çok fenasın Mehmet çok...

Hocam ne diyeceğimi bilemedim. Saolun mu desem yok estağfrullah mı desem
Mehmet gerçekten sanatkar adamsın. Tebrikler. Eline sağlık 
Saolasın Tarık. Yahu Sefa Hocam olsun sen ol ne yalan söyleyeyim siz yazınca ayrı seviniyorum demek ki bişeye benzemiş diyorum.
Cihan hayırlı olsun. Öncelikle çalıştığın masanın yada kullandığın kesim altlığının sallanmaması gerek. Bu resimdeki altlığı kullanacaksan eğer o küçük sıkştırma aparatı eğer tam iş görmüyorsa mengene kullan.
Nekadar kaliteli malzemede çalışırsak o kadar güzel ürün çıkıyor. Artık bunu almışsın çok önemli değil. Önemli olan testerenin gerginlik ayarını dengeleyebilmek. Az gerdirirsen testere sağa sola yalpa yapar çizgiyi kaçırırsın. çok sıkarsan testere ucu ufak bir ters harekette kırırlır. Bizim tercihimiz kırılmaya yakın olana yönelik olmalı. Yani kırılırsa yenisini takarsın. Önemli olan sana temiz iş çıkarsın. Başlangıçta çok fazla uç kırabilirsin olsun oda işin ilk adımı.
Kesime kesinlikle ağaçtan başlama. İnce uçla çalışsan bile her sürtüşte daha fazla yol kat edeceğinden bu seni hızlı kesmeye yöneltecek ve metale gelince hem sıkılacak hemde çok hata yapacaksın. Onun için metalden başla. Keseceğin metali şaloma gibi birşeyle yumuşat. Yumaşatamıyorsan çok önemli değil ama testereye güç uygulama bırak testere kendi aşağı inerken boşlukta kessin. O boşlukta keserken sende kesme mantığını anlarsın böylece. Hangi hareketi yaparsam hangi yöne gidiyor gibi.
Aldığın uçlar çok kalın. Bu kadar kalınla başlarsan ince iş çıkaramazsın. En kalın sıfır olsun. 2 sıfır yada 3 sıfırla devam et. Sonra bu kalın uçlarla bir şey keseceğin zaman yahu ne kadar zormuş bu kalın uçlarla kontrollü kesmek diyecek ama testerenin de ne kadar kontrolünde olduğunu ilk zamana göre çok yol katettiğini anlayacaksın.
Şimdi kıl testeresi çok geniş bir kullanım alanına sahip. Gerisini sen ne yapmak istiyorsan ben ordan yardımcı olmaya çalışayım. Çünkü ahşaptaki kesim başka metaldeki kesim başka.