Bıçak Sanatı - Forum

Isıl işlem

Ahmet Arıkan

• 624
  • Ahmet Arıkan(1987)
  • Meslek: Hırdavat-Nalburiye
  • Yer: burdur
Ynt: Isıl işlem
« Yanıtla #20 : 28 Mart 2016, 23:45:31 »
ısıl işlem, hobi olarak bu işle uğraşanlar için bence en büyük problem. yeri geliyor sabahtan akşama kadar eğe sallıyoruz gocunmuyoruz ama ısıl işlemi nereye yaptıracağız meselesi can sıkıcı. ısıl işlem merkezlerinin verdikleri fiyatlar gayet uygun. bu konuda herhangi bir tecrübem yok ama ısıl işlem merkezlerinin bu işi meslek edinip profesyonel olarak bu işle uğraştıklarını düşünürsek hatalı işlem yapmamaları gerekir.
diğer taraftan ısıl işlem konusunda forumumuzdaki yardımcı olan ustalara da teşekkür etmekle beraber. naçizane olarak fiyatların yüksek olduğu kanaatindeyim. tabi bu tamamen benim fikrimdir. ortalama 25cmlik bir bıçak için 25 tl işlem ücreti+kargolarıyla 45-50 lirayı bulan fiyat ister istemez bizleri düşündürüyor.
en güzeli kendi fırınımızı kendimizin yapması ama o da ayı bir maharet işi. bu sebeple ısıl işlem merkezlerine sıcak bakıyorum. ek olarak sıfır altı işlem seçenekleri de büyük avantaj.
« Son Düzenleme: 28 Mart 2016, 23:47:10 Gönderen: Ahmet Arıkan »

Haznedar

• 1576
  • 0541-572 93 44 1983 / Tarık HAZNEDAR
  • Meslek: Tornacı
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #21 : 28 Mart 2016, 23:52:17 »
İzmir böhler-uddeholm firmasından 4-4 lük memnunum. Kesinlikle tavsiye ederim forumdaşlar. Firma işini çok ciddiye alıyor. Her bıçağa ait raporu sıfıraltı işlemi yapıp gönderiyor. En başından şunu söyleyeyim telefonda karşınıza kim çıkarsa çıksın yardımcı olabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Başka firmalarla çalıştıktan sonra burası bulunmaz bir nimet.  :2up

Dogan27

• 92
  • Doğan
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Gaziantep
« Yanıtla #22 : 29 Mart 2016, 00:04:11 »
Ben bu hobiye yeni başlamış biri olarak ışıl işlemde takıldım kaldım ilk bıçağım bitti sayılır ama D3 oldugundan ışıl işleme gitmesi lazım. Bir yandanda şimdi tutup koca firmalara 1 parça iş göndermeye çekiniyorum. Büyük ihtimal d3 böyle kalacak bende yeni yapacağım bıçakta oksijene alerjisi olmayan bir çelik kullanacam :)

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #23 : 29 Mart 2016, 00:09:31 »
Ben bu hobiye yeni başlamış biri olarak ışıl işlemde takıldım kaldım ilk bıçağım bitti sayılır ama D3 oldugundan ışıl işleme gitmesi lazım. Bir yandanda şimdi tutup koca firmalara 1 parça iş göndermeye çekiniyorum. Büyük ihtimal d3 böyle kalacak bende yeni yapacağım bıçakta oksijene alerjisi olmayan bir çelik kullanacam :)

Doğan hocam gönder bana benim gönderilerimle birlikte çıksın aradan ;) İlk bıçağı öyle kenarı atmak olmaz :))

Aykut Yaren

• *
  • 560
  • Meslek: serbest
  • Yer: yalova
« Yanıtla #24 : 29 Mart 2016, 00:28:47 »
Böhler işini ciddiye alan bir firma iki sefer bende yolladım.Sağolsun Ali Yiğit yardımcı olmuştu bu konuda.440 c yollamıştım eğilme yamulma olmadan geldiler.Şimdilik n690 lar gelene kadar karbonlu çeliklerle çalıştığım için ihtiyaç olmamıştı ama şimdi gene yollayacağım sanırım.

Dogan27

• 92
  • Doğan
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Gaziantep
« Yanıtla #25 : 29 Mart 2016, 00:48:59 »

Doğan hocam gönder bana benim gönderilerimle birlikte çıksın aradan ;) İlk bıçağı öyle kenarı atmak olmaz :))

Teşekkürler hocam. Kabzaya ip sardım odun yontuyorum hindistan cevizi kırıyorum bu haliyle bile her işime yarıyor şimdilik  :2up . İlk bıçak sablonsuz göz kararı bişey oldu D3 ten artan parçayla bu sefer şablon çıkarabilirsem ilerde ikisini bir ışıl işleme yollarım.

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
  • Meslek: Pas bizim işimiz.KTL
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #26 : 29 Mart 2016, 03:15:13 »
Merhaba,
Akedemi ikitelli şubesinden şimdiye kadar herhangi bir olumsuzluk yaşamadım. Sertlik ölçümünü yanınızda yapıp teslim ediyorlar. Gidecek olanlar bana mesaj atsınlar öyle gitsinler.

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #27 : 30 Mart 2016, 23:29:41 »
Ben birşey sormak istiyorum Gebzedeki böhlerden d2 lama tedarik edebilirmiyim?
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #28 : 31 Mart 2016, 00:03:54 »
Çelik satışları yok ısıl işlem merkezi orası.
Okinawian

Erdem Kırca

• 859
« Yanıtla #29 : 31 Mart 2016, 00:22:01 »
Teşekkür ederim  :)
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #30 : 31 Mart 2016, 13:10:44 »

osmanlı böhler ve kalite çelik böhlerden alabilirsiniz ama lama falan kesmezler en az çeyrek plaka almanız lazım

Erdem Kırca

• 859
« Yanıtla #31 : 31 Mart 2016, 13:17:36 »
Teşekkürler Mehmet bey  :)

osmanlı böhler ve kalite çelik böhlerden alabilirsiniz ama lama falan kesmezler en az çeyrek plaka almanız lazım

KnX

• *
  • 31
  • Meslek: Mühendis
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #32 : 01 Nisan 2016, 20:39:37 »

Yalnışınız var. Satış yapılıyor.

böhler uddeholm çelik aş olarak 2 markaları var hem böhler hem de uddeholm satışı yapılıyor. fakat 2 markayı da farklı ekipler satıyor.

Erdem Kırca

• 859
« Yanıtla #33 : 01 Nisan 2016, 20:59:59 »
Osmanli böhler plaka satıyor kalite çelik te lama olarak var kargo ile yolluyorlar. Fiyatı lama olarak 4x50x1000 60 tl

sagirbilal

• **
  • 220
  • Meslek: değirmenci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #34 : 01 Nisan 2016, 23:05:35 »
kalite çelikte levent bey var elinde olan çelikten 5 cm genişlik  dahi istesen gönderirim demişti

şu an n695 vardı ben 50x1000 istiyecek oldum gönderirim,bütün bir levhayı alırsan dahada güzel fiyat yaparım demişti.

verdiği kdv dahil fiyatlarda gayet güzeldi.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #35 : 02 Nisan 2016, 11:07:38 »

böhler uddeholm çelik aş olarak 2 markaları var hem böhler hem de uddeholm satışı yapılıyor. fakat 2 markayı da farklı ekipler satıyor.

Gebze'deki firmadan bahsettiğinize emin misiniz? Ben görmedim.
Okinawian

KnX

• *
  • 31
  • Meslek: Mühendis
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #36 : 02 Nisan 2016, 11:16:13 »

Gebze'deki firmadan bahsettiğinize emin misiniz? Ben görmedim.
4

Adres Gebze değil Çayırova'dır arkadaşlar.(yakınlar ama)

http://www.uddeholm.com.tr/turkish/2760.htm
http://www.uddeholm.com.tr/turkish/2776.htm

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #37 : 06 Nisan 2016, 02:00:58 »
İzmir'den bıçaklarım geldi, sonuçtan memnunum. Resimlerde gördükleriniz toplam 28,32TL tuttu(14 parça).

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #38 : 06 Nisan 2016, 08:32:24 »
çelik nedir n690 mı ?

birde bu rapor nereyee çeksen oraya uzayacak gibi max sertlik demiş?
ozaman menevişte 100 c de yapıldı gerçekten bunlar üzerine düşünün  ::)
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2016, 08:51:17 Gönderen: mehmet&renas »

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #39 : 06 Nisan 2016, 09:41:32 »
Raporda n695 yazıyor sıfıraltı işlemden kaynaklı olabilir bu 59 sertlik.
Talep edilen sertlik maksimum 60 olsun denilmiş meneviş sonrası 59da bırakmış firma.
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2016, 09:56:15 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram