Bıçak Sanatı - Forum

bıçak sanatı Ankara

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
Ynt: bıçak sanatı Ankara
« Yanıtla #120 : 06 Mart 2016, 23:58:38 »
Çalışmalarınızın devamını diliyorum ustam harikasınız :)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

sagirbilal

• **
  • 220
  • Meslek: değirmenci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #121 : 07 Mart 2016, 00:12:48 »
ustam kolay gelsin.stabilizasyon çalışmalarınızı sabırsızlıkla bekliyorum

omer.efe

• 398
  • Meslek: dreamer
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #122 : 07 Mart 2016, 10:27:24 »
ellerinize sağlık.. Bülent ve Zafer Ağabeyler'e de selamlar..
canımız Ankara çekiyor, haberin olsun..

AliAydın

• 324
  • Meslek: memur
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #123 : 07 Mart 2016, 15:50:10 »
Elinize sağlık, çok güzel işler yapıyorsunuz. Çubuklar harika olmuş  :2up

MURAT BUSHCRAFT

• 757
  • Meslek: inşaat Mühendisi
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #124 : 10 Mart 2016, 00:40:33 »
herkese merhaba...
ısıl işlem yüzünden hafta sonu yapaağımız sohbet muhabbet sekteye uğramasın diye hafta sonunu beklemeden paslanmazların ısıl işlemini bitirelim istedik..akşam iş çıkışı baya uzun ve yorucu bir çalışmanın sonunda cok şükür yaklaşık 20 tane d2,n695 ve 1.4116 profillerin ısıl işlemini kazasız belasız bitirdik..buyrun çalışmadan ufak 1-2 kare...

çelik folyodan zarflar hazırladık ve namlu yönünü şaşırmamak için üstüne işaretler koyduk  ;)
ve bizim için olmazsa olmaz saat her zamanki gibi fırının üzerinde  ;) notlar tutuluyor ve  herşey kaydediliyor ...

hızlı resim yükle

ve gecenin ürünleri

bmp resim yükle

resim gönder

bu geceik bizden bu kadar..herkese sevgiler saygılar.
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

adem42

• 647
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #125 : 10 Mart 2016, 08:55:31 »
Saat, Çelik folyo, Notlar profesyonelleşiyorsun Murat Bey. Buda güzel bir gelişme. Başarılar. :2up

ibrahim 1969

• 540
« Yanıtla #126 : 10 Mart 2016, 10:35:31 »
Ellerine sağlık Murat :2up

forester

• 307
  • Murat pekdemir-1975
  • Meslek: müzmin işsiz ...
« Yanıtla #127 : 10 Mart 2016, 12:27:09 »
Stabilizasyon çalışmanız ayrı  , ısıl işlem  ayrı bir güzellik olmuş ,ellerinize sağlık , iyi çalışmalar.

BY1907

• BAHADIR YİĞİT
  • 280
  • Meslek: özel sektör
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #128 : 14 Mart 2016, 10:59:51 »
Önce yüreğinize sonrada ellerinize sağlık sizler gibi dostların yaptıklarını görünce gurur duyuyorum çalışmalarınızın devamındada kolaylıklar diliyorum  :2up  :2up  :2up
BY1907 = BAHADIR YİĞİT

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #129 : 14 Mart 2016, 15:35:13 »
Tebrikler süper bir fikir olmuş buradan çok eser çıkar
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #130 : 14 Mart 2016, 21:07:07 »
elinize sağlık ustalar :2up :2up
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

adem42

• 647
« Yanıtla #131 : 14 Mart 2016, 21:24:43 »
Murat bey dönüp dolaşıp alttaki resimde soldan üçüncü bıçağa bakıyorum (ağzı yukarı duran) Gerçekten çok hoşuma gitti. Profilin çiziminden almaya geleceğim haberiniz olsun.

MURAT BUSHCRAFT

• 757
« Yanıtla #132 : 14 Mart 2016, 21:35:52 »
Murat bey dönüp dolaşıp alttaki resimde soldan üçüncü bıçağa bakıyorum (ağzı yukarı duran) Gerçekten çok hoşuma gitti. Profilin çiziminden almaya geleceğim haberiniz olsun.

Ustam O bicak isil islem icin gelmisti yapildi ve sahibine gitti.sertac mezereli ustama danisirsan o sana yardimci olur.
TEL: 0532 550 70 68                           FACEBOOK: Murat Bushcraft                                         INSTAGRAM: murat_bushcraft

BulentYildiz

• 21
  • Meslek: Av Bayii
« Yanıtla #133 : 10 Nisan 2016, 03:06:45 »
Hayırlı olsun. Bıçağa yeni merak salmış biri olarak Ankara da böyle atölye görmek süper heyecan verici. Umarım bir gün tanışa biliriz. Amatör biri olarak bol bol bilgi alabilirim.

Nazlımlar71

• *
  • 35
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: ankara
« Yanıtla #134 : 13 Nisan 2016, 21:05:33 »
selamün aleyküm ustalarım ankaradan bir hobici olarak paylaşımlarınızı ve yaptığınız işlerinizi sürekli takip ediyorum ankarada böyle bir grubun ve tedarikçinin olması çok güzel bir iş sizleri tebrik ediyorum kolay gelsin :)

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
« Yanıtla #135 : 21 Mayıs 2016, 23:51:44 »
Bugün ben de atolyeyi ziyaret etme fırsatı buldum.
Güleryüz ve samimiyet içerisinde, güzel bir bıçak sohbeti oldu.  :)
Arkadaslara teşekkür ediyor,  bir sonraki ziyareti iple çekiyorum.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

MURAT BUSHCRAFT

• 757
« Yanıtla #136 : 22 Mayıs 2016, 00:13:40 »
Bulent Kutsal abi ayaklarina saglik.cok mutlu ettin bizleri.insAllah bir dahaki sefere daha uzun sohbet etme şansı buluruz.Bu arada Atölyemize gelmek isteyen arkadaslarımizin başımızın üzerinde yeri var.herkes cekinmeden gelebilir.orda tek bulunma amacimiz dostluk ve kardeslik.gelin sizde bir bardak cayimizi icin  ;)

Aytunç Ayper(itunch)

• 351
  • itunch
  • Meslek: Elektrik-Elektronik & Mekanik Kalibrasyon ve Ölçüm.
« Yanıtla #137 : 23 Mayıs 2016, 00:22:20 »
Kazasız, belasız, hayırlı uğurlu olsun, her hobidaşın :2up istediği bir yere sahipsiniz, güzel işler çıkarmanız dileğiyle...
Dosyalar için de teşekkür ederiz...
Aytunç Ayper (itunch)

MURAT BUSHCRAFT

• 757
« Yanıtla #138 : 03 Haziran 2016, 11:59:42 »
Herkese Merhaba..
işlerimizin yoğunluğundan dolayı uzun zamandır bu başlığı aktif tutamıyordum.Atölyenin kurulma işleri tamamlandı çok şükür..artık belli aralıklarla sizlerle yaptığımız aktiviteleri buradan paylaşacağım.

geçen zamanda neler yaptık sizlerle kısaca paylaşayım.

Atölyenin açılmasını dostlarla kutladıktan sonra güzel bir adım atmamız gerektiğini düşünüyorduk..Aylar öncesinden planlamasını ve yurt dışı bağlantılarını kurduğumuz AEB-L yi Türkiye'ye getirdik. bizim için en önemli işlerden biri AEB-L ithalatı oldu.çok şükür kazasız belasız getirdik ve atölyenin en güzide köşesine koyduk  :2up :2up :2up

atölyemizde bant zımpara makinesi olmasına rağmen ileriye dönük yaptığımız planlamalar çerçevesinde büyük bant zımpara makinesine ihtiyacımız olduğuna karar verdik...Bant zımpara Makinesi alımına karar vermek işin en kolay kısmıymış  :-\ :-\ :-\
Forumda bu işlerle uğraşan çok değerli ustalarımız var..ve gerçekten hepsinin elinin emeği üst düzey...(TARIK HAZNEDAR-TANER SALAR-TANER ÇİÇEK)
biz kararımızı Taner Çiçek ustanın makinesinden yana kullandık..burdada daha başka bir sorun bizi bekliyormuş..model 1 mi model 2 mi  :D :D :D kendisiyle uzun uzun telefon görüşmeleri yaptık ve MODEL 2 olanını almaya karar verdik.sağolsun her konuda bize cok yardımcı oldu...en azından ısrarlı sorularımıza bıkmadan usanmadan cevap verdi.kendisine çok teşekkür ediyorum.

bahsi gecen makine yerde sahipsiz yatıyor  :D :D

çoklu resim upload

bu arada makine motor üstünde durmuyor sadece yan yatırdığımız için öyle görünüyor :)
makineye hemen masa yapmak gerekiyordu..malzemeler alındı ve İsmail ustam tam 1 gün uğraştı sağolsun masayı yaptı  :2up :2up

çoklu resim upload

makineyi masaya sabitlemekte ve masa ayaklarına aşağıdaki kauçuk papuçlardan aldık.

ücretsiz resim barındırma

masanın yerine yerleştirlmesi ve bant zımparanın montajı bittikten sonra büyük bir hevesle makineyi kullanmaya başladık.herşey hayallerdeki gibiydi :2up

hızlı resim yükle

yukarıda herşey kontrolümüz altındayken acaba aşağıda neler oluyordu  :D

resim gönder

makinenin son montaj fotolarını ve masanın teknik bilgilerini ilerleyen günlerde detaylı paylaşacağım.

bunlarda son zamanlarda atölyemizde yapılan çalışmalardan bazıları...

hızlı resim yükle

resim yükle

resim yükle

resim upload

düzenli yaptığımız ısıl işlemlerden biri...sonuçlar oldukça tatminkar

resim yükleme servisi

bu arada boş durmadık ve yeni 2 teker bant zımpara yapmaya karar verdik.çizimlerini hazırladık ve lazerde kestirdik.yakında onuda topluyacağız.onun detaylarınıda yine bu başlıktan yayınlayacağım.

resim gönder

şimdilik bizden bu kadar herkese sevgiler saygılar. ilerleyen günlerde yeni gelişmelerde görüşmek üzere   ;)

Tuncaykucuk

• 82
  • Meslek: Makina teknikeri (lazer kesim)
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #139 : 03 Haziran 2016, 12:32:44 »
Murat bey  Bant zımpara eşi benzeri olmayan bir tasarım harikası elinize  sağlık. İnsanın resimden kucaklayıp gidesi geliyo :) ;D
Makina İşler El Övünür.