Bıçak Sanatı - Forum

Zımpara Tedariği

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Zımpara Tedariği
« Yanıtla #20 : 15 Şubat 2016, 20:56:09 »

2000 kuma kadar bez zımpara Türkiyede mevcut değil. 800 kuma kadar bez zımpara olur. Bant için max. 800 kumdur.

3M trizact bantlarını incelemenizi tavsiye ederim Gerçi sipariş üzerine ve belli miktar üstünde yapıyorlar

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #21 : 15 Şubat 2016, 20:59:35 »
Hosgeldiniz :)
Ben starcke kullandım. Çok fazla tecrübem olmasa da beğendiğimi söyleyebilirim.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Azim Zımpara

• 255
  • Fatih Abar
    • www.azim-zimpara.com
  • Meslek: Zımparacı
  • Yer: Gaziantep
« Yanıtla #22 : 15 Şubat 2016, 23:45:38 »
Seramik  ile zirkonyum arasindaki fark ne kullandığımız çelikler için en iyisi hangisi parlatmak için kullandığımız 600 800 1000 kum zimparalarin bant olanı varmi varsa bant olarak ölçüleri nelerdir acaba .
Saygılarımla

Seramik kum aliminium oxid kumun 2000 derecede fırınlanmış halidir. Haliyle o sıcaklıkta içindeki tüm metal elemetler erir ve saf alimine oksit kalır yani topragın yüksek derecelerde seramik ve cama dönüştüğü gibi aliminum oxide seramik olur. searmik kumu zrkonyuma göre çokdaha dayanıklı ve uun ömürlüdür. ayrıca yapısı daha yuvarlaktır. zirkonyum ise daha keskin bir kumdur polsajda ve parlatmada deri çizikler yapar. fakat alox ve seramik kumlar daha yuvarlaksı oldukları için daha az çizik açar. umarım açıklama yeterli olmuştur.

800 kuma kadar bant zımpara yapabiliyoruz. daha üstüde zaten parlatma için gereksiz bence.
Endüstriyel Zımpara Çözümleri                www.azim-zimpara.com

Azim Zımpara

• 255
  • Fatih Abar
    • www.azim-zimpara.com
« Yanıtla #23 : 15 Şubat 2016, 23:48:34 »
Hosgeldiniz :)
Ben starcke kullandım. Çok fazla tecrübem olmasa da beğendiğimi söyleyebilirim.

teşekkür ederim. VSM de denemelisiniz.

Azim Zımpara

• 255
  • Fatih Abar
    • www.azim-zimpara.com
« Yanıtla #24 : 15 Şubat 2016, 23:51:17 »

2000 kuma kadar bez zımpara Türkiyede mevcut değil. 800 kuma kadar bez zımpara olur. Bant için max. 800 kumdur.

3M trizact bantlarını incelemenizi tavsiye ederim Gerçi sipariş üzerine ve belli miktar üstünde yapıyorlar

bu ürünleri biliyorum. pek yaygın değil. bu ürünler fantazi ürünler hem çok pahalı, hemde çok zor bulunuyor.

« Yanıtla #25 : 16 Şubat 2016, 00:18:50 »
Sizi gelir gelmez soru yağmuruna tuttuk ama son bir soru, birleştirme yerleri nasıl acaba ?

Azim Zımpara

• 255
  • Fatih Abar
    • www.azim-zimpara.com
« Yanıtla #26 : 16 Şubat 2016, 09:16:45 »
Sizi gelir gelmez soru yağmuruna tuttuk ama son bir soru, birleştirme yerleri nasıl acaba ?

ben 45 derecelik düz kesim tavsiye ederim ama piyasada zikzak yapıştırmanın daha iyi olduğunu düşünüyor. ikisinide yapıyoruz. hatta üst üste bindirme dediğiiz bir teknik daha var. onda film kullanmıyoruz. sizin için sıhhatli olduğunu düşünmüyorum. Genelde kopmadan çok vurma şikayetleri daha çok oluyor. bunun içinde bir çok etken var. bunu yapıştıranın gerçekten usta olması gerekiyor. bizim gibi ürün çeşidi çok olan firmalar için daha zor. çünkü vurma bez kalınlığı kumkalınlığı ve yapıştırıcının sürüleceği kalınlık ayarına kadar bir çok etken içeriyor. Genel manada yapıştırmamızda sıkıntı yok. fakat zaman zaman şikayet almıyoruzda değil. bu durumlarda sorun gerçekten bizdense ürünü birebir değiştiriyoruz.

bu arada sorularınızı seviyorum. Forumdakilerin bu derece zımpara konusunda bilgi sahibi olmsada şaşırttı doğrusu.   

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #27 : 16 Şubat 2016, 11:40:48 »
Kısmetse önümüzdeki birkaç gün içerisinde Fatih Bey'den aldığım zımparalarla  ilgili naçizane tecrübelerimi paylaşacağım  :-\
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #28 : 16 Şubat 2016, 12:54:51 »
Hoşgeldiniz , gaziantepde olmamız büyük şans VSB vitex marka zınparaları 2yıl evel EGE band firmasından aldım. Aşarı derecede memnun deyilim, zınparaların birleşme yerlerinde aşırı derecede hata var 50 mm zınpara 46 mm geliyor, bu hataya dikkat edin belki bana gelen zınparalarda kesim hatası vardır. Seramik ve aliminyum olsit çeşitlerinden var hepsinde kesim hatası var.bıçak yapımında bu büyük hata , herhangi bi metal tesviyesinde önemli olmayabilir bu hata.

Azim Zımpara

• 255
  • Fatih Abar
    • www.azim-zimpara.com
« Yanıtla #29 : 16 Şubat 2016, 13:08:32 »
Hoşgeldiniz , gaziantepde olmamız büyük şans VSB vitex marka zınparaları 2yıl evel EGE band firmasından aldım. Aşarı derecede memnun deyilim, zınparaların birleşme yerlerinde aşırı derecede hata var 50 mm zınpara 46 mm geliyor, bu hataya dikkat edin belki bana gelen zınparalarda kesim hatası vardır. Seramik ve aliminyum olsit çeşitlerinden var hepsinde kesim hatası var.bıçak yapımında bu büyük hata , herhangi bi metal tesviyesinde önemli olmayabilir bu hata.

Teşekkür ederim.

adres bilgilerim web sitemde mevcut.

Ziyaret ederseniz beklerim.

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #30 : 16 Şubat 2016, 13:13:31 »

Teşekkür ederim.tabi ziyaret ederim ,hatta zınparada getiririm .

adres bilgilerim web sitemde mevcut.

Ziyaret ederseniz beklerim.

Azim Zımpara

• 255
  • Fatih Abar
    • www.azim-zimpara.com
« Yanıtla #31 : 16 Şubat 2016, 13:35:18 »
VSM XK870X SERAMİK BANTIN ÇELİĞİ NASIL ERİTTİĞİNİN VİDEO LİNKİNİ VERİYORUM. 41. SANİYEDE BAŞLIYOR.

http://www.azim-zimpara.com/video/3/vsm-vitex-seramik-xk870x-performans

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #32 : 16 Şubat 2016, 17:18:55 »
Hoş geldiniz Fatih bey, forum için baya faydalı olacak bu iş.
Size yaptırdığım zirkonyum zımparaları hala kullanıyorum.
Bd7500 için  o kadar küçük ölçü için bile beni ozaman geri çevirmemiştiniz, tekrar teşekkürederim.

Forum için hayırlı olur inşallah.
Ünye

AliAydın

• 324
  • Meslek: memur
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #33 : 16 Şubat 2016, 19:58:57 »
Fatih bey hoşgeldiniz.

1250*50 zımpara için de fiyat alabilir miyiz?

Azim Zımpara

• 255
  • Fatih Abar
    • www.azim-zimpara.com
« Yanıtla #34 : 16 Şubat 2016, 20:12:19 »
Hoş geldiniz Fatih bey, forum için baya faydalı olacak bu iş.
Size yaptırdığım zirkonyum zımparaları hala kullanıyorum.
Bd7500 için  o kadar küçük ölçü için bile beni ozaman geri çevirmemiştiniz, tekrar teşekkürederim.

Forum için hayırlı olur inşallah.

övgünüz için ben teşekkür ederim. hatırladım. değişik ebatlardaki işleri daha çok seviyorum. 

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #35 : 16 Şubat 2016, 21:53:07 »
Fatih bey hoşgeldiniz.

+1
Birçok kişi için fikir verecektir.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Azim Zımpara

• 255
  • Fatih Abar
    • www.azim-zimpara.com
« Yanıtla #36 : 16 Şubat 2016, 22:27:18 »
Fatih bey hoşgeldiniz.

+1
Birçok kişi için fikir verecektir.

Fikir vermesi açısından istediğinizi biliyorum. Fakat anlamalısınızki ben bir firmanın sahibi ve bir markanın bayisiyim bu tür fiyatları alenen paylaşamam, müşterilerim ve rakiplerim için etik olmaz. sayfalar googlede çıkıyor. bu ürünleri benden alıp satan müşterilerim var.

daha öncede dediğim gibi ebatı cinsi ( seramik zirkon alox ) ve kum numarasını özelden veya burdan fiyatlandırmamı isteyen her arkadaşın talebini cevaplandıracağım.

en baştada yazdığım gibi sizin zımpara sorunlarınızı çözmek için elimden gelen herşeyi yapacağım.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #37 : 16 Şubat 2016, 23:07:16 »

Forumumuza hoş geldiniz Fatih bey. Açıkçası bizim için çok önemli ve bir o kadarda sıkıntılı bir konu bu zımpara mevzusu. Bizim başka bir sıkıntımız da bu zımparanın aktığı tabla mevzusu. Bu tablalara monte edilen çeşitli ürünleri yurt dışında kullanıyorlar.Böylece hem zımparadan en iyi şekilde faydalanabiliyoruz hemde çıkan iş daha güzel oluyor. Sizden de bu ürünlerden edinmemiz mümkün müdür ? Elinizde yoksa biz kendi aramızda isteyen arkadaşları listelesk bu ürünlerden bize bulma ihtimaliniz olur mu?

OnurA

• 118
  • Onur
  • Meslek: Biyomedikal
  • Yer: Izmir
« Yanıtla #38 : 16 Şubat 2016, 23:18:40 »
Merhabalar,

Benim gibi bant zımpara makinesi olmayıp elde zımpara yapanlar için rulo zımpara almak mı yoksa bant zımpara alıp kesip kullanmak mı fiyat/performans açısından daha doğru olur? (veya yaprak zımpara ?)

Azim Zımpara

• 255
  • Fatih Abar
    • www.azim-zimpara.com
« Yanıtla #39 : 16 Şubat 2016, 23:38:24 »

Forumumuza hoş geldiniz Fatih bey. Açıkçası bizim için çok önemli ve bir o kadarda sıkıntılı bir konu bu zımpara mevzusu. Bizim başka bir sıkıntımız da bu zımparanın aktığı tabla mevzusu. Bu tablalara monte edilen çeşitli ürünleri yurt dışında kullanıyorlar.Böylece hem zımparadan en iyi şekilde faydalanabiliyoruz hemde çıkan iş daha güzel oluyor. Sizden de bu ürünlerden edinmemiz mümkün müdür ? Elinizde yoksa biz kendi aramızda isteyen arkadaşları listelesk bu ürünlerden bize bulma ihtimaliniz olur mu?

teşekkür ederim. ben sadece zımpara ürünlerinin imlat ve satışını yapıyorum. Malesef makine ve aparatları konusunda pek bilgim yok. Ama forumda makine mühendisi bir çok arkadaş farkettim bence onlar bu iş için çözüm üretebilirler.