Bıçak Sanatı - Forum

Mora Bıçağım için Kılıf // Leathersheath for mora

megemin

• *
  • 6
  • Meslek: mühendis
  • Yer: Antalya
Tekrar selamlar herkese,

Deri kılıf denemelerime Mora bıçağım ile devam ediyorum.Forumdaki muazzam çalışmaları görünce benim denemeyi koymakta tereddüt ettim açıkçası ama yine de dayanamadım. Konuya başlamadan önce sorularım ve çıkardığım derslerle başlayayım ki yorumlarınız o doğrultuda alabilirsem sevinirim

*Islak şekillendirme olayını biraz abartmışım sanki, namlunun formunu da çıkartmışım
*Dikiş delikleri için kullandığım rulet iğne aralığı çok yakın geldi bana, daha seyrek daha iyi olacak sanki
*Kalıbım bıçağa göre bir miktar büyük olmuş gibi

Artık fotolarına gçebiliriz

Önce kağıt üzerinde provalı bir şekilde kalıp çıkardım.Çok alengirli bir model yapmak istemedim başlangıç için.

Daha Sonra deriyi ıslatarak ve bıçağı streç sararak şekillendirdim

Arada fotolandırmadığım adımlar oldu, o kısımlarda
-->Derinin kuruyarak şekil almasını bekledim
-->Kuruduktan sonra yapıştırdım, fazlalıklarını kestim
-->Dikiş deliklerini matkap ile deldim
--> ve Diktim  :)

Bu noktadan sonra  boyalı resimlere geçeceğim ama öncesinde şöyle bir derdim var ve sorularım olacak;

*Ben bu deriyi parça deri olarka kilo hesabı Gedikpaşa' dan Yanlış hatırlamıyorsam Cici Deri den Vaketa diye aldım
*Ama internette seyretiğim deri kılıf yapma videolarında deri ıslatılır ıslatılmaz koyulaşıyor, bariz bir şekilde sıvıyı emiyor
  Benim deri öyle olmuyor, sıvıyı içine çok zor alıyor.
  Vaketa olmayabilir mi?
  Kösele tarzı bir deri olabilir mi?
*Ve haliyle sıvıyı içine çekmekte zorlanınca almış olduğum ham deri boyası bir işe yaramıyor.Yüzeyde bir tabaka olarak kalıyor, içine işlemiyor

Peki ben naptım?

-->yüzeyi ince bir zımparayla zımparaladım
--> O şekilde Boyayı daha kolay tuttu, en azından boyayı yedi
-->Sonra da Zeytinyağı ile parlatmaya çalıştım

Şu boya konusunda değerli yorumlarınızı bekliyorum

pars1994

• **
  • 155
  • Yer: İstanbul
Ynt: Mora Bıçağım için Kılıf // Leathersheath for mora
« Yanıtla #1 : 07 Haziran 2016, 04:01:35 »
usta deriyi yapıştırmak için hangi yapıştırıcıdan kullandın??

Handandleathercraft

• **
  • 63
  • Deri ve deriden el ile yapılan herşey
    • HAND & LEATHER CRAFT
  • Meslek: Deri ve deri el işleme aletleri
  • Yer: İzmir
Ynt: Mora Bıçağım için Kılıf // Leathersheath for mora
« Yanıtla #2 : 09 Haziran 2016, 17:31:14 »
bence gayet başarılı ve güzel olmuş.
bazı önerilerim var.  deri sanki biraz fazla kalın gibi geldi bana, bence 2,0/2,4 mm yeterli olacaktır.  deriyi ıslatıp kalıba  göre şekil alması için kurumasında sac kurutma makinasını kullanabilirsiniz.  ayrıca dikiş yerleri için chisel denilen çatalları yada basitçe evdeki metal bir çatalı deri ıslak iken iz verip sonrasında saraç dikişi yapılan aletle daha düzgün dikebilirsiniz.
saygılarımla
Vaketa derilerimiz SEPİCİLER firmasının ürünleridir. satışını yaptığımız bütün el aleti, boya ve craft ürünlerimiz orjinal TANDY LEATHER FACTORY ürünleri olup Amerika'dan ithal edilmektedir. Deriden çeşitli ürünler yaratmak için kullanılan yüzlerce çeşit el aletleri, boyalar, deriler ve daha bir çok ürünü sayfamızda bulabilirsiniz.  Bunun yanında çeşitli egzotik derileri de sipairş üzerine getirebiliriz.