Çok güzel bir paylaşım ayrıca bu afrikalılar çok enteresan formlarda şeyler yapmış ve kullanmışlardır yöresini ve bölgesini bilmiyorum ama ''ngombe'' dedikleri bir tasarımları var çok ilginçtir çok farklı tipleri vardır, fırlatma amaçlı (bumerang gibi ) ve idamlarda kullandıklarını okumuştum.
Ngombe; 1 silah ya da alet değil; Kongo'da Bantular tarafından konuşulan 1 dildir. Yukarıda paylaştığınız fotoğraflar ise Kpinga ya da Kapinga adı verilen silaha aittir. Kapinga, erkeklik organından ilham alınarak yapılmış bir silahtır ve kısa mesafeli atışlar için uygundur. Bumerang ile en ufak 1 alakası da bulunmaz. Bumerang; bumerangdır. Uzun mesafeli atışlarda kullanılır, aerodinamik yapısı ve rüzgarın etkisiyle fırlatıcıya geri döner. Bumerang ile kurduğunuz anlamsız ilginin; Avustralya'nın ve Orta Afrika'nın ne coğrafi olarak, ne de yaşam alanı olarak, ne de uçucu kuşların benzerliği olarak; hiç bir ortak nokta taşımadığını da belirtmek isterim. Nasıl 1 alaka uydurduğunuzu gerçekten anlayamadım. Kapinga ile uçucu kuş avlanabilineceğine inanıyorsanız; hayatınızda tavuktan başka kuş görmemişsinizdir, onu da markette paketli halde görmüşsünüzdür.
Ayrıca kapinga saldırı/taaruz silahıdır. Öyle idamlarda, törenlerde; fantastik kurgularda da kullanılmaz.