herkese merhaba.
hafta sonu baya yoğun ve yorucu geçti.elimizden geldiğince bıçak işlerine kafa yormaya ve uğraşmaya devam ediyoruz.ben burada görünen yüzüm gerçekte her hafta sonu en az 5 kişinin çalışmalarını burada sizlerle paylaşıyorum.
stabilizasyon çalışmalarımız kişisel olarak devam ediyordu ama artık grup çalışması yapacak tertibatı kurduk...stabilizasyon konusunda tüm tecrübelerimizi siz dostlarla zaman içinde paylaşacağız.
stabilizasyon konusunda yaptığımız çalışmalar...
ilk önce var olan vakum pompalarının sayısını artırdık

resimsonra bunlara vakum yapacak tertibatı kurduk

(vakum kaplarından bir tanesi tarafımdan onlarca kez denenmiş ve olağanüstü bir şey olmadığı sürece kırılmayacağına kanaat getirilmiştir.o yüzden basit ve ucuz yöntem olan makarna kavanozu kullanılmıştır

)
resim uploadstabilizasyon için ekipman hazır yavaş yavaş denemeler yapıp forumda paylaşmaya başlarız inşallah...
gelelim bu hafta sonu yaptığımız diğer işlere...
yaklaşık 40-50 arası karbon çeliğine suyunu verdik.sabah saat 10 gibi başlayan serüven akşam saat 8 gibi bitti.
fotodaki benim

resİm yÜkleme
yükle resim
resİm yÜkleme
resimmalzemelerden 1 tane numune yarın laboratuvara gidecek ve sertliği ölçülecek.menevişden sonraki sertliğinide ölçüp herşeyi kontrol altında ve yazılı tutmaya gayret ediyoruz.zaman içerisinde ısıl işlemle alakalı tecrübelerimizide dostlarla çekinmeden paylaşırız.
magnezyum cubuk ve paracord bileklik fotolarını dün yüklemiştim zaten..bu haftalık bizden bu kadar...
herkese sevgiler saygılar...