Toggle navigation
Bıçak Sanatı - Forum
Ana Sayfa
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Giriş Yap
Kayıt Ol
Close
Giriş Yap
Sürekli Olarak Bağlı Kal
Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti
Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi)
Sabit Namlu
ilk bıcağım...
« önceki
sonraki »
Yazdır
[
1
]
Aşağı git
ilk bıcağım...
8 Yanıt
1488 Gösterim
burakergin
290
Meslek: kamu
Yer: Eskişehir,Kocaeli
ilk bıcağım...
«
:
19 Mart 2016, 05:42:07 »
Merhaba
Başlamadan önce Eylem Cengiz üstadıma saygılarımı ve teşekkürlerimi iletiyorum çünkü bu işe adım atmadan önce uygulayabildigim herşeyi paylaştığı bilgilerden öğrendim.
Öncelikle bıcagın çok amatörce olduğunun farkındayım yavaş yavaş siz değerli ustatlardan öğreneceğimizi düşünüyorum. Bıcaktaki herşeyi kendim yapmak istedim. Çelik olarak 440c kullandım çizgileri belirledikten sonra bulduğum bir avuç taşlama makinesi ile kestim. Eğe ile düzeltme işlemlerini yaptıktan sonra farklı kumlarda zımpara ile zımparaladım. Delikleri delebilmek için normal boschtan standart bir darbeli matkap almıştım hata yaptığımı anladım çünkü delikler milimetrik olarak yamuk oldu ve bu beni zorladı.Bende sütunlu matkap koyabilecek yerim olmadığı için bi sehpa aldım. Bıçak ağzını ise bir işkence ile piknik masasına bağlayıp yavaş yavaş açtım. Işıl işlem için ise iyi yada kötü kendim yapmak istedim koca bir ocakta bir miktar kömür ile surekli körükle hava vererek kızarttım ve suladım. Sanırım son kısım benim için eğeden daha zahmetli oldu fakat her noktasında haz aldım. Işıl işlemden çıkardıktan sonra biraz zımparalayıp siyahın büyüsüne kapıldım ve koyu kahverengi ceviz bir kabze ile güzel duracağını düşündüm. Nihayette bıçağımı askeri amaçla kullanacağım. Kabzeye gelince ceviz kullandım. Kılıf içinde deri ve çeşitli aletlerin siparişini verdim onuda elimden geldiğince yapacağım. Çok güzel bir hobi edindiğimi düşünüyorum hiçbir masraftan kacınmadan yavaş yavaş devam edeceğim. Ayrıca Hakan Aksoy abimizede mozaik pimler için çok teşekkür ediyorum.
Bu işi sağlıklı bir şekilde devam ettirmek adına eleştirilerinizi bekliyorum.
Saygı ve sevgilerimle...
Kutsal
2124
Meslek: Çırak-48
Yer: Ankara
Ynt: ilk bıcağım...
«
Yanıtla #1 :
19 Mart 2016, 07:19:38 »
Geçmiş olsun, hastalık size de bulaşmış
Isil islem yanlış olmuş.
440c'ye bu şekilde su vermemelisiniz.
Bu konuda çok fazla yazıldı forumda.
Biraz okumanızı tavsiye ederim.
Bıçak hakkında yorum yapmak için daha iyi resim lazım.
Kolay gelsin.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.
trgtylcnky
166
Meslek: Makine Mühendisi
Yer: Ankara
«
Yanıtla #2 :
19 Mart 2016, 12:34:41 »
Bıçak bence çok güzel ama sap ağızın hemen bittiği yerde başlamasa bence daha iyi olurmuş kullanım açısından. Böyle tutan kişinin parmağı keskin yere kayacak gibi geliyor.
Ertan1979
762
ERTAN 1979
Meslek: sağlık
Yer: bursa
«
Yanıtla #3 :
19 Mart 2016, 16:25:24 »
Başlarda bende çok aceleciydim ilk d2 ile başladım bitiremeden yarım bıraktım bir kenarda hatalar ile duruyor , geçmişe döndüğümde kendime güldüğüm zamanlarım sürekli oluyor
evet 440c kömürde nasıl oldu
ben karbon çelikleri ile devametmenizi tavsiye ederim sitede civa çeliği dahi teminetmek mümkün veya eski bir eğe tavlayarak onu şekillendirin inanın okudukça ve pratik yaptıkça herşeyi daha iyi yapmaya başlıyor insan. kolaay gelsin.
https://www.instagram.com/ata_knife/
burakergin
290
«
Yanıtla #4 :
19 Mart 2016, 21:58:07 »
Öncelikle merhabalar
Forumlara yabancı biri olarak tek tek cevap vermeyi bilmiyorum o yüzden hepinizden özür diliyorum.
Evet bu konuda çok aceleci davrandıgımı açıkça belirtmeliyim bana yanlısımı gösterdiğiniz için cok tesekkur ediyorum. O ilk saldırma evresini atlattıgımı düşünüyorum sanırım artık daha araştırmacı olabilirim
Bu hastalık bulaştı bir kere...
deserteagle
Eylem Cengiz, 49
9544
Meslek: elektronik ve hab. müh.
Yer: İstanbul, Kırklareli
«
Yanıtla #5 :
20 Mart 2016, 16:24:19 »
Foruma hoş geldiniz.
Elinize sağlık. İşçilik ilk bıçaklarda tasarımdaki yüksek hedeflerin gerisinde kalır, çünkü çok zor detaylar planlanır ve uygulanır. Ancak sizin bıçağınızda işçilik tasarımı uygulamakta sıkıntı çekmemiş ama tasarım sap kısmında biraz doğaçlama olmuş gibi. Hem alet, hem de silah olarak iyi günde kötü günde kullanacağınız bir bıçak için elin ileri kaymasını önlemek, işgüdüsel olarak doğru yerden tutabilmek için sapı namluya göre biraz dar yaparak işaret parmağının önünde elin ileri kaymasını engelleyecek bir genişlikten yararlanmanızı öneririm. Bunu işaret parmağının oyuğunu daha fazla vurgulayarak da yapabilirsiniz.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben
burakergin
290
«
Yanıtla #6 :
21 Mart 2016, 19:37:48 »
Değerli üstadım
Öncelikle siz gibi değerli bir sanatkarın yorumu beni çok sevindirdi.
Tavsiyelerinizi dikkate alıp en kısa sürede ikinci bıçağımı yapacağım burdaki tek sorun mahrumiyet bölgesinde olmam.Zamanla geliştireceğime inanıyorum.
Çok teşekkür ediyorum.
Saygılarımla...
BUŞGUT
329
Ahmet Ertan Selen
Meslek: Harita mühendisi
Yer: Samsun
«
Yanıtla #7 :
21 Mart 2016, 21:14:36 »
Elinize sağlık
Doğa varsa bende varım. Ahmet Ertan SELEN
burakergin
290
«
Yanıtla #8 :
22 Mart 2016, 10:50:20 »
Çok teşekkürler hocam.
Saygılar
Yazdır
[
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti
Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi)
Sabit Namlu
ilk bıcağım...