Hasan hocam elinize saglik. Size bi sorum olacak bu iste çok acemiyim taşlama çizgisini bu sekilde keskin koruyabilmek için nasil bir yöntem uyguluyorsunuz
Recep bey öncelikle beğeniniz için teşekkür ederim.
Taşlama hattı ilk bıçağımından bu yana bıçaktaki estetik anlamda en çok önemsediğim konu kimi bıçaklarımda başarılı olsamda kimi bıçaklarımda malesef olamadım ama olamadıklarımın çoğunda bir arkadaşım zımparada bana yardım etmişti yani ilk koşul kendi işimizi kendimiz yapıyoruz başkasına yaptırdığımızda taşlama hattını bozuyor

Bu bıçak bant zımparada açıldı bant zımparada eğer sabırlı çalışıyorsanız ve eliniz alıştıysa keskin bir hat elde edersiniz sonrasında zımpara yaparken zımpara takozda gevşek olmamalı gergin durmalı ve yüzeye tam temas ederek zımpara yapılmalı.
Eğe ile çalıştığım zamanlardada çok güzel taşlama hattı çıkardığım bıçaklarım var hatta yaptığım ilk honesuke bu açıdan çok beğendiğim bir bıçak oldu ama eğe ile çalışılıyorsa ilk etapta eğeleme rampası ile çalışmak ( ki rampa da olsa dikkatli olunmazsa ağız bozulur ) faydalı olacaktır.