Geçen sefer bıçağa su vermek için Intex'in yatak ve bot şişirmek için kullandığım motorunu kullanmıştım. Hem gürültülü, hem aküsü az gittiğinden arabayı çalışır durumda ateşe yakın tutmak gerekiyor.
Aklıma bir Zihni Sinir procesi geldi, bugün halin oradaki Tenekeciler Çarşısına uğradım, oradan da Konya sokağa uğradım.
Ateş borum eskiden beri olan borum, ağzı ısıtıldıktan sonra iyice dövülüp ezilmiş, ağza yakın yerinde göreceğiniz gibi bir delik var. Ateşe alttan havayı oradan basıyorum. İç çeper 1.5cm'den biraz fazla.
Intex motorun yerini alacak ZS projesine gelirsek: tenekecilerde huni yapan bir abiye girdim, selam sabah, ben anlattım o yaptı. Ağız normal huni gibi uca doğru incelmeden sabit 1.5cm olacak (ateş borusuna geçecek), huninin girişine de 9.2cmx9.2cm bilgisayar kasa fanı tutacak, ortası yaklaşık 9cm çapında delik bir yüzey konulacak. Dört tane de 3cm sac vidası aldım, hepsine 10TL verdim, ver elini Konya sokak...
9.2cm'lik iki fan aldım (12TL), birisi 0.2A çekiyor, birisi 0.6A. Resimdeki üzerindeki 0.6A olan. Bir de Tünelsan'dan 12V 1.2Ah / 20 saat kuru tip akü aldım, 10TL de ona verdim.
Eve geldim, huniye 1 litrelik Pepsi şişesini tepetakla yerleştirip kestim (huninin boşlukları rüzgar direnci yapmasın diye). Fanı ortalayıp vidaladım. Aküye bağladım, ateş borusuna soktum. Çıkan hava 15cm'den maksimuma ayarlı Tokai'yi söndürüyor, üzerine konan kağıdı uçuruyor. Kısaca, ümit verici.
Yarın inşallah (zımparalamaya devam ediyorum yeni bıçağı) test ediyorum, en son eğeden bıçak denememle. Mümkün olursa videosunu da çekeceğim olayın.