Bıçak Sanatı - Forum

SURVİVAL KNİFE

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
SURVİVAL KNİFE
« : 24 Şubat 2011, 10:07:30 »
Bıçak serüvenimde ve Gaz ocağımın yapımında bana maddi manevi çok yardımları olan Hasan abimin yaptığı bir bıçak mikarta sap  bana ait  :)
« Son Düzenleme: 24 Şubat 2011, 10:13:52 Gönderen: ersenanahtar »
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

ratbertovich

  • Ferhat Savcı
  • ***
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
Ynt: SURVİVAL KNİFE
« Yanıtla #1 : 24 Şubat 2011, 10:55:22 »
Clip-point + false edge dize dayayıp kullanım için çok da iyi bir fikir değil. Sapı biraz daha açılı vermek de daha iyi olabilirmiş; bu hali de fena değil gerçi, baltalarken ağız oduna parmaklardan önce varırsa parmaklar çok rahat ediyor ;D.

Ama, hayatını devam ettirmesi bir bıçağa bağlı birisi için kesinlikle sapında olta, pusula, kibrit, prezervatif (yanlış anlama olmasın kibrit için su geçirmez kılıf amacıyla :-\) taşınan bıçaklardan çok daha anlamlı bir bıçak.

Edit: Türkçesini bilmeyip İngilizcesini de üfürünce, clip-point drop point karıştırırsın böyle Ferhat efendi... Drop-point yazmışım, clip-point olacakmış...
« Son Düzenleme: 24 Şubat 2011, 11:41:46 Gönderen: ratbertovich »
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: SURVİVAL KNİFE
« Yanıtla #2 : 24 Şubat 2011, 11:16:06 »
Dize dayayıp kullanım nedir?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: SURVİVAL KNİFE
« Yanıtla #3 : 24 Şubat 2011, 11:27:58 »
Bu sanki?

Bkz.: http://www.knifeforums.com/forums/showtopic.php?tid/817832/

Hasan Beyin eline sağlık. Faydalı bir başlangıç yapmış.  :2up  Micarta kullanması da amaca uygun. Sap başında perçin olarak ne kullandığını tam anlayamadım.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: SURVİVAL KNİFE
« Yanıtla #4 : 24 Şubat 2011, 11:31:14 »
Eylem abi mobilyacılaın kullandığı montebent denilen bir malzeme
« Son Düzenleme: 24 Şubat 2011, 13:00:49 Gönderen: ersenanahtar »
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

ratbertovich

  • Ferhat Savcı
  • ***
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
Ynt: SURVİVAL KNİFE
« Yanıtla #5 : 24 Şubat 2011, 11:34:12 »
Evet, resimdeki olay Eylem hocam, ama arkadaş dizi fazla sapa doğru dayamış. Normalde uca yakın çalışırsın, kestiğini daha çok görmek için.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

emin albayrak

  • *****
  • 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: SURVİVAL KNİFE
« Yanıtla #6 : 24 Şubat 2011, 11:37:30 »
çok güzel bir formu var bıçağın, çok sevdim. elinize sağlık :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Ynt: SURVİVAL KNİFE
« Yanıtla #7 : 24 Şubat 2011, 18:19:15 »
Sinan usta ellerine sağlık.

ahayaloglu

  • ***
  • 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
Ynt: SURVİVAL KNİFE
« Yanıtla #8 : 24 Şubat 2011, 21:28:09 »
Sinan bey, bıçağın üzerinde Mümin AKÇAĞ yazıyor. Hasan beyin tam adı mı oluyor? Mikarta kendi imalatınız sanırım. Elinize sağlık.
You lie, we die.

XauPau

  • ***
  • 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
Ynt: SURVİVAL KNİFE
« Yanıtla #9 : 24 Şubat 2011, 23:05:23 »
Bıçağın forumu çok güzel gözüküyor. Mikarta da hoş olmuş.

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: SURVİVAL KNİFE
« Yanıtla #10 : 25 Şubat 2011, 08:38:09 »
hasan abimiz bu arkadaş için yaptı bıçağı. :) evet mikarta denememiz bence güzel bir renk çıktı çokta sağlam oldu...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...