Elinize sağlık çok güzel olmuş, benim de zıpkın avı için henüz başlanmamış bir projem var, kılıf ne düşünüyosunuz?

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #3 : 05 Nisan 2016, 23:47:05 »
Çelik guzel seçim de. Dalgic bicagi icin ahsap kabze cok uygun degil gibi. Bilmiyorum yanlis mi gördüm

« Yanıtla #4 : 06 Nisan 2016, 00:22:26 »
Ahşap olunca  bu noktada çok amaçlı olmuyor sanırım, neden mikarta vs bir malzeme düşünmedin.

• 1805
« Yanıtla #5 : 06 Nisan 2016, 00:25:18 »
Elinize sağlık çok güzel olmuş, benim de zıpkın avı için henüz başlanmamış bir projem var, kılıf ne düşünüyosunuz?
Teşekkür ederim,kılıf Kydexden yapılacak.

• 1805
« Yanıtla #6 : 06 Nisan 2016, 00:28:27 »
Çelik guzel seçim de. Dalgic bicagi icin ahsap kabze cok uygun degil gibi. Bilmiyorum yanlis mi gördüm
Haklısınız,şu haliyle dalgıç bıçağı olarak kullanılmaz,karbon fiber veya g10 kullansaydım belki olabilirdi ama kök cevizden yapıyorum.Teşekkürler  ;)

• 1805
« Yanıtla #7 : 06 Nisan 2016, 00:31:22 »
Ahşap olunca  bu noktada çok amaçlı olmuyor sanırım, neden mikarta vs bir malzeme düşünmedin.
Haklısınız Sefa hocam,geç kalmadıysam yazdığımı yeniden düzenleyeyim,teşekkürler.

• 1805
« Yanıtla #8 : 06 Nisan 2016, 00:58:06 »
Buarada yazmayı unutmuşum,kabze Stabilizedir arkadaşlar.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #9 : 06 Nisan 2016, 16:57:31 »
Bitmesini merakla beklediğim bir bıçak. G10 ben önerdim ama beni dinlemediler :)

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #10 : 06 Nisan 2016, 17:22:37 »
Bıçağın sahibinin denizle dalmakla vs.pek alakası yok ceviz kabza daha hoş duracak bence. :2up
Kolay gelsin
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

• 1805
« Yanıtla #11 : 06 Nisan 2016, 17:38:48 »
Bitmesini merakla beklediğim bir bıçak. G10 ben önerdim ama beni dinlemediler :)
Teşekkürler Salim ustam  :)  Valla çok amaçlı demiş bulundum, degistirmek istedim ama konuyu düzeltme hakkım geçmiş  :(  Bu yüzden G10 veya kamuflaj micartayla değişikliğe gidebilirim.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #12 : 06 Nisan 2016, 17:44:17 »
O zaman linerde prinç yerine başla renkli güzel bir malzeme seç :) Dalmada kullanılmayacak ise aynen devam et isme takılı kalma bence.

• 1805
« Yanıtla #13 : 06 Nisan 2016, 17:45:38 »
Bıçağın sahibinin denizle dalmakla vs.pek alakası yok ceviz kabza daha hoş duracak bence. :2up
Kolay gelsin
Teşekkürler Osman kardeşim, haklısın, aslında kabzeyi suni malzemeden yapacaktik ve tedarik de etmiştik, fakat ürün hava bosluklu geldi. Biz de kök cevizde karar kıldık.

• 1805
« Yanıtla #14 : 06 Nisan 2016, 17:52:39 »
O zaman linerde prinç yerine başla renkli güzel bir malzeme seç :) Dalmada kullanılmayacak ise aynen devam et isme takılı kalma bence.
O halde hem fikrine, hem de malzeme tedariginde yardımına ihtiyacım olacak. Bak söz de verdin  ;)  Hem bıçak senin olacak. Artık at elini biraz cebine  :D

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #15 : 06 Nisan 2016, 20:43:26 »
Ustam elinize saglik guzel gorunuyor.
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

• 1805
« Yanıtla #16 : 06 Nisan 2016, 21:13:22 »
Çok sağolun Aydın Bey,teşekkürler.

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #17 : 06 Nisan 2016, 22:47:40 »
takipteyim güzel sonuş cıkacak durum onu gosteriyor :)

• 1805
« Yanıtla #18 : 06 Nisan 2016, 22:59:47 »
Teşekkürler Emrah bey.

Mersinli3379

• *
  • 1
  • Meslek: dış ticaret
  • Yer: mersin
« Yanıtla #19 : 12 Mayıs 2016, 22:29:30 »
Elinize sağlık çok güzel olmuş..
Profesyonel dalgıçların ahşap zıpkın kullandığı günümüzde yeni bir ikili olabilir ahşap zıpkın ve bıçak