Merhaba foruma yeni katıldım kendimi tanıtayım ben Koray kıbrısta gastronomi öğrencisiyim bıçaklarla ve bilemeyle fazla ilgiliyim bileme konusunda amatörüm şimdilik

Japon şef bıçağı kullanıyorum ve 400/1000 grit su taşım var ama daha yüksek gritlerde bi taş daha almak istiyorum 3000/8000 gibi yurtdışındaki sitelerden sipariş edersem gümrükte sorun yaşarmıyım ve ne öneriyorsunuz ? ve şuan elimdeki taşı nasıl kullanmalıyım yani rutin bilemelerde 400 değil sadece 1000 grit mi kullanmam gerekli ?
bir başka konu da deri masatlarla ilgili konular var fakat detaylı ve fotoğraflı şekilde yapımını kullanımını bulamadım bununla ilgili deneyimli arkadaşlar veya abiler detaylı bi konu açarsa sevinirim hepimiz öğrenmiş oluruz.
Kirlilik olmaması için sorularımı tek konuda açtım şimdiden teşekkürler