Bıçak Sanatı - Forum

Mandallı mengene ( PARAMO No:41 & 43 )

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Mandallı mengene ( PARAMO No:41 & 43 )
« : 03 Mart 2016, 11:26:26 »
Uzun bir süredir ilgimi çeken bir üründü mandallı mengene.

Bir gün amcam mengeneye ihtiyacı olduğunu söyleyince bu tip malzemeleri temin eden bir dostumu aradım ve sağ olsun yardımcı oldu.
İlk başlarda, mandallı olan Record No:23 üzerinde yoğunlaşmıştım ama sonradan yine Record gibi İngiliz malı olan ve mandallı sisteme sahip Paramo marka bu iki mengeneye denk gelince kaçırmadan aldık.

Amcam No:43'ü, bende No:41'i aldım.

No:43 hurdadan çıktığından biraz sıkıntılıydı, yoğun bir pas tabakası ve zorlu bir süreçten sonra komple sökülüp temizlendi.

No:41 diğerine nazaran daha iyi durumdaydı ve çok sıkıntı çıkarmadan sökülüp temizlendi ve bakımı yapıldı.

Şimdi hem amcam'da hem bende aynı marka ve mandallı bu mengenelerden var.

İlk halleri:

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: Mandallı mengene ( PARAMO No:41 & 43 )
« Yanıtla #1 : 03 Mart 2016, 12:37:12 »

Hayırlı olsun, iyi günlerde keyifle kullanırsınız İnşallah  :2up

ömer mazık

• *
  • 59
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Sanliurfa
« Yanıtla #2 : 03 Mart 2016, 13:55:34 »
Hayırlı olsun  :) artı bu tür konularda fiyat bilgisi de yazilirsa biz acemiler için çok faydalı olucaktir :)

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
  • Meslek: sağlık
  • Yer: bursa
« Yanıtla #3 : 03 Mart 2016, 14:13:17 »
VAAY ...  :2up çok iyiler mandallı çok pratik görünüyor iyi günlerde kullanın   :)

bende geçenlerde bir mengene aldım düşünenler için fikir mayetinde bir seçenek olarak aktarayım çok sağlam bir malzemesi var bıçakçılık için bence çok uygun kullanışlı bir model ( bauhausta 115 tl )  bilgilerinize  C:-)

« Son Düzenleme: 03 Mart 2016, 14:17:44 Gönderen: BATTALBEY »

suhamizrak

• 142
  • Meslek: Uzm.
  • Yer: izmir
« Yanıtla #4 : 03 Mart 2016, 14:28:46 »
VAAY ...  :2up çok iyiler mandallı çok pratik görünüyor iyi günlerde kullanın   :)

bende geçenlerde bir mengene aldım düşünenler için fikir mayetinde bir seçenek olarak aktarayım çok sağlam bir malzemesi var bıçakçılık için bence çok uygun kullanışlı bir model ( bauhausta 115 tl )  bilgilerinize  C:-)

Çok iyimiş hakkaten.

freenautilus

• 391
  • Meslek: Fizyoterapist
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #5 : 03 Mart 2016, 16:16:31 »
Eskilerin malzemesi de süper oluyor. İyi denk gelmiş. Tebrikler Gökhan bey,güle güle kullanın.
Stamley de iyiymiş :)
Emrah
Instagram : EDEKO.DESIGN
www.ankaradafizyoterapist.com

suhamizrak

• 142
  • Meslek: Uzm.
  • Yer: izmir
« Yanıtla #6 : 03 Mart 2016, 16:32:11 »
Uzun bir süredir ilgimi çeken bir üründü mandallı mengene.

Bir gün amcam mengeneye ihtiyacı olduğunu söyleyince bu tip malzemeleri temin eden bir dostumu aradım ve sağ olsun yardımcı oldu.
İlk başlarda, mandallı olan Record No:23 üzerinde yoğunlaşmıştım ama sonradan yine Record gibi İngiliz malı olan ve mandallı sisteme sahip Paramo marka bu iki mengeneye denk gelince kaçırmadan aldık.

Amcam No:43'ü, bende No:41'i aldım.

No:43 hurdadan çıktığından biraz sıkıntılıydı, yoğun bir pas tabakası ve zorlu bir süreçten sonra komple sökülüp temizlendi.

No:41 diğerine nazaran daha iyi durumdaydı ve çok sıkıntı çıkarmadan sökülüp temizlendi ve bakımı yapıldı.

Şimdi hem amcam'da hem bende aynı marka ve mandallı bu mengenelerden var.

<iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/-4xPHr5zTSI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

İlk halleri:

Sizin ki daha iyimiş hocam :)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #7 : 03 Mart 2016, 18:02:57 »
Abi hayırlı olsun çok kullanışlı bir alet imrendim valla :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #8 : 03 Mart 2016, 18:51:45 »
Gökhanabi
DDiğerleri ne ne istiyorlar ücret olarak ?

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #9 : 03 Mart 2016, 21:44:55 »
Hayırlı olsun gökan usdam, satıcı arkadaşla görüşmüşdün gelecek var demişdi bidahaki sefere artık, benimde mandalı olanı tericihim.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #10 : 04 Mart 2016, 09:39:14 »
Teşekkürler arkadaşlar, mandallı mengene farklı bir tasarım ve ilginç bir alet olduğu için ve ilk gördüğümde nasıl bundan haberim olmadı diye kendi kendime kızdığım bir ürün olduğu için sizlerle paylaşma gereği duydum ;)

bu tür konularda fiyat bilgisi de yazilirsa biz acemiler için çok faydalı olucaktir :)

Fiyat konusunda bir şey yazmam sizin kafanızı karıştıracağı için bir şey yazmadım. Bu tip ürünleri dünya para verseniz bile bulamayabilirsiniz. Hali hazırda satışı olan bir ürün olmadığından ve dost işi bir ticaret sonucu aldığımdan sizi yanıltmak istemem.

Gökhanabi
DDiğerleri ne ne istiyorlar ücret olarak ?

Ersin o resimdeki 2 mengeneyi ben aldım diğerini de kendine almıştı arkadaş. Sahibinden de örs satışları vardı sanırım olursa orada yayınlayıp satar diye tahmin ediyorum...

Hayırlı olsun gökan usdam, satıcı arkadaşla görüşmüşdün gelecek var demişdi bidahaki sefere artık, benimde mandalı olanı tericihim.

Taner ustam mengene çok pratik ve hoş, standartın dışında olunca kullanması bile zevkli oluyor ;)

bekir polat

• 333
  • Meslek: makine teknikeri
  • Yer: kayseri/melikgazi
« Yanıtla #11 : 04 Mart 2016, 11:07:51 »
Ustam harika bir mengene gayet kullanışlı keşke içindeki somun sistemini boşa çıkartan sisteminde resmini paylaşmış olsaydınız belki diğer mengenelere uyarlanma imkanı varsa bizde yapardık :(
YÜKSEK TEPELERE KARTAL DA ÇIKAR, BAZEN YILAN DA ÇIKAR AMA KARTAL YÜKSELEREK YILAN SÜRÜNEREK ÇIKAR

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #12 : 04 Mart 2016, 11:28:14 »
süper alet eline sağlık gökan usta  :2up

poyrazz74

• 224
  • selçuk çakır
  • Meslek: belediye işçisi
  • Yer: izmir-konak
« Yanıtla #13 : 04 Mart 2016, 12:52:43 »
merhaba bende birkaç gün önce kırılan 5 cm lik döküm mengenemin yerine kanca 125 mm sipariş ettim kancanın kendi online sitesinde 173 tl. haberiniz olsun.
Akıllılar hep şüphe içindeyken aptallar küstahça kendilerinden emindir.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #14 : 04 Mart 2016, 13:20:15 »
Güle güle kullan topraam. Bunlar Aliağaya söküm için gelen İngiliz uçak gemisinden çıkmış olabilir mi diye hâlâ düşünüyorum. Öyle olsa amma hikâyesi olur bunların...
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

gökhan bakla

• 2620
    • blog
« Yanıtla #15 : 04 Mart 2016, 17:11:24 »
Ustam harika bir mengene gayet kullanışlı keşke içindeki somun sistemini boşa çıkartan sisteminde resmini paylaşmış olsaydınız belki diğer mengenelere uyarlanma imkanı varsa bizde yapardık :(

Bence yapılabilirliği zor ama bir daha sökmem icap ederse resimlerini çeker burada yayınlarım.

Bunlar Aliağaya söküm için gelen İngiliz uçak gemisinden çıkmış olabilir mi diye hâlâ düşünüyorum. Öyle olsa amma hikâyesi olur bunların...

Olabilir aslında ;)
Bu mengeneyi biraz araştırdım ve öyle kolay bulunabilen bir alet ve markada da değil. Bizim şansımız, aynı marka ve farklı iki boyda bulmamız oldu, uçak gemisini bilmem ama amcamla bende aynı marka ve mandallı bu mengenelerin olması da benim için yeterli bir hikaye ;)

« Yanıtla #16 : 04 Mart 2016, 18:10:23 »
Güle güle kullan Gökhan Ustam, kondisyonu gayet yerinde görünüyor.  :2up  :2up

Ali İÇER

• 228
  • El işi demek emek demek alın teri demektir
  • Meslek: serbest
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #18 : 04 Mart 2016, 23:05:09 »
Bu arada, aynı mengeneler sanırım. ihtiyacı olanlar için...
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-el-aletleri-mengene-amerikan-ve-ingiliz-274882578/detay
Çok güzel mengeneler 150 lik almıştım fakat bu modellere hayran kaldım birtane daha almanın zararı olmaz
Aramadan mesaj atın ben size dönerim Tüm fuzuli işlerin ustası :)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #19 : 04 Mart 2016, 23:37:40 »
Bu arada, aynı mengeneler sanırım. ihtiyacı olanlar için...
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-el-aletleri-mengene-amerikan-ve-ingiliz-274882578/detay

Sefa ustam tesadüfe bak  :) az önce konuştum bunları satan vatandaşla. Bunları 3 tane mengene içlerinde sadece 1 tane Amerikan malı var oda mandalsız :( Hasta oldum ama fiyat uçuk 750 liracık O:-) Aslında 5 tane mengenem olmasaydı bu arkadaşıda alacaktım ama o kadar da abartmayalım. Bu Ameriaklının mandallı olanın peşine düşeceğim ama  ;) Birde Wilton'lar var ilgi alanımda, kısmet bakalım belki bir gün bir yerde kesişir yollarımız  8)