Merhaba arkadaşlar;
Son çalışmalarımdan bazıları fakat talihsiz bir ısıl işlem sonucu tüm (6 tane) n695'ler yamuldu-saptı.Kabzadan sonra namluya doğru hepsi sola doğru sapmışlar.Şef bıçaklarıda vardı (2,2 mm) onların ağzını açmadan yollamıştım fakat ağız açıp yolladığım bıçakların sapmaları düzeltmek zahmetli oldu ama düzeltirkende tüm ağız açıları değişti haliyle inceldiler ve ağızlardaki açıları tutturmak zorlaştı.
Bende hiçbirşeyin israf olmasını sevmem bu çelikleride kurtarmak için baya kastım.Rasim ustayla beraber baya uğraştık.Hatta yamuk olanı ben biraz daha bozdum fırça yedim:D
Hakkını ödeyemem.
Çalışmalarımda eksik çok ama israf yok.
Bıçakların ikiside iki noktalı tutuş poziyonuna sahip (kabza sonrası parmak oyuğu ve sırttaki eğimler-tırtıklar baş parmak için yaptım.
Alttaki iki bıçağıda artık ufak farklardan sonra standart olarak yapacağım.
Fotoğraflara geçeyim.
setnogrom 8
Çelik: 3mm N695
Kabza 110mm kabza malzemesi demir ağacı pimler 8 mm ve 6mm pirinç.(kabza için son ince zımpara işi var)
Namlu 120 mm
Tam boy 230 mm
Elle perdah 800 kuma kadar birazda polisaj parlatma.
Kılıf:2.2mm vaketa deri,koyu kahverengi boya,leflef cila,4 mm dikiş aralığı ve mumlu iple dikildi.(sadece kenar boyasını yapması kaldı)




setnogrom 9
Çelik: 3mm N695
Kabza 110mm kabza malzemesi;paraşüt ipi (paracord)
Namlu 125 mm
Tam boy 235 mm
Elle perdah yok 400 bant zımpara ve polisaj sonlandırdımç
Kılıf:2.2mm vaketa deri,koyu kahverengi boya,leflef cila,4 mm dikiş aralığı ve mumlu iple dikildi.(sadece kenar boyasını yapması kaldı)




Her türlü yorum ve eleştiriye açığım.
Teşekkür ederim.
xx