Bıçak Sanatı - Forum

Spyderco Endura Bileme ?

YavuzSelim

• *
  • 3
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Konya
Spyderco Endura Bileme ?
« : 18 Ocak 2016, 16:04:46 »
Selamun Aleykum. Uzun zamandır gözüme kestirdiğim Spyderco Endura 4 üme kavuştum sonunda. Vg-10 çeliği olanını aldım. Araştırdıkça öğreniyor insan. Bazı profesyonel kimseler çakıyı kollarındaki kılları tıraş edecek kadar bilemiş bundan epeyi etkilendim. Ben kendim taş alıp biraz bileme çalışması yaptım fakat pek hoş olmadı. Yanları biraz çizdirdim sanırım.

Bu forumu da yeni keşfettim hemen üye oldum. Abilerim, kardeşlerim aranızda ücretli veya ücretsiz çakımı güzelce bileyebilecek biri var mı ?

Arzum kol kıllarını tıraş edebilecek kadar keskin olsun. Fakat bu olmasa bile yine bir bileye ihtiyacı var şuan. Yardımlarınızı bekliyorum.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: Spyderco Endura Bileme ?
« Yanıtla #1 : 18 Ocak 2016, 16:35:59 »
öncelikle kendinizi merhaba bölümünde tanıtın ve forumun bileme konularını dikkatlice okuyun. kendi başınıza halledemeyeceğiniz bir sorun değil bu bence.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #2 : 18 Ocak 2016, 16:56:44 »
Aleykümselam,
Aldığınız taş nedir kaba kum bir taşsa ilk geldiği halindende beter olabilir bıçağın ağzı.Forumda bileme videoları var izleyerek sizde birkaç denemeden sonra el alışkanlığı kazanabilirsiniz.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

YavuzSelim

• *
  • 3
« Yanıtla #3 : 18 Ocak 2016, 17:17:50 »
Kusura bakmayın. Hemen yazayım istedim. Tanıtırım kendimi.

Öyle evet ama sınavlar, sınavlar, sınavlar...

Fazla vaktim olmuyor olanını ise bıçağımı mahvederek harcamak istemiyorum. Burada bu konuda profesyonelleşmiş abilerimin yardımını istiyorum.

Aldığım taş şöyle, iki taraflı biri kaba biley turuncu diğeri beyazdı.

YavuzSelim

• *
  • 3
« Yanıtla #4 : 19 Ocak 2016, 23:59:01 »
Yardımcı olacak kimse yok mu ?

alperksv

• *
  • 174
  • Meslek: Dış ticaret
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #5 : 20 Ocak 2016, 01:02:57 »
Resimlerini paylasirsan sorunu daha iyi anlayabilir ustalarimiz. Ayrıca kendini tanıtmayi unutma bu bir nevi pass card ;)

« Yanıtla #6 : 20 Ocak 2016, 01:10:59 »
Resimlerini paylasirsan sorunu daha iyi anlayabilir ustalarimiz. Ayrıca kendini tanıtmayi unutma bu bir nevi pass card ;)
Arkadaşımız bunları gereksiz ayrıntı olarak görüyor, önemli olan bir an önce bıçağın bilenip işin bitmesi, teferruata gerek var mı?

alperksv

• *
  • 174
  • Meslek: Dış ticaret
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #7 : 20 Ocak 2016, 01:14:01 »
Arkadaşımız bunları gereksiz ayrıntı olarak görüyor, önemli olan bir an önce bıçağın bilenip işin bitmesi, teferruata gerek var mı?
Hocam z kuşağı böyle:)