Öncelıkle ustalarımıza çok teşekkür ediyorum bılgılerını esirgemeden paylasıp bızlere yol gösterdıklerı için
yoksa ben kım bu bıçağı yapmak kim..?
kendileri yaptığım ılk balçaklı bıçak olurlar.

kullanılan malzeme
4,2mm kalınlık 4cm en makas çelığı
balçak piriç
pimler 316 kalıte paslanmaz
bilek ipini takmak için 8 lik piriç boru.
kabzede abanoz
epoxy şeffaf
Emre ustanın yaptığı av bıçağının formu hosuma gıdınce kafamda plan proje ıkı dk yapıldı ve aynen atölyeye

daha önceden yumusattığım çelığe profılı cızdım ve kestım .
ağzını açtım balçak ve kabze pınlerının delıklerını deldım , zımparası yapıldı 500 kuma kadar.
ıkı kere su vermek zorunda kaldım , bırıncısınde ıstedığım sertlığe ulasamadım. mıknatısla ısıyı yakalamaya
çalışıyorum. atölyenın brandalarını kapattım ve çelığın rengını kontrol ederek kanaat getırdığımde yağda
suyunu verdım.
eğe ıle kontrolumu yaptım ve sönmus ocaktakı ates tuğlasının uzerınde menevısledım .tekrar eğe ıle kontrol edıldı.
balçaklı bır model aslında gözumu korkutuyordu , balcağı hazırladım geçeceği yer ıle arasında boşluk kalmaması için.ufak eğelerle baya uğrastım epoxy surdum ve pımlerı sısırdım.ocağın uzerıne koyup kuruttum.
kabze için ahşabı işleyıp yerıne oturttum. pimler şişirildi bılek ıpının borusunuda epoxy surup çaktım..
sonrasımı..?

bıraz sabır , zımpara ve eğe ıle yoluna gırdı .
evde dramel ıle bıraz palısaj yaptım , ortaya bu çıktı
dıkkat ettığım şey parçaların bırbırı ıle muntazam uyumu oldu en ufak bır açıklık yaptığınız işte kalıteyı düşürüp . sızdede ısteksızlığe yol açabılıyor . en azından bende böyle...
resimler telefon ıle çekılmıstır. fotoğraf makınesının fıllerı su koyverdı uygun bır zamanda , yenılerı ıle değiştirırim.