Bıçak Sanatı - Forum

Bıçağın Kesici Kısmı Nasıl Ayna Parlaklığına Getirilir.

10ur

• *
  • 42
  • Onur
  • Yer: İSTANBUL
Öncelikle Selamun Aleyküm;

Değerli forum üyeleri,aklıma takılan bir kaç soruyu sizlere sormak istedim,bıçak bilemeye yaklaşık 1 senedir başladım sayılır,edindiğim bir girit taşım var iyi işler çıkarıyor bıçağı kıl kesecek seviyeye getirebiliyorum,size sormak istediğim bıçağın kesici kısmını ayna parlaklığına getirebilmek için bıçağı nasıl bir aşamadan geçirmeliyim keskinliğini kaybetmeden ve bunu yaparken girit taşınıda herhangi bir kısmında kullanabilir miyim,gereken taş kumları veya zımparalar yada polisaj macunları nelerdir,hepinize şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Örnek Resim;

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
O parlikligi saglayan honlama denilen deri vede polisaj macunu sagliyor bildigim yanliz tas ile calisirken agiz acisinisi bozmamak icin bileyleme aparati kullanmaniz gerekebilir forumu arastirirsaniz bilgiler mevcut.
Bicaginizi kil kesecek seviyede bileyliyebiliyorsaniz deri ve polisaj macunuyla kesici kismi resimdeki hale getirebilirsiniz
Deri masat yapacaksaniz bakayim deri kalmissa size hediye edwbilirim.
« Son Düzenleme: 15 Ocak 2016, 19:10:28 Gönderen: Aydın Karakişi »
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

erdoğankükrer

• 399
  • Meslek: tcdd işçi
  • Yer: manisa
bi parça deriye met-par  sürüp bi 10 dk sürtersen o şekilde parlayacaktır diye umuyorum  8)

meminaydin

• *
  • 16
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: KONYA

bu ve benzeri ürünleri kullanarak polisaj macunu ile birlikte parlatabilirsiniz.

NOT: bileme taşının grid değeri çok düşükse ve bu nedenle derin çizikler oluştuysa oncelikli olarak onları gidermen gerekir.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
İnce kumlardaki bileme taşlarıyla bilenince de parlıyor zaten ama üstüne bir de deri masat oldumu daha da parlıyor.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

10ur

• *
  • 42
  • Onur
hepinize ayrı ayrı teşekkürler,bunu taşları kullanarakta yapabilir miyiz girit taşının kum değeri nedir o bu parlaklığı vermiyor,ve bir videoda sadece taşlarla bunu yapıyorlar örnek video vereyim;https://www.youtube.com/watch?v=kd7B3HFIOv0

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
Girit taşı sanırım 800 - 1200 arası birşey. Senin 10.000 kumlara çıkman gerekir. Bir deriye metpar gibi bir macun sürebilirsin. Düşük mikronlu krom oksit de olur.

10ur

• *
  • 42
  • Onur
Girit taşı sanırım 800 - 1200 arası birşey. Senin 10.000 kumlara çıkman gerekir. Bir deriye metpar gibi bir macun sürebilirsin. Düşük mikronlu krom oksit de olur.

teşekkürler.

10ur

• *
  • 42
  • Onur
O parlikligi saglayan honlama denilen deri vede polisaj macunu sagliyor bildigim yanliz tas ile calisirken agiz acisinisi bozmamak icin bileyleme aparati kullanmaniz gerekebilir forumu arastirirsaniz bilgiler mevcut.
Bicaginizi kil kesecek seviyede bileyliyebiliyorsaniz deri ve polisaj macunuyla kesici kismi resimdeki hale getirebilirsiniz
Deri masat yapacaksaniz bakayim deri kalmissa size hediye edwbilirim.

üstadım değerli yorumun için teşekkür ederim,deriyi kendim temin edebilirim,bu inceliği gösterdiğiniz içinde ayrıca teşekkürler,düşünmeniz bile yeterli.

yılmaz salman

• 103
  • Meslek: topoğraf
  • Yer: istanbul
ben her bilemeden sonra krom oksit ile kaplanmış deri masatımla bıçağın kılağı nı alıyorum.bu işlemden sonra ayna gibi parlak oluyor. herhangibir işleme gerek kalmıyor. saygılar
05318392696

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
1500-2000 kuma kadar zımpara yaptınmı parlar

10ur

• *
  • 42
  • Onur
ben her bilemeden sonra krom oksit ile kaplanmış deri masatımla bıçağın kılağı nı alıyorum.bu işlemden sonra ayna gibi parlak oluyor. herhangibir işleme gerek kalmıyor. saygılar

verdiğin bilgiler için teşekkürler,krom oksit ne oluyor hocam tam olarak
« Son Düzenleme: 16 Ocak 2016, 19:48:35 Gönderen: 10ur »

10ur

• *
  • 42
  • Onur
1500-2000 kuma kadar zımpara yaptınmı parlar

teşekkürler.

10ur

• *
  • 42
  • Onur
daha fazla bilgi eklemek isteyenler olursa memnuniyetle okurum,yardımcı olmaya çalışan herkeze teşekkürler bu arada.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Zımparadan kastım :))
ben bıçağı ağız açma ve bilme işini zımparada ile yapıyorum kendi yaptığım bileme aparataında
çnce ilk ağız açma işini 80 kum zımpara ile yapıyorum sonra 100 -180 220-320-400-600-800-1000-1200-1500-2000 e kadar cıkıyorum
en son 2000 kumda bıtırıp  kıla alma işinide polisalşı deri masatta yaptığım için kesici ağızı ayna gibi parlıyor
bilmem anlata bildimmi

OnurA

• 118
  • Onur
  • Meslek: Biyomedikal
  • Yer: Izmir
hepinize ayrı ayrı teşekkürler,bunu taşları kullanarakta yapabilir miyiz girit taşının kum değeri nedir o bu parlaklığı vermiyor,ve bir videoda sadece taşlarla bunu yapıyorlar örnek video vereyim;https://www.youtube.com/watch?v=kd7B3HFIOv0

ilgili videoda 7:29 da bileme aparatına deri takıyor. Yani sadece taş ile 2000g ye kadar çıkıyor sonra black compound dediği polisaj macunu olduğunu tahmin ettiğim bir solusyon sürülmüş deri ile kılağı aldığını söylüyor. 

10ur

• *
  • 42
  • Onur

ilgili videoda 7:29 da bileme aparatına deri takıyor. Yani sadece taş ile 2000g ye kadar çıkıyor sonra black compound dediği polisaj macunu olduğunu tahmin ettiğim bir solusyon sürülmüş deri ile kılağı aldığını söylüyor.

teşekkür ederim üstadım,bu güzel açıklamandan dolayı.

10ur

• *
  • 42
  • Onur
Zımparadan kastım :))
ben bıçağı ağız açma ve bilme işini zımparada ile yapıyorum kendi yaptığım bileme aparataında
çnce ilk ağız açma işini 80 kum zımpara ile yapıyorum sonra 100 -180 220-320-400-600-800-1000-1200-1500-2000 e kadar cıkıyorum
en son 2000 kumda bıtırıp  kıla alma işinide polisalşı deri masatta yaptığım için kesici ağızı ayna gibi parlıyor
bilmem anlata bildimmi

anladım tekrar teşekkürler.

diriliş

• **
  • 50
  • Meslek: tamirci usta
  • Yer: TAVŞANLI
Ynt: Bıçağın Kesici Kısmı Nasıl Ayna Parlaklığına Getirilir.
« Yanıtla #18 : 13 Şubat 2016, 13:19:09 »

bu ve benzeri ürünleri kullanarak polisaj macunu ile birlikte parlatabilirsiniz.

NOT: bileme taşının grid değeri çok düşükse ve bu nedenle derin çizikler oluştuysa oncelikli olarak onları gidermen gerekir.
üstadım keçe mi bu yoksa başka bir malzememi?
Ekrem

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
Ynt: Bıçağın Kesici Kısmı Nasıl Ayna Parlaklığına Getirilir.
« Yanıtla #19 : 26 Şubat 2016, 17:52:59 »
Doğal kotikül taşı kullan  :2up