Bıçak Sanatı - Forum

Isıl işlem

İhsan24

• 195
  • ihsan
Isıl işlem
« : 22 Mart 2016, 17:31:26 »
Forumdaşlar sitedeki ısıl işlem problemi için bi önerim var Kocaeli/Gebze de ısıl işlem yapan bir fabrika var ben yaptığım iki parça 4110 bıçak profilini 10 TL ye yaptırdım ısıl işlem konusunda muzdarip olan arkadaşlar bu firmadan yardım alabilir
      www.akademimetalurji.com.     

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
Ynt: Isıl işlem
« Yanıtla #1 : 22 Mart 2016, 19:02:38 »
Bana cok yakinmis bilgilendirme icin tesekkur ederim
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #2 : 22 Mart 2016, 22:33:35 »
Fiyatı çok çok uygunmuş. Teşekkürler paylaşım için.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #3 : 22 Mart 2016, 22:43:44 »
Benimde katkım olsun,

http://www.uddeholm.com.tr/turkish/2776.htm

Hizmetinden ve iletişiminden memnun olduğum bir firma. Isıl işlemde kilo fiyatı 3.5 Euro+KDV Sıfır altı işlem ise 1.5 Euro + KDV.

Özellikle Kocaeli merkezden çok memnunu, çok ilgili ve bilgili bir kadroya sahip. Profilleri ağzı açılmamış olarak göndermenizi tavsiye ediyorlar ve mutlaka  2 lama arasında preslenmiş isteniyor. Eğer tek bıçak gönderecekseniz  sıkıştırma yaptığınız aparat ağırlığı fiyata dahil olacağından bıçak başına 20tl civarı bir rakam çıkıyor.

İzmir şubenin ise bu tür şartları yok, geçen hafta 60 civarı profil gönderdim, ağızları açılmış ve çıplak halde. Gelince yorum yaparım bu şube ile de ilgili.

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
« Yanıtla #4 : 22 Mart 2016, 23:03:48 »
Tesekkurler ali kardesim buda guzel bir paylasim oldu
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

suhamizrak

• 142
  • Meslek: Uzm.
  • Yer: izmir
« Yanıtla #5 : 22 Mart 2016, 23:05:30 »
Benimde katkım olsun,

Hizmetinden ve iletişiminden memnun olduğum bir firma. Isıl işlemde kilo fiyatı 3.5 Euro+KDV Sıfır altı işlem ise 1.5 Euro + KDV.

Özellikle Kocaeli merkezden çok memnunu, çok ilgili ve bilgili bir kadroya sahip. Profilleri ağzı açılmamış olarak göndermenizi tavsiye ediyorlar ve mutlaka  2 lama arasında preslenmiş isteniyor. Eğer tek bıçak gönderecekseniz  sıkıştırma yaptığınız aparat ağırlığı fiyata dahil olacağından bıçak başına 20tl civarı bir rakam çıkıyor.

İzmir şubenin ise bu tür şartları yok, geçen hafta 60 civarı profil gönderdim, ağızları açılmış ve çıplak halde. Gelince yorum yaparım bu şube ile de ilgili.

Bu işte çok faydalı oldu. Merakla profillerin gelmesini bekliyorum.

sagirbilal

• **
  • 220
  • Meslek: değirmenci
« Yanıtla #6 : 22 Mart 2016, 23:37:19 »
izmir kemalpaşadaki uddeholm-böhler benim komşum.sadece uddeholm satıyorlar.böhler için gebzeye yönlendiriyorlar.ısıl işlemde çok hevesliler.yani oradaki hanımefendi çok hevesli olarak fırınları yaktıklarından bahsetti.ama işlerini nasıl yapıyorlar bilmiyorum.

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
« Yanıtla #7 : 28 Mart 2016, 13:54:06 »
Ek yapmaya devam,

Bir önceki mesajımda bahsettiğim Uddeholm'a gönderi yapacak arkadaşlar operatörden Direk Sercan Özdemir ile görüşebilirler. Kendisi ile az önce görüştüm ve yardımcı olmaktan mutluluk duyacağını belirtti. Son görüşme ile artık rahatlıkla bu firmanın yaptığı işe referans olurum. Zira Sercan Bey gerek ilgisi ve bilgisi ile gerekse nezaketi ve çözüm odaklı tavrı ile ne sizi sorun yaşamanıza olanak verir ne de benim mahçub olmama yol açar.

Gönderim yapacak arkadaşlar özelden Sercan Bey'in numarasını benden alabilir.

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #8 : 28 Mart 2016, 15:17:35 »
Ali bey merhaba lama arasına press derken onu nasıl yapacağız varmıbir örnek resim ::)
Benimde katkım olsun,

Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #9 : 28 Mart 2016, 15:25:13 »
2 parça L profili köşelerinden delin profili ortaya koyup 2 uçtan civata ile sabitleyip presleyin.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
« Yanıtla #10 : 28 Mart 2016, 15:36:32 »
Osman'ın bahsettiği bu,

Bunlarda alternatifler;

Ben bu şekilde yolluyorum, çelik olarakta D2 kullanıyorum.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #11 : 28 Mart 2016, 15:43:42 »
arkadaşlar aslında bir iki defa yazmayı düşündüm ama yanlış anlaşılır diye vazgeçmiştim. öncedende söylemiçtim tekrarbelirteyim ısıl işlem yapmayı bıraktım.firma ismi vermeden söylim çok büyük firmalardan gelen birkaç profili ölçme şansım oldu malesef üzerinde yazılan sertliklerle alakası olmayan değerler çıkıyor orneğin 61 yazan bir profili(440c)ölçtüğümde 53 le 55 arası sertlikler çıktı. yine isim vermim bu büyük firmaların biri nerdeyse bana yürüme mesafesinde ama ben buraya profillerimi yollamıyorum deneyimlerim beni sürekli kendi fırınımı yapmaya yönlendirdi .bence sizde ısılişlem merkezlerinden gelen profilleri arada bir ölçmenizde fayda var.

suhamizrak

• 142
  • Meslek: Uzm.
« Yanıtla #12 : 28 Mart 2016, 15:55:03 »
Ali hocam hayırlı olsun yanlış anlamadıysam izmirdeki unddeholm herhangi iki çelik arasına sıkıştırmadan ve ağzı açılmış olarak profil kabul ediyor. Kg fiyatı ne tuttu? Hava veya yağ çeliği fiyat olarak farkediyo mu?

adem42

• 647
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #13 : 28 Mart 2016, 18:37:03 »
arkadaşlar aslında bir iki defa yazmayı düşündüm ama yanlış anlaşılır diye vazgeçmiştim. öncedende söylemiçtim tekrarbelirteyim ısıl işlem yapmayı bıraktım.firma ismi vermeden söylim çok büyük firmalardan gelen birkaç profili ölçme şansım oldu malesef üzerinde yazılan sertliklerle alakası olmayan değerler çıkıyor orneğin 61 yazan bir profili(440c)ölçtüğümde 53 le 55 arası sertlikler çıktı. yine isim vermim bu büyük firmaların biri nerdeyse bana yürüme mesafesinde ama ben buraya profillerimi yollamıyorum deneyimlerim beni sürekli kendi fırınımı yapmaya yönlendirdi .bence sizde ısılişlem merkezlerinden gelen profilleri arada bir ölçmenizde fayda var.
Mehmet usta cok dogru soyluyor. Forumun faydalarindan biride bu. Uyeler tarafindan firmalar in yaptigi isil islemler ve sonuclari hakkinda bilgi paylasilir ise iyi firmalar ortaya cikar. nasil celik tedarik firmalarinin artik ha.ngisinin guvenilir oldugumun az cok belli oldugu gibi. Biz Ankarada sansliyiz Murat bu isi yapiyor.

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
« Yanıtla #14 : 28 Mart 2016, 18:46:19 »
Ali hocam hayırlı olsun yanlış anlamadıysam izmirdeki unddeholm herhangi iki çelik arasına sıkıştırmadan ve ağzı açılmış olarak profil kabul ediyor. Kg fiyatı ne tuttu? Hava veya yağ çeliği fiyat olarak farkediyo mu?

Aynen Süha hocam, ben sıfır altı işlemde yaptırdığım için henüz gelmedi, ama bu hafta alıcam malzemeleri, onuda ekliyeceğim. Şu an için kg fiyatı 3.5euro, sıfıraltı işlem ise 1.5 euro. Hepsine Kdv ekleniyor. Yani bir bushcraft'ın ortalamasını 180gr alırsak sadece ısıl işlemde adet fiyatı 2TL civarı oluyor. Burada bıçağın fiyatını değiştiren boy ya da genişlik değil. Bıçağın gramajı arttıkça doğal olarak fiyatı da artıyor. Fakat devasa bir Bowie yapsanız bile adet başına vereceğiniz fiyat 10 lirayı bulmaz gibi geliyor bana.

adem42

• 647
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #15 : 28 Mart 2016, 19:19:39 »

Aynen Süha hocam, ben sıfır altı işlemde yaptırdığım için henüz gelmedi, ama bu hafta alıcam malzemeleri, onuda ekliyeceğim. Şu an için kg fiyatı 3.5euro, sıfıraltı işlem ise 1.5 euro. Hepsine Kdv ekleniyor. Yani bir bushcraft'ın ortalamasını 180gr alırsak sadece ısıl işlemde adet fiyatı 2TL civarı oluyor. Burada bıçağın fiyatını değiştiren boy ya da genişlik değil. Bıçağın gramajı arttıkça doğal olarak fiyatı da artıyor. Fakat devasa bir Bowie yapsanız bile adet başına vereceğiniz fiyat 10 lirayı bulmaz gibi geliyor bana.
Fiyat iyi geldi bana Alibey.

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
« Yanıtla #16 : 28 Mart 2016, 19:35:08 »

Fiyat iyi geldi bana Alibey.

Adem hocam Ben en son gönderdiğim 9 parçaya 23 TL ödedim. 3 günde de elimde oldu.

Erdem Kırca

• 859
« Yanıtla #17 : 28 Mart 2016, 19:36:55 »
Teşekkür ederim  ;)
Osman'ın bahsettiği bu,

Bunlarda alternatifler;

Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #18 : 28 Mart 2016, 23:24:12 »
Böhler ısıl işlem merkezinden gelen bıçaklara benim yaptırdığım ölçümlerde 59 hrc yazdıkları bıçaklarda 60 hrc çıktı.

Arkadaşlar tüm ölçüm cihazlarında olduğu gibi sertlik ölçüm cihazlarının kalibrasyonu her yıl yenilenmelidir.
Okinawian

Erdem Kırca

• 859
« Yanıtla #19 : 28 Mart 2016, 23:34:21 »
Teşekkürler
Osman'ın bahsettiği bu,

Bunlarda alternatifler;