Bıçak Sanatı - Forum

Körlenen Girit taşı yardım

Uğur HAN

• *
  • 25
  • Yer: İstanbul
Körlenen Girit taşı yardım
« : 20 Ocak 2016, 21:43:25 »
Selam ustalar, arkadaşlar.. Bicaklarimi biledigim girit tasimin surekli kullandigim tarafi artik bileme yapmayacak kadar korlendi diyebilirim. Diger tarafi simdilik iyi biliyor fakat acemiligimden ve sanirim yanlis temizlememden dolayi bu yüzüde korlenecek.. Acaba korlenen bileme yapmayan girit tasimi nasil yeniden bileme yapar duruma getirrbilirim. Simdiden teşekkürler...

10ur

• *
  • 42
  • Onur
  • Yer: İSTANBUL
Ynt: Körlenen Girit taşı yardım
« Yanıtla #1 : 20 Ocak 2016, 21:55:54 »
girit taşında körlenmeyi ilk defa duydum,bende de var ve ben wd40 ile kullanıyorum herhangi bir sorun olmuyor,kullandığın yağa bağlı olarak katman oluşmuş ise büyük ihtimalle sürtünme etkisi azaldığından böyle bir durum olabilir,bende çok bilgili değilim ama ustalarımız gerekli tecrübelerini size anlatacaklardır.ben bugüne kadar bir sorun yaşamadım halâ eski hali gibi bileme yapmakta.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 20 Ocak 2016, 21:58:11 »
Kaba kum bir zımparayı düz bir zemine yapıştırın ve taşın kesmeyen kısmını sürterek zımparalayın.Önce 40 sonrasındada 120kum zımpara yeterli olacaktır.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

ümit

• **
  • 64
  • Meslek: depo sorumlusu
  • Yer: samsun
« Yanıtla #3 : 20 Ocak 2016, 22:53:32 »
bileme sonrası bezle sil mazot ve gazyağı karışımı iyidir çok bozuksa marangoz törpüsü ile tesviye yap dikiş makinası yağı kullan her bileme sorası bezle sil bırak

Uğur HAN

• *
  • 25
« Yanıtla #4 : 21 Ocak 2016, 07:56:48 »
Cevaplar için sağolun.. Osman bey zımpara uygulamasında su kullanmam gereklimi? ayrıca tavsiye edeceğiniz özellikli bir zımpara varmı? içeriğinde  aleminyum oksit  olan vs. gibi..

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
« Yanıtla #5 : 21 Ocak 2016, 11:55:37 »
Hiç bi şey yapmadan önce taşı mazotla yıkamayı bi dene istersen faydası olacağını düşünüyorum.

Uğur HAN

• *
  • 25
« Yanıtla #6 : 21 Ocak 2016, 13:11:09 »
Hiç bi şey yapmadan önce taşı mazotla yıkamayı bi dene istersen faydası olacağını düşünüyorum.

Dediğinizi yapacağım.. sonrasındada zımpara ile düzleme yapacağım teşekkür ederim..

10ur

• *
  • 42
  • Onur
« Yanıtla #7 : 21 Ocak 2016, 15:29:22 »

Dediğinizi yapacağım.. sonrasındada zımpara ile düzleme yapacağım teşekkür ederim..

daha önce hangi yağla bileme yapıyordun

Uğur HAN

• *
  • 25
« Yanıtla #8 : 21 Ocak 2016, 15:43:43 »

[/quote]

Kızmayın ama :) ayçiçek yağı :) gibi bir hata yaptığımı düşünüyorum...

10ur

• *
  • 42
  • Onur
« Yanıtla #9 : 21 Ocak 2016, 17:09:25 »

[/quote]

tahminim doğru yönde o halde :),bitkisel değilde kimyasal yağlarla bu işi yapmanız gerek,ince yağlar hidrolik yağlar makine yağları vs.

Kurtulus.

• 87
  • Meslek: Makine sanayi
  • Yer: Aydın
« Yanıtla #10 : 21 Ocak 2016, 17:16:06 »

[/quote]

Ayçiçek yağı gibi bitkisel yağlar bir süre sonra taşa yapışıp katman olarak kalıyor ve o kısımların bileme özelliği azalıyor.Benim de başıma gelmişti.

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
« Yanıtla #11 : 21 Ocak 2016, 17:52:39 »
Ayçiçek yağı gibi bitkisel yağlar bir süre sonra taşa yapışıp katman olarak kalıyor ve o kısımların bileme özelliği azalıyor.Benim de başıma gelmişti.

Ayçiçek yağının yapışmadığı bi yer varmı ki? Mümkünse kapıdan içeri sokmayacaksın!!  ;)

Uğur HAN

• *
  • 25
« Yanıtla #12 : 22 Ocak 2016, 08:24:16 »
Bakalım iyi bir temizlik ile taşı kurtarabilecekmiyim?... umarım bu başlık benim gibi acemiler için bir kaynak olur da aynı hatayı yapmazlar :), cümleten teşekkür ederim bir kez daha..

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #13 : 22 Ocak 2016, 11:22:47 »
Ben aliexpresten açılı bileme seyi almıştım içerisinden türk malı üzerinde makine yağı yazan küçük şişedeki yaplardan çıktı ondan kullandım hiç memnun değildim katman oluşturuyordu geçenlerde scandi bir bıçak için raftan indirdim ve wd40 kullandım biraz da bol kullandım zaten bileme esnasında taş temizlendi ve çok çok memnun kaldım gayet hızlı aşındırdı.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.