Bıçak Sanatı - Forum

Ayıboğan

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ayıboğan
« : 01 Şubat 2016, 15:28:37 »

Makasatn dövdüğüm av ve günlük kullanım bıçağı. Bunu isteyen abim namluyu özellikle su verilmiş hali ile istediği için mümküm olduğu kadar ince dövüp( 1 mm civarı) hafif taşlayıp keskinleştirdikten sonra suladım. İlk defa denedim bu şekilde ama sonuç güzel oldu. Bu bıçağın başka bir ilki de oğlumla beraber dövdüğüm ilk bıçak olması  :-\ Önceden bıçak dövmeye yanaşmıyordu fakat yavaş yavaş ısınıyor dövme işlerine  :2up

Özellikleri:

Çelik : 5160
Tam Boy : 29 cm
Namlu Boyu : 15.5 cm.
Kalınlık : 3.2 mm.,
Namlu Genişliği : 4 cm
Ağırlık : 275 gr.

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
  • Meslek: sağlık
  • Yer: bursa
Ynt: Ayıboğan
« Yanıtla #1 : 01 Şubat 2016, 15:39:06 »
maşallah harika olmuş diğerleri gibi ismine yakışır tarzınıza öz bir model ustam  :2up

« Yanıtla #2 : 01 Şubat 2016, 16:02:31 »
Bıçağı görünce insanın ayı bulası geliyor  :2up ellerin dert görmesin çok güzel görünüyor. Aman oğlanı ürkütme, hatta tahtaya vur  ;)

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
« Yanıtla #3 : 01 Şubat 2016, 16:06:17 »
Eline saglik hakkatten adina yakisir bir goruntusu var tebrik ediyorum soyturk harikasin  :2up

Selamlar
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #4 : 01 Şubat 2016, 17:40:46 »
maşallah harika olmuş diğerleri gibi ismine yakışır tarzınıza öz bir model ustam  :2up

Teşekkür ederim :)

Bıçağı görünce insanın ayı bulası geliyor  :2up ellerin dert görmesin çok güzel görünüyor. Aman oğlanı ürkütme, hatta tahtaya vur  ;)

Hiç sorma Sefa ustam, 2-3 sene evvel ilk denemede kolumu dağladı o gün bu gündür uzak duruyordu tekrar ısınmaya başlıyor, hayırlısı bakalım  ;)

Eline saglik hakkatten adina yakisir bir goruntusu var tebrik ediyorum soyturk harikasin  :2up

Selamlar

Teşekkür ederim, Aleykümselam Hakan ustam :)

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #5 : 01 Şubat 2016, 18:48:05 »
abi ellerine sağlık..cok güzel olmuş...
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #6 : 01 Şubat 2016, 20:31:15 »
abi ellerine sağlık..cok güzel olmuş...

Sağolasın Murat kardeşim :)

şerif gürcan

• 281
  • Meslek: tornacı
  • Yer: (Eses26) / Bandırma
« Yanıtla #7 : 01 Şubat 2016, 21:00:12 »
eline sağlık abi çok güzel :2up yanlız bu ayıyı boğmaz lime lime doğrar.. ;D

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #8 : 01 Şubat 2016, 21:29:59 »
eline sağlık ustam :2up :2up
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #9 : 01 Şubat 2016, 22:14:19 »

:D  :D  :D 

Yok beya, ayıya o kadar yaklaşabilecek delikanlı var mıdır ki  ::)  Benimki isim sadece, seviyorum AGRESİFLİĞİ  :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #10 : 01 Şubat 2016, 22:35:59 »
Formunu çok sevdim. Kabza formu da çok güzel olmuş :)

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #11 : 01 Şubat 2016, 22:45:16 »
oooooo hacı abı eline emeğine sağlık madem aslan parçası ıle dovdun bıcak onun hakkı  O0
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #12 : 01 Şubat 2016, 23:01:24 »
Formunu çok sevdim. Kabza formu da çok güzel olmuş :)

:) Sağ olasın Salim kardeşim.

oooooo hacı abı eline emeğine sağlık madem aslan parçası ıle dovdun bıcak onun hakkı  O0

:D  :D  :D  Sözüm var ama biraz daha büyümesi lazım  ;)

« Yanıtla #13 : 01 Şubat 2016, 23:17:22 »

Yok beya, ayıya o kadar yaklaşabilecek delikanlı var mıdır ki  ::)  Benimki isim sadece, seviyorum AGRESİFLİĞİ  :2up

Ya ayıyı boşverin de, bugün dışarıdan eve geldim bir baktım ki bizim bahçede iki tane başıboş Senin Barut un yetişkini  ??? Biri siyah diğeri kahverengi kırçıllı, hoşt moşt dedim bana diklendiler beni eve sokmamaya kararlılar. Tasmaları var ama sahipleri yok, kirişi kırmışlardı anlaşılan, bir ara başka şeyle ilgilendiler bende fırsattan yararlanıp içeriye girdim nervürlü demir vardı her ihtimale karşı elime aldım bu arada. Ama Allahtan aramızda arbede çıkmadı. Tırstım hafif  ::)
« Son Düzenleme: 02 Şubat 2016, 00:28:10 Gönderen: sefaçabuk »

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #14 : 02 Şubat 2016, 09:31:35 »
Soytük ustam eline sağlık ,hayırlı olsun abi çırağı yetiştirmeye başladın o zaman :Dartık çırakda yetiştiğine göre işler hafifler  8) :2up

Sefa ustam geçmiş olsun ayrıca :) iki tane olunca ayrıca birbirlerini tetikliyorlar biri havladığı zaman diğeri atağa geçebiliyor reflex olarak, iyi ki dikkatleri dağılmış.

Serkan KILCI

• mgWayncUF
  • 246
    • join adult dating now
  • Meslek: egitim
  • Yer: Aksaray
« Yanıtla #15 : 02 Şubat 2016, 11:00:43 »
ustam yine süper bir çalışma. Tarz sizinle okadar bütünleşti ki, birilerinin elinde görsek direk sizin olduğunu anlarız.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #16 : 02 Şubat 2016, 11:33:31 »

Ya ayıyı boşverin de, bugün dışarıdan eve geldim bir baktım ki bizim bahçede iki tane başıboş Senin Barut un yetişkini  ??? Biri siyah diğeri kahverengi kırçıllı, hoşt moşt dedim bana diklendiler beni eve sokmamaya kararlılar. Tasmaları var ama sahipleri yok, kirişi kırmışlardı anlaşılan, bir ara başka şeyle ilgilendiler bende fırsattan yararlanıp içeriye girdim nervürlü demir vardı her ihtimale karşı elime aldım bu arada. Ama Allahtan aramızda arbede çıkmadı. Tırstım hafif  ::)

Geçmiş olsun Sefa ustam, tedbirli olmak faydalıdır fakat 2 tane olması da kötüymüş  :( Sürü pisikolojisi ile hareket ediyorlar. Allah muhafaza  biri saldırsaydı emin ol diğeri daha beter saldırırdı. Verilmiş bir sadakan varmış  :(

Soytük ustam eline sağlık ,hayırlı olsun abi çırağı yetiştirmeye başladın o zaman :Dartık çırakda yetiştiğine göre işler hafifler  8) :2up

Sefa ustam geçmiş olsun ayrıca :) iki tane olunca ayrıca birbirlerini tetikliyorlar biri havladığı zaman diğeri atağa geçebiliyor reflex olarak, iyi ki dikkatleri dağılmış.

Teşekkür ederim Burak kardeşim , yok daha çok ekmem yemesi lazım, iki çekiç sallıyor yoruldum diyor  :D

ustam yine süper bir çalışma. Tarz sizinle okadar bütünleşti ki, birilerinin elinde görsek direk sizin olduğunu anlarız.

Çok teşekkür ederim :)

Fatih IŞIK

• *
  • 490
  • Meslek: Operatör
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #17 : 02 Şubat 2016, 12:07:28 »
Eline sağlik ustam kilifta çok iyi olmuş sanki biçak kiliftan ciktiği zaman ayinin peşine gidecek gibi duruyor :) :2up
Fatih IŞIK

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #18 : 02 Şubat 2016, 21:26:44 »
Eline sağlik ustam kilifta çok iyi olmuş sanki biçak kiliftan ciktiği zaman ayinin peşine gidecek gibi duruyor :) :2up

Teşekkür ederim, ayı bıçağın peşine takılırsa fena :)

Ersin Özdemir

• 2462
  • Meslek: ( Makine teknikeri )
  • Yer: Viyana-İstabul- Edirne
« Yanıtla #19 : 02 Şubat 2016, 21:54:29 »
Yine Soyturk usta tarzı süper on numara beş yildiz