Bıçak Sanatı - Forum

Pirinç parça tedariki

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
Pirinç parça tedariki
« : 25 Şubat 2011, 15:05:19 »
Pirinç parça bulma konusunda sıkıntı yaşıyorum. sağolsun Mehmet abi pim olarak kullanılmak üzere bir miktar 4mm çubuk göndermişti fakat ne balçak için 4mm civarı plakalar ne de ince 1,2,3 mm çubuklar bulamıyorum. Çok az miktarlarda lazım olduğu için tedarikçiler de pek ilgilenmiyor açıkçası. Ankara'da bu malzemeleri bulabileceğim bir yer var mı acaba?

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
Ynt: Pirinç parça tedariki
« Yanıtla #1 : 25 Şubat 2011, 15:09:35 »
Ostim'de bronzcular var, ama bronz aynı işi görür mü bilemiyorum? Pirinç çubuk ben de bulamadım, Siteler'e gidiyorum, "Ostim'de vardır" diyorlar, Ostim'e gidiyorum, "Siteler'de aksesuarcılarda vardır" diyorlar. En son şu merdivenlerde halı tutmaya yarayan malzemeyi arıyorum, "dip çubuğu" tabir ediliyor, ona da ulaşamadım. Üç gündür İstanbul'dayım, aramalara yarın döndüğümde devam edeceğim kısmetse.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #2 : 25 Şubat 2011, 15:13:05 »
Bende mosaic pin için araştırıyorum. Hobbytime adlı internet sitesinde mimari malzemeler bölümünde istediğin ölçülerden baya bir var fiyatlarda makul gibi. Adresi aşağıda.

Turan Güneş Bulvarı Cezayir Caddesi No:12 A
Çankaya / Ankara 06550 - Türkiye Tel: +90 (312) 438 4031 Fax: +90 (312) 438 0381

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #3 : 25 Şubat 2011, 15:14:21 »
Ostim'de bronzcular var, ama bronz aynı işi görür mü bilemiyorum? Pirinç çubuk ben de bulamadım, Siteler'e gidiyorum, "Ostim'de vardır" diyorlar, Ostim'e gidiyorum, "Siteler'de aksesuarcılarda vardır" diyorlar. En son şu merdivenlerde halı tutmaya yarayan malzemeyi arıyorum, "dip çubuğu" tabir ediliyor, ona da ulaşamadım. Üç gündür İstanbul'dayım, aramalara yarın döndüğümde devam edeceğim kısmetse.

istanbuldaysanız karaköy perşembe pazarına uğrayın, çubuk olarak rahatlıkla bulabilirsin makul fiyata.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #4 : 25 Şubat 2011, 15:27:27 »
??? Evin yanına bakmayı hiç düşünmemiştim :)) komşu komşunun pirinç çubuğuna, borusuna muhtaçmış meğer... Yarın sabahtan oradayım ;D.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #5 : 25 Şubat 2011, 15:31:32 »
istanbuldaysanız karaköy perşembe pazarına uğrayın, çubuk olarak rahatlıkla bulabilirsin makul fiyata.

Emin hocam, günübirlik iş diye geldim, bavulum yok; uçağa şemsiyeyle bindirmiyorlar, pirinç çubukla hiç şansım olmaz. Yoksa, Karaköy'ü gezip malzeme almayı ben de istiyorum. Alıp kendime kargolamak da olabilirdi, ama saat itibariyle hala iş bitmedi, Karaköy'e gitme şansım çok az.

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #6 : 25 Şubat 2011, 15:33:35 »
Ben de mozaik pin icin bunlari arastiriyordum. Persembe pazarinda yok hic aramayin. Bu "hobbytime" daki boyutlar cok iyi gozukuyor. Et kalinliklari az .Yalniz , burasi Turkiye ve bu tupler bu is icin uretilmemisler. Gidip , elde icice otururlar mi , denemek gerek. Gidecek Ankarali bir arkadas varsa 5-6 mm bir tup icine kafasina gore bir kompozisyon yapip oluyorsa bana da haber verebilir mi ?
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #7 : 25 Şubat 2011, 15:41:25 »
Aynı malzemeyi mi kastediyoruz bilmiyorum ama ben pim yapımında sarı kaynak çubuğu kullanıyorum. 1 metrelik kadarı  2 lira civarında. Tüfeklere harbi yapmak için almıştım. 2-6 mm arası 0,5 mm artarak hepsi mevcut. Bizim buralarda nalburlarda bulunuyor. Arayıpta bulamayan arkadaşlara dilediği kadar (isterse bölerek)  gönderebilirim.

Dilerseniz kilo ile şu linkten de temin edebilirsiniz.

http://www.bilgesan.com/default.asp?say=8&urunadi=KAYNAK-TELLERI&altkategori=201

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #8 : 25 Şubat 2011, 15:44:39 »

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #9 : 25 Şubat 2011, 15:56:38 »
pirinç cubuk yerine pirinç kaynak teli kullanmak daha mantıklı sertliği yüzünden kaynak teli hazır cubuklara oranla
biraz pahallı tanesini 3 tl ye satıyorlar fakat cubuğu bütün 6mt veriyorlar.
mozaik pin yapımı için en fazla 1 mm kadar malzeme bulabildim cubuk olarak bakır ve sarıdan var paslanmaz olarak 3mm kalınlık var paslanmaz boru olarak boy satıyorlar
sarı porularıda cm işi olabiliyor
imesdeki bircok bronz cuda var.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #10 : 25 Şubat 2011, 16:34:20 »
Ben de mozaik pin icin bunlari arastiriyordum. Persembe pazarinda yok hic aramayin. Bu "hobbytime" daki boyutlar cok iyi gozukuyor. Et kalinliklari az .Yalniz , burasi Turkiye ve bu tupler bu is icin uretilmemisler. Gidip , elde icice otururlar mi , denemek gerek. Gidecek Ankarali bir arkadas varsa 5-6 mm bir tup icine kafasina gore bir kompozisyon yapip oluyorsa bana da haber verebilir mi ?

İş biter de hafta sonu burada kalmam gerekmezse, yarın alabilirim. Kompozisyon kolay da, "oluyorsa"yı tartmam zor; bana güvenip helak olmayın sonra. Nesnel bir test öneriniz varsa, seve seve denerim.

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #11 : 25 Şubat 2011, 16:55:47 »
oluyorsa yi ic ice problemsiz oturuyorsa anlaminda soyledim, bu inceliklerde profiller , belirtilen olculerde olmaz her zaman. ic ice koyup yapacaginiz desen konusunda ,tamamen zevkinize guvenebilirim. Hic onemli degil.

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #12 : 25 Şubat 2011, 17:20:19 »
oluyorsa yi ic ice problemsiz oturuyorsa anlaminda soyledim, bu inceliklerde profiller , belirtilen olculerde olmaz her zaman. ic ice koyup yapacaginiz desen konusunda ,tamamen zevkinize guvenebilirim. Hic onemli degil.

O.K., oturmasından kasıt az bir güçle (örneğin) üç çubuğu boruya sokabilmek diye anlıyorum. İnce çeperin işe yaramayacağını düşünerek, 5mm boruda, (.36mm et kalınlığı çıkınca) 4.3mm'ye üç 2mm ya da beş 1.6mm çubuk tam sığar (sayılar yaklaşık). İki kompozisyondan birini deneyeceğim kısmetse.
« Son Düzenleme: 25 Şubat 2011, 18:25:28 Gönderen: ratbertovich »

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
« Yanıtla #13 : 25 Şubat 2011, 19:29:25 »
Sagol, Ferhat. Su girdide de birseyler bulabilirsin  http://www.bicaksanati.com/forum/nasil-yapilir-(adim-adim)/mosaik-pin/

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
« Yanıtla #14 : 25 Şubat 2011, 20:32:29 »
linklerdeki kaynak için olan teller fazlasıyla iş görür kanaatimce. geriye kaldı balçak için kalın parça :) bu konuda fikri olan yok mu? nasıl bulabilirim?

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #15 : 25 Şubat 2011, 21:43:32 »
bronculzrda lama halinde satılıyor istediğin ölçülerde mevcut eğer zizin oralarda var ise genelde sanayi içerisinde olur bulamazsan yardımcı olmaya çalışırım ama istediğin ebatları söylemen kaydı ile
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
« Yanıtla #16 : 26 Şubat 2011, 11:45:47 »
Özgür  bey ben sanayide ararım bulamazsam haber veririm size. 10x10 cm bir parça şimdilik fazlasıyla işimi görür

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #17 : 26 Şubat 2011, 14:16:26 »
Burak hocam, malzemeyi aldım. Dükkanda Internet sitelerindeki kadar çeşit ve her çeşitten yeteri kadar yok. 1.6mm boru ya da çubuk bulamadım örneğin. Aldığım malzemeyle hemen birkaç kompozisyon denedim, iki tanesi makul güç uygulanarak mümkün: 5mm boru içinde 2x2mm (elle zorlayarak), 5.5mm boru içinde 4x2mm (hafif çekiçleyerek). Fotolar aşağıda.

30 dakikalık epoksi aldım, kırmızı su bazlı model boyası aldım. Ama öyle uykum var ki, Pazartesiden önce uyanmam :D.

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
« Yanıtla #18 : 26 Şubat 2011, 14:29:52 »
Bu kompozisyonu da kızım yaptı ;) Malzeme el değiştirdi maalesef :'(

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #19 : 26 Şubat 2011, 14:35:56 »
Elinize sağlık çok 5,5 boru içine 4 çubuklu olan özellikle çok güzel görünüyor. Sadece 5,5 boru ve 4X2 mm fiyat ne tuttu acaba. 5,5 mm matkap ucu kolay bulunabiliyormu?