Bıçak Sanatı - Forum

demircilik ve bıçak ile ilgili atasözleri, deyimler, kıssalar, hikayeler...

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
merhaba arkadaşlar,

bir kaç zamandır konusu demircilik veya bıçak olan atasözlerini burada derlemenin güzel olacağını düşünüyorum. başlığı açarken de sıkalayı daha da genişletip deyimler, hikayeler ve kıssalar olarak biraz daha genişlettim. atasözleri bilgidiğiniz gibi içinde birtakım hikmetli anlayışları barındırır ve kültürümüzde çok önemli bir yeri vardır. öyle ki, bazen sayfalarca metinde anlatamayacağınız durumları bir atasözü eksiksiz ve fazlasız ifade eder. bu yüzden bu başlığı böyle bir arşiv gayesiyle elimizden geldiğince, hatırladığımız kadarıyla doldurmaya gayret edelim. bu süreçte aynı manadaki ifadenin bölgeler arasındaki farklı ifadelerini de görebilirizve bu gerçekten çok keyifli olur.

öncelikle ben ilk atasözünü yazarak konuya giriş yapayım:

demir tava geldi kömür bitti, akıl başa geldi ömür bitti.

ayrıca geçtiğimiz yıllarda forumda sanıyorum Murat Akın bey şu ifadeyi kullanmıştı: demircide yeşil hıyar görsen eline almayacaksın (her parçanın sıcak olma ihtimaline karşı)

aklımda bir de ufak bir hikaye var Rasim abiden duyduğum ama onu sonraya bırakıyorum.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
... ve tavsiye edilecek romanlar.

Yaşar KEMAL ustanın ölümsüz eserlerinden Binboğalar Efsanesi, muhteşem hikayesiyle okunmayı bekliyor.