Bıçak Sanatı - Forum

FİKİRHANE'MDEN ŞÖMİNELİ SOBA

amca

• *
  • 4
  • Meslek: memur
  • Yer: sivas

amca

• *
  • 4
Ynt: FİKİRHANE'MDEN ŞÖMİNELİ SOBA
« Yanıtla #1 : 15 Ocak 2016, 22:51:43 »
Bir zamanlar banyo kazanıydı, biraz çalışmayla bu hale geldi.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #2 : 16 Ocak 2016, 01:31:39 »

Ellerinize sağlık, gayet güzel olmuş, şöminenin keyfi bir başka  :2up :2up :2up

Yapımını da kısaca anlatırsanız bizde istifade etmiş oluruz :)

« Yanıtla #3 : 16 Ocak 2016, 03:30:26 »
Çok güzel olmuş, sağlam bir geri dönüşüm yapmış ve malzemeyi tekrar hayata döndürmüşsünüz. Öndeki cam mı? Ellerinize ve aklınıza fikrinize sağlık  :2up

şerif gürcan

• 281
  • Meslek: tornacı
  • Yer: (Eses26) / Bandırma
« Yanıtla #4 : 16 Ocak 2016, 08:13:34 »
Farklı bir estetiğe sahip, şömine olmuş. Ve de çok güzel olmuş elinize fikrinize sağlık.

halit

• **
  • 90
  • Meslek: p.v.c kapı pencere sistemleri
  • Yer: K.maraş / Elbistan
« Yanıtla #5 : 16 Ocak 2016, 09:08:05 »
sanırım önündeki cam ısıya dayanıklı bencede güzel olmuş boyada ısıya dayanıklı olmalı yoksa malum.. renkte eskitme gibi olmuş tebrikler  :2up

Hakan AKSOY

• *
  • 465
  • Yer: Konya
« Yanıtla #6 : 16 Ocak 2016, 09:10:08 »
Gercekten cok guzel bir paylaşım ellerinize sağlık  :2up  .Inşallah camda kararma olmaz ilerki zamanda

Selamlar
Tohum Saç Bitmesse Toprak Utansın ,Hedefe Varmayan Mızrak Utansın ,Hey gidi Kuheylan Koşmana Bak sen ,Catlarsan Doğuran Kısrak Utansın.NFK

amca

• *
  • 4
« Yanıtla #7 : 17 Ocak 2016, 23:17:06 »
İyi dilekleriniz çok teşekkür ederim...

Detaylı foto çekmek yapım aşamasını görsellerle anlatmayı çok isterdim ama acemilikten galiba elimde pek foto yok, ama olan birkaç fotoyuda kısa sürede seve seve eklerim.

Bittiği ilk gün deneme amaçlı kısa süre yakmıştım ve video çektim, ama arkadaşların sorduğu soruların hemen hepsi malesef gerçekleşti    :D  :D  :D ...

Öndeki cam eski bir mutfak fırınından çıkma olarak aldım, nede olsa fırın camı ısıya dayanıklıdır dedim ama malum direk odun ateşine maruz kalınca ikinci yakmamda malum son ve patladı...  :(  :(  :( .

Boyacıların yanmaz soba boyası diye sattıkları boya da tabiki yandı ...  :(  :(  :(

Boya işi çokda sorun değil, amacım atölyemde kendi el emeğimle yaptığım sobamla ısınmak ve keyifli seyirler yapmaktı.

Esas sorunum öndeki cam. Şimdi ısıya dayanıklı cam araştırması içine girdim , tabiki nette böyle şömine camları var, ama fiyatları çok pahalı  (nerdeyse bir soba fiyatı ).

Ne olur bu konuda ( ısıya dayanıklı cam ) makul fiyatlara halledebileceğim bir fikri olanlar yardımedebilirmi.