Bıçak Sanatı - Forum

D2 Profil

Hephaistos

• **
  • 63
  • Eser Yayan
  • Meslek: Arkeolog
  • Yer: Isparta
D2 Profil
« : 06 Şubat 2016, 15:04:10 »
Herkese iyi günler. Ali Yiğit Özkan arkadaşın gerçekleştirmiş olduğu lazer  kesim organizasyonu sonucu edinmiş olduğum D2 profilim bugün elime ulaştı. Bundan sonraki süreçte forumdaki ustalarımızın görüş, öneri ve yardımlarına ihtiyacım olacaktır. Umarım fazla kafanızı şişirmem. İlk aşamada profil üzerini perdah yaparak işleme başlayıp ardından ağız açma, ısıl işlem, kabza ve kılıf şeklinde rutin bir halde ilerlemeyi düşünüyorum. Umarım her şey yolunda ilerler. Kabza içinde fotoğrafta görünen zeytinleri kullanacağım. Ali arkadaşa gerçekleştirmiş olduğu organizasyondan ve yardımlarından dolayı ve siz ustalara ilerleyen süreçteki yardımlarınız dan dolayı şimdiden teşekkür ederim.

Profil Özellikleri ise;
Toplam Boy    : 25 cm
Namlu Boyu    : 13 cm
Kabza Boyu    : 12 cm
Kalınlık            : 4 mm
Genişlik           : En geniş yerinde 3,4 cm

« Son Düzenleme: 06 Şubat 2016, 15:36:57 Gönderen: Hephaistos »

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
Ynt: D2 Profil
« Yanıtla #1 : 06 Şubat 2016, 16:08:48 »
Eser güzel güzel kullan dostum, güzel bir sonuç alacağına eminim ben süreç sonunda, güvenim tam sana :)

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #2 : 06 Şubat 2016, 16:18:01 »
profil şahane  :2up
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

halit

• **
  • 90
  • Meslek: p.v.c kapı pencere sistemleri
  • Yer: K.maraş / Elbistan
« Yanıtla #3 : 06 Şubat 2016, 16:25:28 »
ali yiğit özkan kardeşim senin gittigidiyor tükkan  askıya mı almışlar giremiyorum araba cubugundan da bulamadım

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
  • Meslek: sağlık
  • Yer: bursa
« Yanıtla #4 : 06 Şubat 2016, 16:28:12 »
hadi kolay gelsin o zaman  :) perdahı sadece namluya yapın çok sıkıcı gelmezse komple perdahlarsınız  :2up

Ali Yiğit Özkan

• *
  • 1294
  • Meslek: Tıp Yayıncılığı
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #5 : 06 Şubat 2016, 19:33:57 »
ali yiğit özkan kardeşim senin gittigidiyor tükkan  askıya mı almışlar giremiyorum araba cubugundan da bulamadım

Stok güncelleme yaptığım için hafta ortasına kadar askıya aldım dükkanı, hafta ortası yeni girişleri bitirince tekrar devreye sokucam :)

halit

• **
  • 90
  • Meslek: p.v.c kapı pencere sistemleri
  • Yer: K.maraş / Elbistan
« Yanıtla #6 : 06 Şubat 2016, 19:46:56 »
Stok güncelleme yaptığım için hafta ortasına kadar askıya aldım dükkanı, hafta ortası yeni girişleri bitirince tekrar devreye sokucam

Hımm tamam insallah bol cesit olsunda sorun yok... bi de kuksa icin agacta olursa sevinirim

Hephaistos

• **
  • 63
  • Eser Yayan
« Yanıtla #7 : 06 Şubat 2016, 19:48:35 »
Eser güzel güzel kullan dostum, güzel bir sonuç alacağına eminim ben süreç sonunda, güvenim tam sana :)
:) Eyvallah Ali.

profil şahane  :2up
Beğenmenize sevindim Adem abi.

hadi kolay gelsin o zaman  :) perdahı sadece namluya yapın çok sıkıcı gelmezse komple perdahlarsınız  :2up
Perdaha başladım bile sıkılmayacağıma eminim fakat ilk siyah katman kalktıktan sonra alttan gelen üzeri pütürlü katman oldukça hoşuma gitti  bu hali ile bırakasammı diye düşünüyorum ama  birde her şey çok çabuk oldu bıçakla uğraşasımda var bende kararsız kaldım.

Hephaistos

• **
  • 63
  • Eser Yayan
« Yanıtla #8 : 18 Şubat 2016, 14:07:21 »
Herkeze iyi günler. Biraz aradan sonra malzeme tedarigine baslayacagim. Sizlere bir sorum olcak. Bu profile agiz acmak icin uygun eğe hangisir. Marka olarak forumda yeterince bilgi var fakat kalin-orta-ince dis seçeneklerine kafam takildi hangisinden almam gerekir. Tesekkurler.

alperksv

• *
  • 174
  • Meslek: Dış ticaret
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #9 : 18 Şubat 2016, 14:50:51 »
Herkeze iyi günler. Biraz aradan sonra malzeme tedarigine baslayacagim. Sizlere bir sorum olcak. Bu profile agiz acmak icin uygun eğe hangisir. Marka olarak forumda yeterince bilgi var fakat kalin-orta-ince dis seçeneklerine kafam takildi hangisinden almam gerekir. Tesekkurler.
en kalınla başlamak işi hızlandıracaktır daha sonra detalara gelince daha küçük eğelere geçebilirsiniz.

yusuf nalcıoğlu

• 389
  • Meslek: esnaf
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #10 : 18 Şubat 2016, 14:54:16 »
merhaba .kalın diş eğe ile daha hızlı ilerlersiniz ilk başta.daha sonra orta diş eğe ile kalın çizikleri biraz inceltip zımparaya geçersiniz.

Hephaistos

• **
  • 63
  • Eser Yayan
« Yanıtla #11 : 18 Şubat 2016, 18:44:58 »
merhaba .kalın diş eğe ile daha hızlı ilerlersiniz ilk başta.daha sonra orta diş eğe ile kalın çizikleri biraz inceltip zımparaya geçersiniz.

Verdiğiniz bilgi için teşekkürler.

en kalınla başlamak işi hızlandıracaktır daha sonra detalara gelince daha küçük eğelere geçebilirsiniz.

Verdiğiniz bilgi için teşekkürler.

Hephaistos

• **
  • 63
  • Eser Yayan
« Yanıtla #12 : 20 Şubat 2016, 16:19:03 »
Herkeze iyi hafta sonlari. Bugün eğemi temin ettim. Simdi sirada basit tek kullanimlik bir eğeleme rampasinda. Rampa yapiminda sunta veya mdf kullanacagim. Agiz scandi (yazilisindan emin degilim) forumunda olcak. Fakat burda dikkat etmem gereken neler var. 25 derece aci arazi kullanimi icin uygun sanirim ama bu aciyi rampada nasil ayarliyacagim. T cetveli kullanarak aciyi belirliyorum mobil uygulamalarda bu T cetveli ile ayni aciyi veriyor fakat bicagin her yuzunedemi 25 derecelik acimi uygulamam gerek yoksa 12,5-12,5 dereceden her iki yuzun toplamimi 25 olmasi gerekir bilmiyorum. Ve taslama esiginin genisligi vs. nasil ayarlamam gerekiyor. Biraz fazlaca soru oldu umarim derdimi anlatabilmisimdir. Teskkurler.

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
  • Meslek: sağlık
  • Yer: bursa
« Yanıtla #13 : 20 Şubat 2016, 17:42:31 »

Hephaistos

• **
  • 63
  • Eser Yayan
« Yanıtla #14 : 28 Şubat 2016, 21:26:44 »
bunu deneyin  ;)

http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=9189.0
Teşekkürler bunu kullanmaya kafam basmamıştı ama sonunda çözdüm derken bir sorunla karşılaştım. Sırt kalınlığına 4 mm ağız kalınlığına 0,3 mm açıya ise 15 girdikten sonra bana taşlama genişliği olarak 6,9 mmlik bir değer verdi. Eğeleme rampasına eğeyi 15 derecelik bir açı oluşturacak şekilde yerleştirip ağız açma işine koyuldum. Taşlama hattı  düzgün bir şekilde çıktı, taşlama genişliği 6,9 mm olunca bir yüzü bırakıp öbür yüze geçtim. O yüzü de sorunsuz hallettim derken ağız inceliğini kontrol ettiğim zaman 1,2 mm gibi bir kalınlık çıktı. Nerede hata yaptığımı anlamadım yardımlarınız için teşekkürler.   

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #15 : 28 Şubat 2016, 21:45:46 »
bunu deneyin  ;)

http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=9189.0
Teşekkürler bunu kullanmaya kafam basmamıştı ama sonunda çözdüm derken bir sorunla karşılaştım. Sırt kalınlığına 4 mm ağız kalınlığına 0,3 mm açıya ise 15 girdikten sonra bana taşlama genişliği olarak 6,9 mmlik bir değer verdi. Eğeleme rampasına eğeyi 15 derecelik bir açı oluşturacak şekilde yerleştirip ağız açma işine koyuldum. Taşlama hattı  düzgün bir şekilde çıktı, taşlama genişliği 6,9 mm olunca bir yüzü bırakıp öbür yüze geçtim. O yüzü de sorunsuz hallettim derken ağız inceliğini kontrol ettiğim zaman 1,2 mm gibi bir kalınlık çıktı. Nerede hata yaptığımı anlamadım yardımlarınız için teşekkürler.

Profile ağız açmadan önce ölçtüğünüz 15 derecelik açı ağız açtıkça artmaya başlar. Bu nedenle eğeleme yaptıkça açıyı düzeltmekte fayda var. Kolay gelsin.

Hephaistos

• **
  • 63
  • Eser Yayan
« Yanıtla #16 : 02 Mart 2016, 23:32:32 »
Tesekkur ederim Metin abi.

Hephaistos

• **
  • 63
  • Eser Yayan
« Yanıtla #17 : 23 Nisan 2016, 16:53:16 »
Herkese iyi hafta sonları. İlk ağız açma işlemimi ufak tefek aksaklık ve hatalarla tamamlamış bulunuyorum. Ağız 30 derece scandi olarak açıldı ve 500 kuma kadar elde perahlandı. Diğer yerleri 120 kumda bırakıldı. Sırada ısıl işlem arkasından kabza ve kılıf var insallah. Bu süreye kadar yardım eden herkese tekrar teşekkürler.

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #18 : 23 Nisan 2016, 17:46:43 »
eline koluna saglık üst tarafları keşke biraz daha aşındırsan ve ısıl işleme gıtmeden once perdah ısını komple yap elınde 2000 kum varsa 2000 e kadar cık ısıl ışlemden sonra işin bı hayli zor olacak
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

Hephaistos

• **
  • 63
  • Eser Yayan
« Yanıtla #19 : 25 Nisan 2016, 18:44:10 »
eline koluna saglık üst tarafları keşke biraz daha aşındırsan ve ısıl işleme gıtmeden once perdah ısını komple yap elınde 2000 kum varsa 2000 e kadar cık ısıl ışlemden sonra işin bı hayli zor olacak
Yorumunuz için teşekkürler Adem bey. Görsel olarak çok bir takıntım olmadığı ve sadece kullanım amaçlı olduğu için perdahı fazla zorlamadım. Üst taraflarda gerçekten hoşuma gittiği için bu şekilde bıraktım. :)