Bıçak Sanatı - Forum

Pirinç parça tedariki

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
Ynt: Pirinç parça tedariki
« Yanıtla #20 : 26 Şubat 2011, 15:01:10 »
evet ben de o parçayı çok beğendim

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #21 : 26 Şubat 2011, 15:08:20 »
Valla super, gozukuyor Ferhat . bundan daha iyi birseyi Turkiyeden bulunabilecek ivir zivirla yapmak zor. 4 tuplu de cok guzel olmus ama kizinin yaptigi biraz daha guzel olmus desem kizmazsin herhalde. Son kompozisyonda kullandiklarini - siteden ismarlayabileyim diye - bana yazabilirmisin? ya da bana bunlardan gonderebilir misin?
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #22 : 26 Şubat 2011, 16:07:27 »
5.5mm HSS ucu birkaç yıldır kullanıyorum, Dewalt'tı galiba. Her markada olmayabilir ama zor bulunan bir çap değil.

Malzemelerin fiyatlarını tek tek not almadım, Internet sitesinde fiyatlar var. Çubuklar boruların yarı fiyatına.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #23 : 26 Şubat 2011, 16:51:36 »
Valla super, gozukuyor Ferhat . bundan daha iyi birseyi Turkiyeden bulunabilecek ivir zivirla yapmak zor. 4 tuplu de cok guzel olmus ama kizinin yaptigi biraz daha guzel olmus desem kizmazsin herhalde. Son kompozisyonda kullandiklarini - siteden ismarlayabileyim diye - bana yazabilirmisin? ya da bana bunlardan gonderebilir misin?

Yırttığım etiketleri yeniden malzemeyle eşleştirmeye çalıştım ama başarısız tabii. Ancak ölçüleri verebilirim. Son kompozisyon benimkilerden güzel olsa da >:( pim için çok uygun değil aslında: 8mm boru içinde 1x5mm çubuk, 3x2mm boru ve 2x1.5mm boru. 1.5mm borular dükkandaki sonunculardı.

İsterseniz onu, isterseniz  5.5mm boru içi 4x2mm boruyu gönderebilirim.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #24 : 26 Şubat 2011, 21:21:05 »
İki sorun var olayda:

1. Evde kumpasla ölçümlerimde 5mm boru daha çok 4.85-4.9mm, 5.5mm boru da 5.55mm civarında çıkıyor.

Fiilen denemelerimde 5mm 5mm matkap ucuyla delinen delik içinde az da olsa oynuyor. 5.55mm 5.5mm matkap ucuyla delinen deliğe sığmıyor. 5mm delikleri epoksi doldurmayı planlıyorum. 5.5mm delikleri biraz genişleteceğim bir yolunu bulursam. 8mm, 2mm borular söylendikleri çapta, sorunsuzlar.

2. Malzeme 30cm uzunluğunda, denemedim ama bu boyda boruya epoksi emdirmek bayağı zor olacak sanırım. Boyu kısaltmak da borunun içi boşken kolay değil; "ucundan acık" denedim ince demir testeresiyle, kesmekten çok ezdi. Mengeneye delinmiş bir parça sıkıştırıp boruyu içinden geçirdim ve parçaya bitişik kestim, biraz daha iyi sonuç ama hala sıkıntılı. Borunun iki ağzı da düzgün olmazsa epoksi emdirmek iyice sorun olur. Bunları düzgün kesmenin bir püf noktası olmalı.

« Yanıtla #25 : 26 Şubat 2011, 21:55:22 »
Yüksek devirli bir aletle (spiral veya dremel) kesebilirsin. Bir başka yol da içerisine dolu bir malzeme koyup etrafı boyunca alttaki dolu malzemeyi kesmeden sadece boruyu kesmek.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #26 : 26 Şubat 2011, 23:23:53 »
epoksiyi borunun diğer ucundan vakumlayarak emdirseniz nasıl olur
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #27 : 26 Şubat 2011, 23:29:21 »
epoksiyi borunun diğer ucundan vakumlayarak emdirseniz nasıl olur

Plan o zaten ;). Forumdaki linklerden, YouTube'da yapanlardan gördüğüm kadarıyla kompozisyonlar 5cm civarında, onda da bayağı uğraşıyorlar; 6 katına epoksi emdirmek zor diye tahmin ediyorum.

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #28 : 26 Şubat 2011, 23:33:33 »
Yüksek devirli bir aletle (spiral veya dremel) kesebilirsin. Bir başka yol da içerisine dolu bir malzeme koyup etrafı boyunca alttaki dolu malzemeyi kesmeden sadece boruyu kesmek.

Dremel'im yok Sefa hocam, ama matkabım var, uygun uç nedir? Metal kesici taş mı? Testere mi? Matkapta kullansam güvenlik açısından sıkıntı olur mu?

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #29 : 27 Şubat 2011, 00:00:53 »
30 cm boya , ne kadar akiskan olursa olsun , epoksiyi hava kabarcigi olmadan gondermek imkansiz. Borulari bir sekilde yuksek devirli bir seyle kesmek sart. Ya da bana gonderirsin ben sana hazir mozaik pin halinde geri gonderirim :)

not , 8mm cap cok hakikaten, ama kompozisyon guzeldi valla, not 2 : 5.55 captaki borulari matkaba baglayip - et kalinliklari izin veriyorsa - elde zimpara ile inceltebilirsin. Bir elinde de kompas olacak tabii. not3 : kucuk fiber dremel disklerini sanirim matkap tutar, biraz zor bir manipulasyon ama matkabi sabitlersen olur bence.
« Son Düzenleme: 27 Şubat 2011, 00:03:30 Gönderen: circassian »
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

« Yanıtla #30 : 27 Şubat 2011, 00:38:53 »
Matkaba kesici disk bağlamayı güvenli bulmuyorum, tavsiyede etmem. Burak dremel diskleride yüksek devirlerde kesmeye planlandığından matkap ta o devirlere çıkamayacağından dağılma olasılığı var, bunu manuple etmemek en iyisi.

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #31 : 27 Şubat 2011, 00:50:59 »
30 cm boya , ne kadar akiskan olursa olsun , epoksiyi hava kabarcigi olmadan gondermek imkansiz. Borulari bir sekilde yuksek devirli bir seyle kesmek sart. Ya da bana gonderirsin ben sana hazir mozaik pin halinde geri gonderirim :)

Hayat felsefesi "yatabiliyorsan oturma" olan bir adama tehlikeli teklifler bunlar >:D. Ama malzeme emekten çok daha ucuz, hakkaniyete uymaz. Pimi bana göndermeyin ama şu "adım adım" bölümüne bir fotoroman isteriz.

Emin hocam da rica etmişti.

Dükkan yarın açıksa yarın, yoksa Pazartesi kendi kumpasımla gidip 5mm ve 5.5mm kompozisyon malzemesinden alır ikinize de gönderirim kısmetse. 8mm ve 1.5mm boruların sonuncularını almıştım, son kompozisyon pim olayına uysa bile malzemesi yok (1.5mm'ler işime yaramıyor gönderebilirim, 8mm'yi ip deliği için kullanacağım).

Ücreti fotoroman olmak koşuluyla, adreslerinizi ileti ile bekliyorum.

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #32 : 27 Şubat 2011, 15:05:01 »
Ben klima teknik servisi olan bir arkadaştan dış çapı 6,5 mm olan bakır borular aldım. Ricam üzerine 10 cm'lik parçalar halinde kesti. Klimaların olmazsa olmazı bakır boruları kesmek ve ağızlarını işlemek için klimacılarda ayrı bir alet varmış sordum adını söyledi ama aklımda kalmadı. İstersen bir klima teknik servisine uğra borunun içi boşken sorunsuz kesiyorlar.
Cehalet Mutluluktur...

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #33 : 27 Şubat 2011, 16:12:55 »
Paylaştığınız youtube görüntülerinde var METAL BORU KESME ALETİ -AYARLI FİYAT: 14,15 TL imiş. Boruları aldığınız adreste var. Ne kadar işe bilemem ama youtube deki aletin aynısı.

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #34 : 27 Şubat 2011, 17:19:10 »
Paylaştığınız youtube görüntülerinde var METAL BORU KESME ALETİ -AYARLI FİYAT: 14,15 TL imiş. Boruları aldığınız adreste var. Ne kadar işe bilemem ama youtube deki aletin aynısı.

:D benim komşu harbi komşu çıktı. Yanarım, daha önce kapısından hiç girmemiştim, ona yanarım...

muratkucuk

• 483
« Yanıtla #35 : 27 Şubat 2011, 17:37:21 »
Gören o adresle ortaklığımız var sanacak, fakat mosaic pin olayını araştırıp aranan ebatlarda boru ve çubukları bulduk derken galiba son parçalar size nasip olmuş. :'(

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #36 : 27 Şubat 2011, 17:50:07 »
Bana yine Ankara yolları göründü :D

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #37 : 27 Şubat 2011, 18:05:52 »
Gören o adresle ortaklığımız var sanacak, fakat mosaic pin olayını araştırıp aranan ebatlarda boru ve çubukları bulduk derken galiba son parçalar size nasip olmuş. :'(

Yok yahu, sadece 1.5mm ve 8mm boruların sonunu topladım. Geri kalanlardan var. 8mm ip deliği için uygun, pim için çok büyük; 1.5mm'leri de kompozisyona sokabilir miyim diye aldım.

muratkucuk

• 483
« Yanıtla #38 : 27 Şubat 2011, 18:22:27 »
 5,5 mm çaplı ve 2 mm çaplı olanlar var o zaman  :)

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #39 : 28 Şubat 2011, 11:15:03 »
Arkadaşlar, 6mm, 2.5mm ve 2mm boruları birisi Internet'ten hortumlamış. Yeni partinin 1 aya kadar geleceğini söylediler. Boru kesici  de ellerinde yok.

İyi haber, Cumartesi bulamadığım 1.6mm borulardan buldum, hesapladığım gibi 5mm boru içine dört tane (ikinci kompozisyon) sığıyor. (5mm borular yine 4.8mm civarında çıktı).

İki set aldım, birisi Emin hocama, birisi Burak hocama. Bir de cumartesi aldığım 5.5mm seti var. Aranızda anlaşın, birinize 5mm içi 4x1.6mm, birinize 5mm içi 4x1.6mm ve 5.5mm içi 4x2mm malzeme göndereyim.

Emin hocam adresinizi aldım, Burak hocam sizden de adres bekliyorum.