Etrafta annemin ne kadar arkadaşı varsa hepsi annemin bıçaklarını kıskanıyorlardı, hemen hepsi de bir tane bir güzel genel kullanım için bıçak istiyorlardı mutfaklarına. Ben de bir tane rahat yapayım prototip olarak, bunu baz alarak 10 kadar yaparım herkese dağıtırım diye düşünüyordum. Açıkçası eski atölye sistemimde böyle bir bıçağı yapmak hem de çoklu yapmak büyük bir külfetti... Hızlı bir şekilde bakalım ne çıkartabiliyorum diye bir denemeye giriştim...
En hızlı yöntem iç bükey taşlama, ancak daha önce yapmadığım için oldukça fazla acemilik yaşadım. Bu çıkan çöpe atılmadan kurtulanı. Diğer 3 denememin sonu maalesef çöp oldu, ancak böyle öğreniyoruz....
AEBL çelikten yapıldı, 20 santim çaplı tekerde taşlandı, ağız kalınlığı 0.4 milim

... Hiç elle zımparalama yapılmadı, sadece yeni gelen bantları kullandım. Elimdeki bir yeşil-siyah mikartadan yaptım kabzayı, balçak paslanmaz 304 kalite, balçak pinleri pirinç, kabzada 2 milimli paslanmaz 4 pin var, hepsinin kafası şişirildi, bu yüzden bulaşık makinesine girebilir bir bıçak oldu (sudan ve kimyasallardan etkilenecek bir malzeme kullanmadım).
Fotograf makinesi ve ışık ayarlarıyla ilgili sorunlar yaşadığım için fotograflar pek fikir veremiyor ama çok hoş bir bıçak oldu...

Umarım beğenirsiniz. Çünkü bu bir prototip ve 10 tane bunun gibi bıçak kesildi ve bitirilmeyi bekliyor. Eleştirilere açığım...
Teşekkürler...