Bıçak Sanatı - Forum

Yatar daire testere

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
Yatar daire testere
« : 01 Mart 2011, 11:02:02 »
Geçenlerde babam aşadaki linkteki gibi bişey almış  :)  Acaba bu makineyle profil kesilir mi.
Kesilirse bile hangi testere ile kesilir? :)

http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=9824

Saygılar

tarpoon

• 4739
Ynt: Yatar daire testere
« Yanıtla #1 : 01 Mart 2011, 14:15:45 »
bu testere ıle kabze malzemelerını kesersın. testerede et payı fazla oduğu ıçın malzemeden fıre verır her kesımde. yanı bır kayın veya ona benzer ahşabı dusunmeden keserım.  ama   bır abonoz veya yumru bunları alırım elıme kıl testere onunla keserım.  ;)
Ersen , Eylem ve bende bu makınadan var şimdiye kadar kımseden şikayet duymadım.
resimdeki Ersen ustanın makınesı..  Quantum G91  390 tl cıvarında ben almıstım..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #2 : 01 Mart 2011, 14:35:18 »
Taner kıl testere ile keserken nasıl düz bir istikamet yakalayabiliyorsun? ben hep bir eğime maruz kalıyorum.

kıl testereden kastımız da şu değil mi: http://www.grossdepot.com/documents/product/C21377B2-19BB-D109-0AB661511F447C08.jpg

gerçi ben şunları kullanıyorum ahşap keserken acaba ondan mı istikamet kaçıyor? http://www.igneiplikburada.com/ProductImages/92758/mini-testere-kolu-j36-150.jpg
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #3 : 01 Mart 2011, 14:50:18 »
emın senın kullandığınla olur ama kacma rıskı var. keseceğım parcayı cızıp oraya metal mastar mengenede sabıtlıyordum. duz cıkıyor malzeme, bırde benım bır testerem daha vardı kıl dedığım aslında dıslerı ınce mını pala testereydı .mastarsız kesebılıyordum.  bırıncı testere ıle ne yaparsan yap kacar. genıs demır testeresıde ısını görur.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #4 : 01 Mart 2011, 15:35:35 »
Ben düz kesim için dekupaj testereyi linkteki gibi modifiye ettim. Düşük devirle çalışarak parmak oyuklarını dahi istediğim hassasiyette şekillendirebiliyorum. Profil keserken de işe yarıyor ama iyi bir uç bulamadığım için çok yavaş ilerliyor. Yarım saat sürüyor bir profili kesmem. Ahşapta sıkıntısız düz ilerleyebiliyorum ama.

http://www.woodworkforums.com/f35/home-made-jigsaw-table-113908/

Dişleri yenmiş dekupaj uçlarına yan taraftan zımpara kağıdı yapıştırarak zımpara yapıyordum. Birkaç parça daha uydurdum. Mesela  düz tornavidanın sapını kesip düz ucunu dekupaja takıyorum. Yuvarlak kısma da zımpara sarıyorum. Parma oyukları için birebir.  Bir de motor ve saatçi eğelerinin  yumuşak olan dip kısmlarını dekupaja girecek şekilde eğeledim. Hızla ve güçle aşağı yukarı aynı doğrultuda ilerleyen birkaç eğe oldukça işe yarıyor. Ah şu fotoğraf makinem tamir olsaydı böyle karman çorman anlatmaktan çok daha işe yarardı. 

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #5 : 01 Mart 2011, 15:53:47 »
Bi tane demir testeresi alsam işimi görür mü?Hem profil çıkarcam hem kabza kescem.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #6 : 01 Mart 2011, 15:58:36 »
demır testeresı sımdılık ısını görur. yanlız testere ağzını bimetal olarak iste ;)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #7 : 01 Mart 2011, 16:07:29 »
Daire testereler çok deli şeyler. İnsanı böyle haklı korkutacak fazla bir alet yok, bu onlardan biri.

Bu boydaki aletler ahşap keserken işe yarıyorlar. Ancak kesebileceğin nesnenin azami kalınlığı çok fazla olmuyor. 4-5 cm'den kalın şeyleri kesemiyorsun.  Bu biraz da alete taktığın testerenin çapına da bağlı. Testere çok hızlı dönüyor. Bendekinin hızı ve gücünü düşününce testeresi ne olursa olsun metal kesiminde kullanılamaz gibi geliyor. Hele bir de profil kesmek gibi ufak parça çıkarmak gereken ve ellerin nispeten yakınlarda bulunduğu işlerde kullanmayı bence aklınızdan bile geçirmeyin. Elleri kıyma yapmak zaten en büyük risk ama olur de kullanmayı becerebilirseniz kesilip tezgah üzerinde zıplamaya başlayan ufak parçalar bile testerenin yanına sıkışıp büyük tehlike yaratabilirler.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #8 : 01 Mart 2011, 16:53:02 »
kabza malzemesini dikey olarak kesmek zor oluyor :( ama metal plaka koymayı deneyeceğim ;)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #9 : 01 Mart 2011, 18:21:59 »
demır testeresı sımdılık ısını görur. yanlız testere ağzını bimetal olarak iste ;)

Abi bimetal değişik bişeymi şimdi hırdavatçıya gittiğimde uzaydan gelmişim gibi bakmalarını istemiyorum :)

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #10 : 01 Mart 2011, 18:49:17 »

Abi bimetal değişik bişeymi şimdi hırdavatçıya gittiğimde uzaydan gelmişim gibi bakmalarını istemiyorum :)

Alışırsın arkadaşım alışırsın. Bana marmariste hep öyle davranıyorlar artık.
Cehalet Mutluluktur...

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #11 : 01 Mart 2011, 19:53:13 »
Alışırsın arkadaşım alışırsın. Bana marmariste hep öyle davranıyorlar artık.   :D :D     alıştık bıle...

uğurcan  bımetal dersen anlarla bırazdaha sert malzemelerın kesımınde kullanılır. hemen körelmez daha mukavemetlıdır.

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #12 : 01 Mart 2011, 20:07:37 »
Alışırsın arkadaşım alışırsın. Bana marmariste hep öyle davranıyorlar artık.   :D :D     alıştık bıle...

uğurcan  bımetal dersen anlarla bırazdaha sert malzemelerın kesımınde kullanılır. hemen körelmez daha mukavemetlıdır.

Alışcaz artık  :D :D hırdavatçıya gittiğimde bi bakayim.

« Yanıtla #13 : 01 Mart 2011, 21:22:44 »
Uğurcan o linkini verdiğin yatardaire ile metal işlenmez, aman aklından bile geçirme.

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
« Yanıtla #14 : 01 Mart 2011, 21:31:27 »
Tamam Sefa abi uzak dururum