Bıçak Sanatı - Forum

4 tekeri 2 tekerden üstün kılan şey ?....

maxilla

• 264
  • Meslek: diş hekimi
  • Yer: malatya
4 tekeri 2 tekerden üstün kılan şey ?....
« : 02 Nisan 2016, 22:57:44 »
Arkadaşlar bir bant zımpara almaya heveslendim ama kafamda onlarca soru onlarca acaba var. Tamam şunu biliyorum; 4 teker invertörlü bir makina bu işin nirvanası ama benim gibi yeni başlayan biri hangi sebepten keşke 2 değil 4 teker alaydım der... Tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim....

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
Ynt: 4 tekeri 2 tekerden üstün kılan şey ?....
« Yanıtla #1 : 02 Nisan 2016, 23:34:27 »
Takip
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

Dogan27

• 92
  • Doğan
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Gaziantep
« Yanıtla #2 : 02 Nisan 2016, 23:40:59 »
Bende yapmayı düşünüyorum ama nladıgım kadarıyla 4 teker gibi makinalar değişik aparatlar kullanmaya müsait. Uzun ölçülü zımpara kullanıldıgından ömrüde uzamış oluyor. İnvrtör dediğiniz hız kontrol ise onu motorun oldugu her makinaya bağlamak mümkün. 2 teker daha çok yer darlığından ve hafifliğinden tercih ediliyor.

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #3 : 03 Nisan 2016, 00:28:32 »
İyi kötü makina yapan biri olarak bende tecrübelerimi aktarayım. İleriye dönük bu işi hobi değilde birazdaha ticari olarak düşünebilirim derseniz büyük makina almanızı öneririm. Çünkü yapabilecekleriniz ve dışarıdan gelecek istekleri karşılayabilecek aksesuar ve donanım büyük makinada mevcut. Ama ben bu işi vakit geçirmeye oyalanmak için yapıyorum derseniz küçük makina tam anlamıyla size göre. Tabi bu sadece ilk etken. İkinci etken ise, her makinanın kendine göre bir alışma safhası vardır, bu zaman içerisinde yerine oturur ve güzel güzel işler çıkmaya başlar o zamn akla büyük makina alsaymıydım düşüncesi gelirse şayet yalnış bir düşünce , çünkü yeni makinada teorik olarak ne yapacağınızı bilmenize rağmen pratikte bocalayabilirsiniz. (Sabır ettikten sonra taşlar yerine oturur o ayrı). Üçüncü etken ise çalışmayı düşündüğünüz atölyenin büyüklüğü ve en önemlisi etrafa verebilecek olduğunuz ses. Dördüncü etken; küçük makinada yapabilecekleriniz birazdaha kısıtlı, büyük makina da ise iç bükey ağız açabilir parmak girintilerini muntazam oturtabilir, kabzeyi işlerken deviri ayarlayıp ahşabı yakmadan kontrolsüz dalgınlığınıza bile gelse zarar vermekten kurtulursunuz. Bu arada deviri yavaşlattıkça kontrol daima sizdedir. Anlık dalgınlıklardan yaptığınız hataları kamufle etmesi basit olur. Beşinci etken işin mali boyutu; kullanılabilecek donanımlı büyük bir makina küçük makinanın yaklaşık olarak 2,5 katı. Saydığım etkenler bu farkı ödemeye değer mi ? Onun cevabı sizde. İnşallah yardımcı olabilmişimdir. Bunlarda benim şimdiye kadar makina verip kullanan arkadaşlardan izlenimim  :)

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #4 : 03 Nisan 2016, 14:52:02 »
ustaya kulak vermek lazım :)

Gölge

• 1058
  • Sami
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #5 : 08 Nisan 2016, 00:09:25 »
Dört tekere gerek yok bazı imalatçılar iki makinede de aynı motoru kullanıyor.

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #6 : 14 Ağustos 2017, 18:03:45 »
Ah üstadım vakti zamanında seni dinleyip 4 teker almadığım icin şimdi ne denli pişmanım bilemezsin  :'( :'(
Gerçi şimdi alternatifleri baya bir çoğalttın ama alacak arkadaslara nacizane tavsiyem gerekirse biraz daha sabredip 4 teker almaları yönünde
Beni bu guzel havalar mahvetti

MentaL

• *
  • 22
  • Meslek: özel sektör
  • Yer: manisa
« Yanıtla #7 : 14 Ağustos 2017, 19:30:25 »
aradığım bilgiyi tarık usta vermiş.

saygılar.

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #8 : 14 Ağustos 2017, 22:17:57 »
Ah üstadım vakti zamanında seni dinleyip 4 teker almadığım icin şimdi ne denli pişmanım bilemezsin  :'( :'(
Gerçi şimdi alternatifleri baya bir çoğalttın ama alacak arkadaslara nacizane tavsiyem gerekirse biraz daha sabredip 4 teker almaları yönünde

Biladerim olsun başlangıç için iyi bir makina ile başladın. Sonuçta buda bir tecrübe ayrıca ben sadece belirli kıstasları beklirleyerek müşteriye seçenekler sunuyorum kararı en iyi kullanıcı vermesi için. Ama senin 4 makaralı sisteme geçme zamanın geldi :D

aradığım bilgiyi tarık usta vermiş.

saygılar.

Aslında diğer konuda da bişiler yazıp yazıp sildim. Fazla bu konulara girmek istemiyorum açıkcası yanlış anlaşılmaktan çekiniyorum sizin bunu görüp yazmanız daha etik oldu sanırım :).

Birde dip not bırakayım. İki günden beri bu işi yapmaya çalışıp eline yüzüne bulaştıran ayrıca üstüne üstlük böyle yorum yapan

Dört tekere gerek yok bazı imalatçılar iki makinede de aynı motoru kullanıyor.

Şahısları dikkate almanıza gerek yok o işin teknik kısmı hakkında bilgisi olmayan kişiler

MentaL

• *
  • 22
  • Meslek: özel sektör
  • Yer: manisa
« Yanıtla #9 : 14 Ağustos 2017, 23:27:55 »
teşekkürler tarık kardeş, bende o konuda yazan yok diye kendi, kendime böbürleniyordum :)
facebookda ve forumda yaptığın ürünleri baya bir inceledim. yaptığın herşeyde el emeği göz nuru var tebrik ederim. sonrada ekledim seni. (helal rakı) gönderisinden tahmin edebilirsin beni :))

balıkesir taraflarına uğrayacak olursam bir çayını içmeye gelmek isterim.

saygılarımla.

Haznedar

• 1576
« Yanıtla #10 : 15 Ağustos 2017, 00:01:45 »
teşekkürler tarık kardeş, bende o konuda yazan yok diye kendi, kendime böbürleniyordum :)
facebookda ve forumda yaptığın ürünleri baya bir inceledim. yaptığın herşeyde el emeği göz nuru var tebrik ederim. sonrada ekledim seni. (helal rakı) gönderisinden tahmin edebilirsin beni :))

balıkesir taraflarına uğrayacak olursam bir çayını içmeye gelmek isterim.

saygılarımla.

:D. Hatırladım.  :D. Herzaman beklerim buyrun gelin.  :)