Bıçak Sanatı - Forum

Perdah

ömer mazık

• *
  • 59
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Sanliurfa
Perdah
« : 10 Şubat 2016, 11:30:26 »
EsSelamun aleykum bir sorum olacak ustalarim elde perdah yapılırken kum numara aralıkları ne kadar olmalı örnek 600 kuma kadar perdah yapmak istersek sirasiyla 80kumdan sonraki kum kaç olmalı çünkü bir birine çok yakın baya  kum kağıtları   var

Erdem GÖZ

• 352
  • Meslek: Makina Teknikeri
  • Yer: KIRKLARELİ
Ynt: Perdah
« Yanıtla #1 : 10 Şubat 2016, 12:29:09 »
Aleykum Selam abi ben geçen gün aldım sırasıyla 80-100-120-240-320-400-600 bencce yeterli olucaktır
Akıl Yaşta Değil Baştadır.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #2 : 10 Şubat 2016, 13:17:07 »
Benn 15000 e kadar sulu yada wd40li yapıyorum :))))

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #3 : 10 Şubat 2016, 13:48:47 »
Benn 15000 e kadar sulu yada wd40li yapıyorum :))))
15bin mi yoksa sıfırlar mı fazla geldi  :D

Mat saten yüzeyler daha çok hoşuma gidiyor Erdemin dediği sıralama uygun aradan 100kumu çıkarsanızda olur
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ömer mazık

• *
  • 59
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Sanliurfa
« Yanıtla #4 : 10 Şubat 2016, 16:32:52 »
Cevablariniz icintesekkurler gayet net oldu

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #5 : 10 Şubat 2016, 22:34:54 »
Bence 320 yi de çıkarsanız olur.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #6 : 11 Şubat 2016, 00:34:55 »
aslında 1000 yeterli gibi ama keyfe kalmış bunu 2000 çıkartan da var tabi burda esas olan sabırla atıyorum 80 kumda oluşan bütün çizikleri 100 kumlaa tamamen temizleyene kadar devam etmek bunu yapmadığınız sürece 2000 kuma çıksanızda bir anlamı olmuyor

adem42

• 647
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #7 : 07 Nisan 2016, 09:18:16 »
Merhaba, dün akşam ısıl işlemden gelen profillere perdaha başladım. başlamadan önce forumda perdah yazılarını okudum. ama yinede taşlama hattını istediğim gibi düzgün ve köşeli çıkaramadım.  :'(  Birazda acaleci davranmış olabilirim tabiiki. Forumda Salim Beyin bir yazısında bunu buldum:
" Zımparalama sert ve düzgün bir yüzeyde yapıldığı için yüzeyde düzgün çıkıyor. Taşlama hattının belirgin olmasının sebebi ise yüzey paralel zımparalanırken ağzın yüzeye dik zımparalanması. Gerçi düz zımparalansa bile yüzey düzgün işlenmiş ise zaten taşlama hattı da düzgün ve belirgin oluyor. "
Ağızın yüzeye düz zımparalanması nasıl olmalı çok anlamadım. Ayrıca düşünürken acaba bıçağın son ağız açılmasında kullanılan küçük taşlardan kullanılsa taşlama hattı belirginleşirmi? Yardımcı olabilirmisiniz.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #8 : 07 Nisan 2016, 09:47:35 »
Taşlanmış kısım alttan üste doğru taşlama hattının yukarısı ise arkadan öne doğru gibi düşünn adem hocam. Yalnız eğer perdah düzgün atılırsa aynı doğrultuda perdah yapılsa da taşlama hattınkeskin oluyor.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #9 : 07 Nisan 2016, 10:02:18 »
Salim ustanın perdah yöntemini yapabilmek için el becerisinin çok gelişmiş olması gerekir arkadaşlar. Çünkü sürekli aynı açıda hareket vermelisiniz. Taşlama çizgisinin net olması için bu şart. Ben işlemi yaparken bir rampa kullanmanızı öneririm.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

adem42

• 647
« Yanıtla #10 : 07 Nisan 2016, 10:18:44 »
Taşlanmış kısım alttan üste doğru taşlama hattının yukarısı ise arkadan öne doğru gibi düşünn adem hocam. Yalnız eğer perdah düzgün atılırsa aynı doğrultuda perdah yapılsa da taşlama hattınkeskin oluyor.
Kabaca çizmeye çalıştım kastettiğinizi doğru anlamışımdır inşallah.

adem42

• 647
« Yanıtla #11 : 07 Nisan 2016, 10:20:37 »
Salim ustanın perdah yöntemini yapabilmek için el becerisinin çok gelişmiş olması gerekir arkadaşlar. Çünkü sürekli aynı açıda hareket vermelisiniz. Taşlama çizgisinin net olması için bu şart. Ben işlemi yaparken bir rampa kullanmanızı öneririm.
Perdah yapılırken kullanılabilecek bir Rampaya örnek resim var mı bildiğiniz? Nasıl kullanılıyor anlayabilmek için.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #12 : 07 Nisan 2016, 10:27:43 »
Adem Bey kasdettigim egeleme rampasi, zaten biliyorsunuzdur. Aydın Karakisi beyin bileme aparatina benzer aletler de aynı işi görebilir. Cepten girdiğim için resim koyamiyorum. Osman görünce ekler kesin  ;)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

adem42

• 647
« Yanıtla #13 : 07 Nisan 2016, 10:32:06 »
Adem Bey kasdettigim egeleme rampasi, zaten biliyorsunuzdur. Aydın Karakisi beyin bileme aparatina benzer aletler de aynı işi görebilir. Cepten girdiğim için resim koyamiyorum. Osman görünce ekler kesin  ;)
Tamam anladım. Teşekkürler. :2up

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #14 : 07 Nisan 2016, 17:40:35 »
Kabaca çizmeye çalıştım kastettiğinizi doğru anlamışımdır inşallah.
Evet salim abinin yöntem bu :)

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #15 : 07 Nisan 2016, 23:07:38 »
zımpara yaparken duz bir zımpara takozu kullanın internette var gorsellerde aratırsanız sayet güzel çalısmala bulabılırsınız ayrıca sunuda unutmamak lazım misal 80 kum zımpara ıle zımpara yaptınız çiziklere dikkat edin sonra 100 kuma geçtiniz dogal olarak 80 kum ile yapmıs oldugunuz çizikler ile 100 kum arasındaki çizikler farklı olucaktır 120 kuma geçtiğinizde sayet 80 kum zımpara çizikleri helen duruyorsa sayet daha yüksek kumdaki zımparalar o çiziği kaybetmekte oldukça zorlanıcaksınız baya bir kol kası yaparsınız açıkçası  :) kıssadan hisse güzel hoş sonuç istiyorsanız bence perdah işini eceleye getirmeyin derim :)

adem42

• 647
« Yanıtla #16 : 08 Nisan 2016, 08:58:52 »
zımpara yaparken duz bir zımpara takozu kullanın internette var gorsellerde aratırsanız sayet güzel çalısmala bulabılırsınız ayrıca sunuda unutmamak lazım misal 80 kum zımpara ıle zımpara yaptınız çiziklere dikkat edin sonra 100 kuma geçtiniz dogal olarak 80 kum ile yapmıs oldugunuz çizikler ile 100 kum arasındaki çizikler farklı olucaktır 120 kuma geçtiğinizde sayet 80 kum zımpara çizikleri helen duruyorsa sayet daha yüksek kumdaki zımparalar o çiziği kaybetmekte oldukça zorlanıcaksınız baya bir kol kası yaparsınız açıkçası  :) kıssadan hisse güzel hoş sonuç istiyorsanız bence perdah işini eceleye getirmeyin derim :)
Evet ilk perdahın heyecanı ile biraz acele ettim sanırım. Daha dikkatli olmak gerekiyormuş. Bu da bize tecrübe oldu. :2up